Fick av en vän flera liter både fettfri, lätt och rödmjölk. Har ni tips på recept på maträtter där det går åt mycket mjölk? Pannkaka och piroger är självklara alternativ, men förutom det?
The_mama97mia10 oktober 2009
Gör bechamelsås till lasagne eller moussaka.
Du kan också frysa mjölk.
bjuranna10 oktober 2009
Baka bullar på en av litrarna.... :)
ros10 oktober 2009
:)Det går att göra
Olika pajer att frysa in för kommande behov....
Omeletter, fläskpannkaka, crêps mm
anluk10 oktober 2009
Frys den som inte går åt. Går alldeles utmärkt.
Jousie10 oktober 2009
Lider inte kvalitén eller smaken av det?
idea_10 oktober 2009
Skrivet av Jousie den 10 okt 2009
Lider inte kvalitén eller smaken av det?
Beror på hur du tinar upp den, långsammt i kylskåp = inga problem, om du låter den tina helt och skakar om lite innan du öppnar (testat detta både hemma och på förskolor, fungerar verkligen). Annars kan du ju lyxa till det och göra hemgjord risgrynsgröt av den fetare mjölken (står standardmjölk i recepten, men det går faktiskt lika bra med mellan mjölk, men magrare än det ger smaklös gröt). Lycka till med mjölken oavsett vilket av råden du fått som du väljer att följa :)
Mistys10 oktober 2009
Skrivet av Jousie den 10 okt 2009
Lider inte kvalitén eller smaken av det?
Fryser ofta mjölk när jag ska ut på resa mm och har mjölk kvar. Har aldrig använt den som dryck igen så där kan jag inte uttala mig men till pannkaka,bak,gröt och annan matlagning funkar den aldeles utmärkt. Tar fram den litern jag behöver på morgonen då pankisarna ska gräddas på kvällen (Y)
Babzan10 oktober 2009
Stuvade makaroner är ju gott, och nåt som jag i alla fall gör allt för sällan:p
Jousie10 oktober 2009
Tack för hjälpen! :)
Jag tror det blir att pröva frysa ner en del men resten hittar nog säkert någon plats i det som lagas ikväll. Tack igen.
Pappa-Micke10 oktober 2009
Koka upp en rejäl sats risgrynsgröt. (Y)
boz196510 oktober 2009
Fettfri mjölk = soppåsen.
Har aldrig fattat vitsen med fettfri mjölk, då kan man lika gärna dricka vatten, det är både godare och billigare.
Ulrika9110 oktober 2009
Ugnspannkaka och en superstor sats med lasange som alltid är gott att ha i frysen.
Jousie13 oktober 2009
Skrivet av Ulrika91 den 10 okt 2009
Ugnspannkaka och en superstor sats med lasange som alltid är gott att ha i frysen.
Fick av en vän flera liter både fettfri, lätt och rödmjölk. Har ni tips på recept på maträtter där det går åt mycket mjölk? Pannkaka och piroger är självklara alternativ, men förutom det?
Gör bechamelsås till lasagne eller moussaka.
Du kan också frysa mjölk.
Baka bullar på en av litrarna.... :)
:)Det går att göra
Olika pajer att frysa in för kommande behov....
Omeletter, fläskpannkaka, crêps mm
Frys den som inte går åt. Går alldeles utmärkt.
Lider inte kvalitén eller smaken av det?
Lider inte kvalitén eller smaken av det?
Beror på hur du tinar upp den, långsammt i kylskåp = inga problem, om du låter den tina helt och skakar om lite innan du öppnar (testat detta både hemma och på förskolor, fungerar verkligen). Annars kan du ju lyxa till det och göra hemgjord risgrynsgröt av den fetare mjölken (står standardmjölk i recepten, men det går faktiskt lika bra med mellan mjölk, men magrare än det ger smaklös gröt). Lycka till med mjölken oavsett vilket av råden du fått som du väljer att följa :)
Lider inte kvalitén eller smaken av det?
Fryser ofta mjölk när jag ska ut på resa mm och har mjölk kvar. Har aldrig använt den som dryck igen så där kan jag inte uttala mig men till pannkaka,bak,gröt och annan matlagning funkar den aldeles utmärkt. Tar fram den litern jag behöver på morgonen då pankisarna ska gräddas på kvällen (Y)
Stuvade makaroner är ju gott, och nåt som jag i alla fall gör allt för sällan:p
Tack för hjälpen! :)
Jag tror det blir att pröva frysa ner en del men resten hittar nog säkert någon plats i det som lagas ikväll. Tack igen.
Koka upp en rejäl sats risgrynsgröt. (Y)
Fettfri mjölk = soppåsen.
Har aldrig fattat vitsen med fettfri mjölk, då kan man lika gärna dricka vatten, det är både godare och billigare.
Ugnspannkaka och en superstor sats med lasange som alltid är gott att ha i frysen.
Ugnspannkaka och en superstor sats med lasange som alltid är gott att ha i frysen.
Ja, det var precis vad det blev :p
Mjölkstuvade makaroner? Gratänger?