Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krusbär

  • Vxlhaxan 26 augusti 2008

    Hej
    Jag undrar om det finns någon där ute som har ett beprövat recept på ex krusbärsdricka/saft/juice. Jag har en hel krusbärsbuske som väntar på att bli inplockad.
    Alla recept mottages tacksamt....:)

  • Tillberga 26 augusti 2008

    nånstans har jag ett recept på marmelad med krusbär och morötter
    kommer ihåg att gubben gjorde de för en massa år sen
    gott blev de i alla fall
    skall leta vidare

  • Tillberga 26 augusti 2008

    Marmelad på krusbär/morot/äpplen

    250 g morot
    250 g syrligt äpple
    500 g halvmogna röda krusbär
    1 citron
    4 dl vatten
    6 dl socker (500g)(gärna råsocker)
    4 tsk pektin (apoteksvaran)
    3 kryddmått natriumbensoat
    Rensa och råriv äpple och morot
    Snoppa krusbären, krossa dem i matberedaren.
    Skalet från halva citronen skäres i fina strimlor
    Citronsaften pressas ur.
    Lägg i syltgrytan, häll på vattnet, koka upp, låt småkoka 15- 20 min, morotsrivet ska bli mjukt.
    Sätt till pektin utrört i 2 msk socker. Koka 2 minuter.
    Sätt till resten av sockret. Koka upp, låt småkoka i c:a 10 minuter. Rör om då och då.
    Sätt till bensoat, skumma, häll i burkar.

    Lycka till

  • Vxlhaxan 26 augusti 2008

    Tack för tipset, såg väldigt gott ut. Jag har ju inte röda krusbär men det kan väl inte spela nån roll antar jag. Jag ska då pröva göra detta i allafall....

    Skrivet av Tillberga den 26 aug 2008

    Marmelad på krusbär/morot/äpplen

    250 g morot
    250 g syrligt äpple
    500 g halvmogna röda krusbär
    1 citron
    4 dl vatten
    6 dl socker (500g)(gärna råsocker)
    4 tsk pektin (apoteksvaran)
    3 kryddmått natriumbensoat
    Rensa och råriv äpple och morot
    Snoppa krusbären, krossa dem i matberedaren.
    Skalet från halva citronen skäres i fina strimlor
    Citronsaften pressas ur.
    Lägg i syltgrytan, häll på vattnet, koka upp, låt småkoka 15- 20 min, morotsrivet ska bli mjukt.
    Sätt till pektin utrört i 2 msk socker. Koka 2 minuter.
    Sätt till resten av sockret. Koka upp, låt småkoka i c:a 10 minuter. Rör om då och då.
    Sätt till bensoat, skumma, häll i burkar.

    Lycka till

  • kkmman 28 augusti 2008

    Snabbt o enkelt är annars att köra krusbären (vackrast blir de röda) i matberedaren tillsammans med socker efter tycke o smak. Mums som fyllning till rulltårtan eller tårtan!

  • grill 29 augusti 2008

    Krusbärssylt

  • Stintan 29 augusti 2008

    För många år sedan fick jag varje år en halv plastkasse krusbär, som jag frös in i mindre plastpåsar, utan att snoppa dom. Avsedda för kräm, kokade jag dem mjuka i vatten och mosade dem med potatisstamp, silade , sockrade och gjorde avredning med potatismjöl utrört i vatten.
    Vanilj och kanel sätter extra piff på krämen.

    Lycka till!

  • EliBerg65 26 april 2011

    Hej hopp! Har du kvar din krusbärsbuske kommer här ett gott recept på dricka:

    4 liter krusbär (behöver inte rensas)
    1 citron
    4 tsk citronsyra
    4 liter kokande vatten
    Blanda alltihop, låt stå svalt ett dygn. Blanda sedan ner ca 6 dl socker per liter avrunnen saft + ½ tsk Atamon per liter saft. Saften spädes efter tycke och smak. Ultragott en varm sommardag!

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.