Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxpudding

  • margitkallgren 31 mars 2009

    Jag älskar laxpudding som en tant brukade bjuda på på långfredagen. Det står rimmad lax i receptet. Hur gör man den. Har smakat en liknande pudding med gravad lax men det var inte så gott. Vad säger ni? Margit

  • monac 1 april 2009

    hej Margit!
    du får 24 träffar om du söker på laxpudding.:)

    Jag brukar göra ibland med rökt lax och så har jag en skvätt hummerfond i och en massa färsk dill!

  • monac 1 april 2009

    kall rökt lax alltså!(Y)

  • popik 1 april 2009

    Så här gör du rimmad lax. Som gravad lax - fast tvärtom! Det vill säga, proportionerna mellan salt och socker är omvända.

    1 kg färsk lax, mellanbiten
    1/2 1/2 dl strösocker
    1 1 dl salt
    krossad vitpeppar
    hackad dill, både stjälkar och blad

    . Blanda kryddorna och strö på laxens båda sidor. Klappa in dillen. Låt laxen stå övertäckt i kyl i två dygn. Vänd den ett par gånger.

    Den är även god att äta med dillstuvad potatis.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.