Hej undrar om någon har recept på lefsa.
Det är ett bakverk från Norge finns många varianter,
men det jag är ute efter påminner om mördeg med kanelsmörkräm mellan.
Finns att köpa på butikern i Norge.:D
farmoringer2 februari 2008
Vet du vad kanel heter på norska?. Håller på och kollar i min norska kokbok och det fanns många olika sorts "lefse" där. Men jag vet inte vad kanel heter så jag vet inte viken jag ska välja för att ge dig..
kattis632 februari 2008
Maggans Lefsa c:a 20 st
5dl Filmjölk
1 dl Sirap
1-2 tsk Salt
Rågsikt i lagom mängd
1 tsk Hjorthornssalt
1 tsk Bikarbonat
Bakas ut i vetemjöl- och du väljer naturligtvis ekologiska alternativ
Stekes i stekpanna på 4:an och har du någon annan gradering på just din spis så väljer du det som motsvarar 4:an på Maggans spis.
Det här hittade jag på eniro. Kanske inte det du menade.
Kicki82 februari 2008
Inte riktigt det finns många som påminner om hällakakor tunna.Det är inte den varianten.
hasr ingen aning vad kanel heter på norsl:D
kattis632 februari 2008
Hej igen! Jag letar på Eniro. Och det finns kanel lefsa men inget recept hittils.:o Vad jag kan hitta.
tantdrake2 februari 2008
Min farmor Anna gjorde de här som påminner om de norska Hardangerläfsorna
Farmors läfsor
2½ hg smält smör
4 kkp fil
4 kkp strösocker
1 kkp sirap
1 dsk bikarbonat (dessertsked = mellan tsk och msk)
ca 1½ kg vetemjöl
Blanda till en lagom tjock deg som kavlas i 2 fyrkantiga kakor. Grädda i 200 gr - ska vara ljusa men genomgräddade. Bred på smör, kanel och strösocker på den ena, lägg den andra på. Låt ligga i fuktig köksduk innan kakan skäres i smala fyrkanter - den mjuknar lite då. Går att frysa.
Smakar ljuvligt....:p
Kicki82 februari 2008
Tackar skall prova detta så fort som möjligt(Y)
tantdrake2 februari 2008
(L) du kommer gilla dem.....jag bakar dem ibland och gör alltid för lite.
Gör bara som vanligt - ta i mjölet lite i taget så ser du när det är nog okladdigt för att kavla ut :).
Har nåt recept nånstans på Hardangerläfsor oxå - sätter in det på mina recept när jag hittar det. Det är lite annorlunda men blir samma goda kaka (Y)
Ha de´!
Lairedil23 augusti 2008
Enligt mina vänner ska kanel heta kanel men jag vet inte om det är på ny norska eller gammel norskan. Men jag gissar att det är nynorskan. Så det borde alltså heta nått med kanellefsa i kokböckerna.
Skrivet av Kicki8 den 2 feb 2008
Inte riktigt det finns många som påminner om hällakakor tunna.Det är inte den varianten.
hasr ingen aning vad kanel heter på norsl:D
jhulia23 augusti 2008
Kan informera att kanel heter samma på både norska, svenska och danska (H)
23 augusti 2008
Oj, läfsa har jag inte ätit sen jag var liten. Det var en granntant som alltid bakade det. Ja, iallafall tyckte jag det. Man fick dom ljumma med smält smör på.
Nu måste jag prova och baka. Jag hade alldeles glömt bort dom finns. Tack!
Bohnke-Oslo23 augusti 2008
Hei
Kanel heter kanel även på norska
gløm inte å smøra dom halvtjockt och strø kanel på och
gjärna en tunnt skivad äppelklyfta till
frys dom gärna in ha till kaffet
I Norge är det enormt populärt med lefse o smaska på vid typ møte på jobbet
Bøhnke
Philip9 september 2008
Hallå,
Jag fick som barn, när jag var i Lapplan, läfsa med kanel.
Det var helt enkelt läfsa med mycket smör, Kanel och socker på.
Sedan rullades den ihop. Det var hur gott som helst.
Philip
markus9 september 2008
Smurte Lefser
Ingredienser
ca. 15 leiver
½ kopp sirup
½ kopp sukker
5 dl kefir eller kulturmelk
2 ss hornsalt
Ca. 1 kg hvetemel
Fremgangsmåte
Bland sukker, sirup, melk og hornsalt og tilsett mel til deigen er passe fast til å kunne kjevles. Kjevle ut tynne lefser. Stek lefsene på takke middels varme på den ene siden. Legg lefsene under et fuktig klede oppå hverandre etterhvert som de stekes. De skal ligge opå hverandre slik: stekt side mot stekt side. Ustekt side mot ustekt side. Lag en smurning av sukker, smør og kanel og smør dette på den ustekte lefsesiden. Dryss over revet ekte geitost og brett lefsen sammen i tre mot midten. Klipp de smurte lefsene i passe biter. (Y)
softis9 september 2008
Gå på google skriv oppskrift lefse i sökefeltet(brevid sökfältet står d inställningar gå in där å kryssa i norska då söker den på norska sidor),då ä d bara å välja å vraka vilket recept du vill ha(Y)
Ekub7 februari 2010
Guu, va gott det lät me kanellefsa :) Har bara ätit lefsa som är som bröd, direkt från pannan med bara smör på och det är himmelskt!!! (L) ska definitivt testas!!
Hej undrar om någon har recept på lefsa.
Det är ett bakverk från Norge finns många varianter,
men det jag är ute efter påminner om mördeg med kanelsmörkräm mellan.
Finns att köpa på butikern i Norge.:D
Vet du vad kanel heter på norska?. Håller på och kollar i min norska kokbok och det fanns många olika sorts "lefse" där. Men jag vet inte vad kanel heter så jag vet inte viken jag ska välja för att ge dig..
Maggans Lefsa c:a 20 st
5dl Filmjölk
1 dl Sirap
1-2 tsk Salt
Rågsikt i lagom mängd
1 tsk Hjorthornssalt
1 tsk Bikarbonat
Bakas ut i vetemjöl- och du väljer naturligtvis ekologiska alternativ
Stekes i stekpanna på 4:an och har du någon annan gradering på just din spis så väljer du det som motsvarar 4:an på Maggans spis.
Det här hittade jag på eniro. Kanske inte det du menade.
Inte riktigt det finns många som påminner om hällakakor tunna.Det är inte den varianten.
hasr ingen aning vad kanel heter på norsl:D
Hej igen! Jag letar på Eniro. Och det finns kanel lefsa men inget recept hittils.:o Vad jag kan hitta.
Min farmor Anna gjorde de här som påminner om de norska Hardangerläfsorna
Farmors läfsor
2½ hg smält smör
4 kkp fil
4 kkp strösocker
1 kkp sirap
1 dsk bikarbonat (dessertsked = mellan tsk och msk)
ca 1½ kg vetemjöl
Blanda till en lagom tjock deg som kavlas i 2 fyrkantiga kakor. Grädda i 200 gr - ska vara ljusa men genomgräddade. Bred på smör, kanel och strösocker på den ena, lägg den andra på. Låt ligga i fuktig köksduk innan kakan skäres i smala fyrkanter - den mjuknar lite då. Går att frysa.
Smakar ljuvligt....:p
Tackar skall prova detta så fort som möjligt(Y)
(L) du kommer gilla dem.....jag bakar dem ibland och gör alltid för lite.
Gör bara som vanligt - ta i mjölet lite i taget så ser du när det är nog okladdigt för att kavla ut :).
Har nåt recept nånstans på Hardangerläfsor oxå - sätter in det på mina recept när jag hittar det. Det är lite annorlunda men blir samma goda kaka (Y)
Ha de´!
Enligt mina vänner ska kanel heta kanel men jag vet inte om det är på ny norska eller gammel norskan. Men jag gissar att det är nynorskan. Så det borde alltså heta nått med kanellefsa i kokböckerna.
Inte riktigt det finns många som påminner om hällakakor tunna.Det är inte den varianten.
hasr ingen aning vad kanel heter på norsl:D
Kan informera att kanel heter samma på både norska, svenska och danska (H)
Oj, läfsa har jag inte ätit sen jag var liten. Det var en granntant som alltid bakade det. Ja, iallafall tyckte jag det. Man fick dom ljumma med smält smör på.
Nu måste jag prova och baka. Jag hade alldeles glömt bort dom finns. Tack!
Hei
Kanel heter kanel även på norska
gløm inte å smøra dom halvtjockt och strø kanel på och
gjärna en tunnt skivad äppelklyfta till
frys dom gärna in ha till kaffet
I Norge är det enormt populärt med lefse o smaska på vid typ møte på jobbet
Bøhnke
Hallå,
Jag fick som barn, när jag var i Lapplan, läfsa med kanel.
Det var helt enkelt läfsa med mycket smör, Kanel och socker på.
Sedan rullades den ihop. Det var hur gott som helst.
Philip
Smurte Lefser
Ingredienser
ca. 15 leiver
½ kopp sirup
½ kopp sukker
5 dl kefir eller kulturmelk
2 ss hornsalt
Ca. 1 kg hvetemel
Fremgangsmåte
Bland sukker, sirup, melk og hornsalt og tilsett mel til deigen er passe fast til å kunne kjevles. Kjevle ut tynne lefser. Stek lefsene på takke middels varme på den ene siden. Legg lefsene under et fuktig klede oppå hverandre etterhvert som de stekes. De skal ligge opå hverandre slik: stekt side mot stekt side. Ustekt side mot ustekt side. Lag en smurning av sukker, smør og kanel og smør dette på den ustekte lefsesiden. Dryss over revet ekte geitost og brett lefsen sammen i tre mot midten. Klipp de smurte lefsene i passe biter. (Y)
Gå på google skriv oppskrift lefse i sökefeltet(brevid sökfältet står d inställningar gå in där å kryssa i norska då söker den på norska sidor),då ä d bara å välja å vraka vilket recept du vill ha(Y)
Guu, va gott det lät me kanellefsa :) Har bara ätit lefsa som är som bröd, direkt från pannan med bara smör på och det är himmelskt!!! (L) ska definitivt testas!!