Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Körveln går snart i blom - vad göra?

  • rostok 28 juli 2011

    Hejsan, i år har jag för första gången sått en del kryddfröer, bl a körvel, tror det är dansk. Nu börjar den visa tecken på att gå i blom.

    Vad gör ni i det läget? Kan man skörda efter att den börjat blomma?

    Kan man torka, jag har läst både ock och vill helst inte frysa?

    Hur skördar man den, hela växten eller kan man beskära?

    Vad använder ni er körvel till för rätter?

  • svengelsk 29 juli 2011

    Min körvel kommer upp som del av en fransk salladsblandning, så jag klipper den samtidigt som de andra bladen och äter den i sallad. På hösten när salladen har gått till frö står körveln ofta kvar, ibland över hela vintern. Då gör jag gärna körvelsoppa, antingen Hirams recept första boken sida 104 eller så gör jag en potatissoppa och blandar i rikligt med hackad körvel alldeles innan serveringen.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.