För ett tag sedan gjorde jag köttfärsås med morötter i. Kan nu inte hitta receptet jag gick efter och jag undrar nu om nån kan tipsa mig på nått bra recept. (Y)
Matannica13 oktober 2008
Jag brukar alltid höfta åt alla håll o kanter när jag gör köttfärssås, så jag skulle rekomendera att du gör din "vanliga" köttfärssås o slänger i lite morötter!!
Mums med morötter i när man gör lasagne om inte annat!!(Y)
---lycka till----
annelieberggren13 oktober 2008
Jag brukar riva mina morötter, då ser inte barnen dom :p... och gott blir det.
ca7013 oktober 2008
Jag skrev "köttfärssås morot" här i receptsöket och fick upp ett antal recept att välja på. Kanske är det nåt av dom du gjort innan? Annars har man ju morot i köttfärssås Bolognese också, som du kan söka på. Lycka till! :)
segerwitch13 oktober 2008
:DJag har alltid smått hackade moroter i min köttfärssås!(Y) Min fd italienska svärmor
gjorde också alltid så!:D(Y)
rshanna18 oktober 2008
Åh tack för alla tips.. Gjorde min köttfärs som jag brukar och hade sen i rivna morötter. Blev supergott!! (Y)
Nästa gång ska jag prova att ha i en vitlöksklyfta med som molgan tipsade om. :)
Agi00718 oktober 2008
Testa den här tråden om du behöver ideer för din köttfärssås
En äkta Bolognese innehåller alltid köttfärs, finhackade morötter, lök, vitlök, vin rött eller vitt, tomatkross, tomatpuré, salt, peppar och basilika. Jag har alltid i en buljongtärning också. Sen ska den koka LÄNGE :p
boz196518 oktober 2008
Skrivet av rshanna den 13 okt 2008
För ett tag sedan gjorde jag köttfärsås med morötter i. Kan nu inte hitta receptet jag gick efter och jag undrar nu om nån kan tipsa mig på nått bra recept. (Y)
En äkta bolognese innehåller morötter skurna i brunoise (= små tärningar 3x3x3 mm c:a). Prova att söka på det när servern har kommit igång igen.
marwis18 oktober 2008
Skrivet av segerwitch den 13 okt 2008
:DJag har alltid smått hackade moroter i min köttfärssås!(Y) Min fd italienska svärmor
gjorde också alltid så!:D(Y)
Precis så gör jag med. Kanske inte så jättefinhackat med små tärningar i alla fall. Mums!(Y)
Don_Pedro18 oktober 2008
Skrivet av Smulpajen den 18 okt 2008
En äkta Bolognese innehåller alltid köttfärs, finhackade morötter, lök, vitlök, vin rött eller vitt, tomatkross, tomatpuré, salt, peppar och basilika. Jag har alltid i en buljongtärning också. Sen ska den koka LÄNGE :p
:DFörsök att lägga i ett på blekselleristänger 1-2 st, också smått hackad(Y)(Y)
segerwitch18 oktober 2008
Skrivet av Don_Pedro den 18 okt 2008
Skrivet av Smulpajen den 18 okt 2008
En äkta Bolognese innehåller alltid köttfärs, finhackade morötter, lök, vitlök, vin rött eller vitt, tomatkross, tomatpuré, salt, peppar och basilika. Jag har alltid i en buljongtärning också. Sen ska den koka LÄNGE :p
:DFörsök att lägga i ett på blekselleristänger 1-2 st, också smått hackad(Y)(Y)
(L)(Y)(Y)
segerwitch18 oktober 2008
Skrivet av marwis den 18 okt 2008
Skrivet av segerwitch den 13 okt 2008
:DJag har alltid smått hackade moroter i min köttfärssås!(Y) Min fd italienska svärmor
gjorde också alltid så!:D(Y)
Precis så gör jag med. Kanske inte så jättefinhackat med små tärningar i alla fall. Mums!(Y)
(Y)Försök som Don_Pedro säger, en eller två blekselleristänger smått hackade(L)(Y)
Prima18 oktober 2008
Skrivet av annelieberggren den 13 okt 2008
Jag brukar riva mina morötter, då ser inte barnen dom :p... och gott blir det.
Jasså.... är ganska säker på att mina barn hittat morötterna. Dom dissikerar sin mat innan dom äter den nämligen :( :D
Själv älskar jag minitärningar av morot i köttfärssås. Men så älskar jag köttfärssås över lag... mums!
Prima18 oktober 2008
Skrivet av rshanna den 18 okt 2008
Åh tack för alla tips.. Gjorde min köttfärs som jag brukar och hade sen i rivna morötter. Blev supergott!! (Y)
Nästa gång ska jag prova att ha i en vitlöksklyfta med som molgan tipsade om. :)
Vitlök är nästan ett måste i köttfärssås, har du aldrig provat det förr? Hur brukar du göra din köttfärssås? Nu blev jag nyfiken... :)
Prima18 oktober 2008
Skrivet av segerwitch den 18 okt 2008
Skrivet av marwis den 18 okt 2008
Skrivet av segerwitch den 13 okt 2008
:DJag har alltid smått hackade moroter i min köttfärssås!(Y) Min fd italienska svärmor
gjorde också alltid så!:D(Y)
Precis så gör jag med. Kanske inte så jättefinhackat med små tärningar i alla fall. Mums!(Y)
(Y)Försök som Don_Pedro säger, en eller två blekselleristänger smått hackade(L)(Y)
Okej... hm! Har aldrig hört detta förr... och har aldrig haft en tanke på selleri i köttfärssåsen. Skulle det vara gott menar ni??? :D Vad är blekselleristänger exakt. Jag brukar köpa såna där som sitter ihop längst ner, när man köper dom, när jag gör grönsaksdippa... är det blekselleri?
grill18 oktober 2008
Jag brukar blanda i paprika i min köttfärssås i bland. Jätte gott, mina barn älskar det. Morötter är ju jätte gott också blir så saftigt...(Y)(Y)
segerwitch18 oktober 2008
Skrivet av Prima den 18 okt 2008
Skrivet av segerwitch den 18 okt 2008
Skrivet av marwis den 18 okt 2008
Skrivet av segerwitch den 13 okt 2008
:DJag har alltid smått hackade moroter i min köttfärssås!(Y) Min fd italienska svärmor
gjorde också alltid så!:D(Y)
Precis så gör jag med. Kanske inte så jättefinhackat med små tärningar i alla fall. Mums!(Y)
(Y)Försök som Don_Pedro säger, en eller två blekselleristänger smått hackade(L)(Y)
Okej... hm! Har aldrig hört detta förr... och har aldrig haft en tanke på selleri i köttfärssåsen. Skulle det vara gott menar ni??? :D Vad är blekselleristänger exakt. Jag brukar köpa såna där som sitter ihop längst ner, när man köper dom, när jag gör grönsaksdippa... är det blekselleri?
:)Jepp. det är blekselleri, mycket gott även att ha i när man kokar bönor(Y)
rshanna25 maj 2009
Har ett minne av att min mamma brukade ha vitlök i köttfärsen då jag var liten..
Tror att jag hade den nån gång här hemma men min sambo e ju inte så förtjust i vitlök.. :@
Så jag brukar ha lök och så en massa olika kryddor.. Oftast får sambon sköta kryddningen och ja de brukar bli gott.. (Y)
monac25 maj 2009
fräs hackad lök och rivna morötter,samt vitlök (jag brukar ha Aijvar i oxå)sedan i med färsen.
krossade tomater(eller passerade) tomat puré. en skvätt kalv el.oxfond. kryddar med sv.peppar och oregano. (Y)
För ett tag sedan gjorde jag köttfärsås med morötter i. Kan nu inte hitta receptet jag gick efter och jag undrar nu om nån kan tipsa mig på nått bra recept. (Y)
Jag brukar alltid höfta åt alla håll o kanter när jag gör köttfärssås, så jag skulle rekomendera att du gör din "vanliga" köttfärssås o slänger i lite morötter!!
Mums med morötter i när man gör lasagne om inte annat!!(Y)
---lycka till----
Jag brukar riva mina morötter, då ser inte barnen dom :p... och gott blir det.
Jag skrev "köttfärssås morot" här i receptsöket och fick upp ett antal recept att välja på. Kanske är det nåt av dom du gjort innan? Annars har man ju morot i köttfärssås Bolognese också, som du kan söka på. Lycka till! :)
:DJag har alltid smått hackade moroter i min köttfärssås!(Y) Min fd italienska svärmor
gjorde också alltid så!:D(Y)
Åh tack för alla tips.. Gjorde min köttfärs som jag brukar och hade sen i rivna morötter. Blev supergott!! (Y)
Nästa gång ska jag prova att ha i en vitlöksklyfta med som molgan tipsade om. :)
Testa den här tråden om du behöver ideer för din köttfärssås
http://www.matklubben.se/matprat/husmanskost_vardagsmat_och_snabblagat_22/vad_har_du_i_din_koettfaerssaas__4873.html
En äkta Bolognese innehåller alltid köttfärs, finhackade morötter, lök, vitlök, vin rött eller vitt, tomatkross, tomatpuré, salt, peppar och basilika. Jag har alltid i en buljongtärning också. Sen ska den koka LÄNGE :p
För ett tag sedan gjorde jag köttfärsås med morötter i. Kan nu inte hitta receptet jag gick efter och jag undrar nu om nån kan tipsa mig på nått bra recept. (Y)
En äkta bolognese innehåller morötter skurna i brunoise (= små tärningar 3x3x3 mm c:a). Prova att söka på det när servern har kommit igång igen.
:DJag har alltid smått hackade moroter i min köttfärssås!(Y) Min fd italienska svärmor
gjorde också alltid så!:D(Y)
Precis så gör jag med. Kanske inte så jättefinhackat med små tärningar i alla fall. Mums!(Y)
En äkta Bolognese innehåller alltid köttfärs, finhackade morötter, lök, vitlök, vin rött eller vitt, tomatkross, tomatpuré, salt, peppar och basilika. Jag har alltid i en buljongtärning också. Sen ska den koka LÄNGE :p
:DFörsök att lägga i ett på blekselleristänger 1-2 st, också smått hackad(Y)(Y)
En äkta Bolognese innehåller alltid köttfärs, finhackade morötter, lök, vitlök, vin rött eller vitt, tomatkross, tomatpuré, salt, peppar och basilika. Jag har alltid i en buljongtärning också. Sen ska den koka LÄNGE :p
:DFörsök att lägga i ett på blekselleristänger 1-2 st, också smått hackad(Y)(Y)
(L)(Y)(Y)
:DJag har alltid smått hackade moroter i min köttfärssås!(Y) Min fd italienska svärmor
gjorde också alltid så!:D(Y)
Precis så gör jag med. Kanske inte så jättefinhackat med små tärningar i alla fall. Mums!(Y)
(Y)Försök som Don_Pedro säger, en eller två blekselleristänger smått hackade(L)(Y)
Jag brukar riva mina morötter, då ser inte barnen dom :p... och gott blir det.
Jasså.... är ganska säker på att mina barn hittat morötterna. Dom dissikerar sin mat innan dom äter den nämligen :( :D
Själv älskar jag minitärningar av morot i köttfärssås. Men så älskar jag köttfärssås över lag... mums!
Åh tack för alla tips.. Gjorde min köttfärs som jag brukar och hade sen i rivna morötter. Blev supergott!! (Y)
Nästa gång ska jag prova att ha i en vitlöksklyfta med som molgan tipsade om. :)
Vitlök är nästan ett måste i köttfärssås, har du aldrig provat det förr? Hur brukar du göra din köttfärssås? Nu blev jag nyfiken... :)
:DJag har alltid smått hackade moroter i min köttfärssås!(Y) Min fd italienska svärmor
gjorde också alltid så!:D(Y)
Precis så gör jag med. Kanske inte så jättefinhackat med små tärningar i alla fall. Mums!(Y)
(Y)Försök som Don_Pedro säger, en eller två blekselleristänger smått hackade(L)(Y)
Okej... hm! Har aldrig hört detta förr... och har aldrig haft en tanke på selleri i köttfärssåsen. Skulle det vara gott menar ni??? :D Vad är blekselleristänger exakt. Jag brukar köpa såna där som sitter ihop längst ner, när man köper dom, när jag gör grönsaksdippa... är det blekselleri?
Jag brukar blanda i paprika i min köttfärssås i bland. Jätte gott, mina barn älskar det. Morötter är ju jätte gott också blir så saftigt...(Y)(Y)
:DJag har alltid smått hackade moroter i min köttfärssås!(Y) Min fd italienska svärmor
gjorde också alltid så!:D(Y)
Precis så gör jag med. Kanske inte så jättefinhackat med små tärningar i alla fall. Mums!(Y)
(Y)Försök som Don_Pedro säger, en eller två blekselleristänger smått hackade(L)(Y)
Okej... hm! Har aldrig hört detta förr... och har aldrig haft en tanke på selleri i köttfärssåsen. Skulle det vara gott menar ni??? :D Vad är blekselleristänger exakt. Jag brukar köpa såna där som sitter ihop längst ner, när man köper dom, när jag gör grönsaksdippa... är det blekselleri?
:)Jepp. det är blekselleri, mycket gott även att ha i när man kokar bönor(Y)
Har ett minne av att min mamma brukade ha vitlök i köttfärsen då jag var liten..
Tror att jag hade den nån gång här hemma men min sambo e ju inte så förtjust i vitlök.. :@
Så jag brukar ha lök och så en massa olika kryddor.. Oftast får sambon sköta kryddningen och ja de brukar bli gott.. (Y)
fräs hackad lök och rivna morötter,samt vitlök (jag brukar ha Aijvar i oxå)sedan i med färsen.
krossade tomater(eller passerade) tomat puré. en skvätt kalv el.oxfond. kryddar med sv.peppar och oregano. (Y)