Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Konserverade tomater

  • Tita 5 juli 2009

    Är det någon som har Camilla Plums recept på konserverade tomater?
    Såg ett program förra sommaren om det men jag kan inte hitta det någonstans. :'(
    /Tita

  • Okänd 5 juli 2009

    Hittad den här länken, hoppas att det är dessa tomater du söker!

    http://tradgard.ifokus.se/Forum/Read.aspx?ThreadId=44d4b75d-1b66-41d2-a5f9-edb7e2a4ca7e

    Det finns även ett recept på syltade gröna tomater med lök och paprika, har du det?

  • boz1965 5 juli 2009

    Camilla Plums recept:

    Hjemmebagte tomater
    12 kg tomater
    1 l olivenolie
    10 friske laurbærblade (färska lagerblad)
    20 fed hvidløg (stora vitlökar)
    5 chilier
    1 dl sherryeddike (sherryvinäger)
    12 spsk salt (spsk = msk)
    2 spsk sort Knust peber (grovmalen svartpeppar)
    20 salvieblade
    Stor kvist rosmarin
    Stor kvist timian

    Flå tomaterne ved at hælde dem over med rigeligt kogende vand, lidt ad gangen, flå dem med en spids kniv, det tager den tid, det tager.

    Læg dem tæt i sylteglas (konservburkar). Man må godt mase (trycka till) lidt. Fordel krydderierne mellem tomaterne i glassene. Når alt er brugt op hældes olie og eddike og den saft, der er dryppet af tomaterne, over. Lad det stå lidt, så væden synker til bunds og fyld næsten op med kogende vand. Tomaterne skal være så tætpakket, at der næsten ikke skal noget vand på. der skal stadig være et par cm. til at udvide sig på i glasset.

    Skru lågene (locken) næsten på, patentlåg lukkes halvt i. Stil glassene i bradepanden (långpannan), fyld den med vand, og tænd ovnen på 120 grader. Kog nu glassene til det tydeligt småbobler i indholdet, ca. 1 ½ time.

    Tag forsigtigt bradepanden ud og skru lågene på, mens glassene er helt varme. Lad dem køle langsomt af i den slukkede ovn. Holdbarheden er meget lang, hvis man gør det på denne måde.

    Källa: http://www.havenyt.dk/artikler/dyrkningsmetoder/hoest_og_opbevaring/403.html

  • popik 5 juli 2009

    Inlagda cocktailtomater

  • Tita 5 juli 2009

    (Y)Jättetack för råd och länkar! Önskar att jag hade mycket mer plats att odla tomater på än det lilla växthuset vi har som man inte ens kan gå in i. Men idag fanns det tomater för 9:90 på Willys, så jag var tvungen att köpa en massa!
    Har tänkt att ta med vinäger eller citron så att det inte möglar så lätt.

    Gjorde förra året. De som stod i kylen klarade sig om man var försiktig med verktygen. Två som stod ute klarade sig inte.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.