Jag har efter lammslakten två fina lammsadlar i frysen.
Tips på tillagningssätt, kryddning och lämpliga tillbehör önskas i massor. :D
MatAnders31 oktober 2008
Jag skulle helsteka i gjutjärnsgryta och spä på med köttbuljong och bara krydda med salt & peppar och gör god gräddsås av stekskyn (ett jättegott tips är att ha i ca 1 dl kaffe/grädde/socker blandning mot slutet)
Hur som hellst lycka till.(Y)
irko15 november 2008
Jag skulle vitlöksspäcka den. dvs göra små hål med en kniv här och där och stoppa in halva vitlöksklyftor och sen helsteka den på en långpanna i ugnen.
Krydda lammsteken med Rosmarin runtomkring och salt förstås, klicka på lite margarin också + lite vatten på plåten.
Gör en god sås av skyn, ta gärna i lite grädde i såsen. Servera med kokt potatis och svartavinbärsgele. Så brukar vi gotlänningar laga vår lammstek. Lycka till!:p
elpatron26 november 2008
Kan dom inte va bekväma att ha på cykeln tro? Cykelsadlar är så hårda nowdays :(
Man får så ont i ändalysten ju, jag menar sadel som sadel. :)
Jag har efter lammslakten två fina lammsadlar i frysen.
Tips på tillagningssätt, kryddning och lämpliga tillbehör önskas i massor. :D
Jag skulle helsteka i gjutjärnsgryta och spä på med köttbuljong och bara krydda med salt & peppar och gör god gräddsås av stekskyn (ett jättegott tips är att ha i ca 1 dl kaffe/grädde/socker blandning mot slutet)
Hur som hellst lycka till.(Y)
Jag skulle vitlöksspäcka den. dvs göra små hål med en kniv här och där och stoppa in halva vitlöksklyftor och sen helsteka den på en långpanna i ugnen.
Krydda lammsteken med Rosmarin runtomkring och salt förstås, klicka på lite margarin också + lite vatten på plåten.
Gör en god sås av skyn, ta gärna i lite grädde i såsen. Servera med kokt potatis och svartavinbärsgele. Så brukar vi gotlänningar laga vår lammstek. Lycka till!:p
Kan dom inte va bekväma att ha på cykeln tro? Cykelsadlar är så hårda nowdays :(
Man får så ont i ändalysten ju, jag menar sadel som sadel. :)