För ca 15 år sen fanns det ett recept på en rulltårta med limekräm i tidningen "Allt om mat". Limekrämen kokade man man i vattenbad som en zabaione där man slutligen rörde i smör. Är det någon som känner igen detta? Skulle vara mycket tacksam om någon som har receptet, kan lägga ut det här på MK.
Limekräm:
Rivet skal av 1 tvättad lime
Saft av 1-2 lime (½ dl)
1 dl socker
3 ägg
50 g smör, gärna osaltat
Utanpå:
Rivet skal av 1 tvättad lime
1 msk socker
Utanpå: Riv skalet av 1 lime och blanda det med socker.
Limekräm: Blanda skalet av 1 lime med ½ dl pressad lime, socker och ägg i rostfri bunke eller kastrull. Ställ den i sjudande vattenbad och vispa livligt tills krämen tjocknat. Ta den ur vattenbadet och vispa ned smöret.
Sätt ugnen på 250° och lägg bakpapper i en långpanna.
Vispa ägg och socker mycket pösigt. Blanda potatismjöl, marsán och bakpulver, sikta ned och blanda med äggvispet. Bred ut smeten på papperet och grädda mitt i ugnen ca 5 minuter. Ta ut, strö över limesockret och stjälp upp på bakpapper.
Fukta gräddningspapperet med kallt vatten på en trasa och dra bort det. Bred över krämen och rulla ihop väl. Låt rullen vila en stund i papperet.
Limekräm:
Rivet skal av 1 tvättad lime
Saft av 1-2 lime (½ dl)
1 dl socker
3 ägg
50 g smör, gärna osaltat
Utanpå:
Rivet skal av 1 tvättad lime
1 msk socker
Utanpå: Riv skalet av 1 lime och blanda det med socker.
Limekräm: Blanda skalet av 1 lime med ½ dl pressad lime, socker och ägg i rostfri bunke eller kastrull. Ställ den i sjudande vattenbad och vispa livligt tills krämen tjocknat. Ta den ur vattenbadet och vispa ned smöret.
Sätt ugnen på 250° och lägg bakpapper i en långpanna.
Vispa ägg och socker mycket pösigt. Blanda potatismjöl, marsán och bakpulver, sikta ned och blanda med äggvispet. Bred ut smeten på papperet och grädda mitt i ugnen ca 5 minuter. Ta ut, strö över limesockret och stjälp upp på bakpapper.
Fukta gräddningspapperet med kallt vatten på en trasa och dra bort det. Bred över krämen och rulla ihop väl. Låt rullen vila en stund i papperet.
Ohh vad jag blir glad!!! Tusen tack!!! Här kan man alltid lite på folk.(Y)
Limekräm:
Rivet skal av 1 tvättad lime
Saft av 1-2 lime (½ dl)
1 dl socker
3 ägg
50 g smör, gärna osaltat
Utanpå:
Rivet skal av 1 tvättad lime
1 msk socker
Utanpå: Riv skalet av 1 lime och blanda det med socker.
Limekräm: Blanda skalet av 1 lime med ½ dl pressad lime, socker och ägg i rostfri bunke eller kastrull. Ställ den i sjudande vattenbad och vispa livligt tills krämen tjocknat. Ta den ur vattenbadet och vispa ned smöret.
Sätt ugnen på 250° och lägg bakpapper i en långpanna.
Vispa ägg och socker mycket pösigt. Blanda potatismjöl, marsán och bakpulver, sikta ned och blanda med äggvispet. Bred ut smeten på papperet och grädda mitt i ugnen ca 5 minuter. Ta ut, strö över limesockret och stjälp upp på bakpapper.
Fukta gräddningspapperet med kallt vatten på en trasa och dra bort det. Bred över krämen och rulla ihop väl. Låt rullen vila en stund i papperet.
Ohh vad jag blir glad!!! Tusen tack!!! Här kan man alltid lite på folk.(Y)
Ps. Du borde lägga ut den bland dina recept så fler kan se den innan tråden försvinner
För ca 15 år sen fanns det ett recept på en rulltårta med limekräm i tidningen "Allt om mat". Limekrämen kokade man man i vattenbad som en zabaione där man slutligen rörde i smör. Är det någon som känner igen detta? Skulle vara mycket tacksam om någon som har receptet, kan lägga ut det här på MK.
Sena natthälsningar
/Roggan
Här ska du se, Roggan!
RULLE MED LIME
3 ägg
1½ dl socker
3/4 dl potatismjöl
1 kuvert Ekströms marsán för kokning
eller 2 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver
Limekräm:
Rivet skal av 1 tvättad lime
Saft av 1-2 lime (½ dl)
1 dl socker
3 ägg
50 g smör, gärna osaltat
Utanpå:
Rivet skal av 1 tvättad lime
1 msk socker
Utanpå: Riv skalet av 1 lime och blanda det med socker.
Limekräm: Blanda skalet av 1 lime med ½ dl pressad lime, socker och ägg i rostfri bunke eller kastrull. Ställ den i sjudande vattenbad och vispa livligt tills krämen tjocknat. Ta den ur vattenbadet och vispa ned smöret.
Sätt ugnen på 250° och lägg bakpapper i en långpanna.
Vispa ägg och socker mycket pösigt. Blanda potatismjöl, marsán och bakpulver, sikta ned och blanda med äggvispet. Bred ut smeten på papperet och grädda mitt i ugnen ca 5 minuter. Ta ut, strö över limesockret och stjälp upp på bakpapper.
Fukta gräddningspapperet med kallt vatten på en trasa och dra bort det. Bred över krämen och rulla ihop väl. Låt rullen vila en stund i papperet.
Här ska du se, Roggan!
RULLE MED LIME
3 ägg
1½ dl socker
3/4 dl potatismjöl
1 kuvert Ekströms marsán för kokning
eller 2 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver
Limekräm:
Rivet skal av 1 tvättad lime
Saft av 1-2 lime (½ dl)
1 dl socker
3 ägg
50 g smör, gärna osaltat
Utanpå:
Rivet skal av 1 tvättad lime
1 msk socker
Utanpå: Riv skalet av 1 lime och blanda det med socker.
Limekräm: Blanda skalet av 1 lime med ½ dl pressad lime, socker och ägg i rostfri bunke eller kastrull. Ställ den i sjudande vattenbad och vispa livligt tills krämen tjocknat. Ta den ur vattenbadet och vispa ned smöret.
Sätt ugnen på 250° och lägg bakpapper i en långpanna.
Vispa ägg och socker mycket pösigt. Blanda potatismjöl, marsán och bakpulver, sikta ned och blanda med äggvispet. Bred ut smeten på papperet och grädda mitt i ugnen ca 5 minuter. Ta ut, strö över limesockret och stjälp upp på bakpapper.
Fukta gräddningspapperet med kallt vatten på en trasa och dra bort det. Bred över krämen och rulla ihop väl. Låt rullen vila en stund i papperet.
Ohh vad jag blir glad!!! Tusen tack!!! Här kan man alltid lite på folk.(Y)
Här ska du se, Roggan!
RULLE MED LIME
3 ägg
1½ dl socker
3/4 dl potatismjöl
1 kuvert Ekströms marsán för kokning
eller 2 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver
Limekräm:
Rivet skal av 1 tvättad lime
Saft av 1-2 lime (½ dl)
1 dl socker
3 ägg
50 g smör, gärna osaltat
Utanpå:
Rivet skal av 1 tvättad lime
1 msk socker
Utanpå: Riv skalet av 1 lime och blanda det med socker.
Limekräm: Blanda skalet av 1 lime med ½ dl pressad lime, socker och ägg i rostfri bunke eller kastrull. Ställ den i sjudande vattenbad och vispa livligt tills krämen tjocknat. Ta den ur vattenbadet och vispa ned smöret.
Sätt ugnen på 250° och lägg bakpapper i en långpanna.
Vispa ägg och socker mycket pösigt. Blanda potatismjöl, marsán och bakpulver, sikta ned och blanda med äggvispet. Bred ut smeten på papperet och grädda mitt i ugnen ca 5 minuter. Ta ut, strö över limesockret och stjälp upp på bakpapper.
Fukta gräddningspapperet med kallt vatten på en trasa och dra bort det. Bred över krämen och rulla ihop väl. Låt rullen vila en stund i papperet.
Ohh vad jag blir glad!!! Tusen tack!!! Här kan man alltid lite på folk.(Y)
Ps. Du borde lägga ut den bland dina recept så fler kan se den innan tråden försvinner