Jag skulle vilja koka (eller råröra) egen lingonsylt.Men jag är numera diabetiker,så jag undrar:Kan man tillverka lingonsylt med strösuckett i stället för socker?Håller den sig då?Finns det i så fall någon som har ett recept på detta?Tack snälla på förhand för hjälp.
Med vänlig hälsning från Elsa:)
rostok29 augusti 2011
Varför inte använda frysen och antingen göra sylt som du vill och frysa in i ganska små förpackningar. Ett alternativ är att frysa in lingonen och ta fram så mycket som du tror att du behöver. Då kan du ju välja om du vill koka eller råröra dem just vid det tillfället.
Jag skulle vilja koka (eller råröra) egen lingonsylt.Men jag är numera diabetiker,så jag undrar:Kan man tillverka lingonsylt med strösuckett i stället för socker?Håller den sig då?Finns det i så fall någon som har ett recept på detta?Tack snälla på förhand för hjälp.
Med vänlig hälsning från Elsa:)
Varför inte använda frysen och antingen göra sylt som du vill och frysa in i ganska små förpackningar. Ett alternativ är att frysa in lingonen och ta fram så mycket som du tror att du behöver. Då kan du ju välja om du vill koka eller råröra dem just vid det tillfället.