Jag åt för ett par år sedan en helt underbar förrätt gjord på hela bitar av parmesan, krossade valnötter och honung. Detta serverades ljummet och var bakat i ugn (tror jag). Jag tänkte prova att göra detta själv i morgon och tar gärna emot tips om hur ni tror jag gör detta bäst - jag hittar inga recept och har aldrig bakat parmesan i ugn.
Jag tänkte skära fyrkantiga stavar av parmesanosten och lägga dem direkt i små portions pajformar, lite på varandra som vedklabbar i en brasa. Sedan strö över krossade valnötter och ringla pyttelite olivolja över dem (vad tror ni?). In i ugnen på grill(eller vanlig värme 250 grader?) i 2-3 min (?) så att osten blir varm och mjuk, men inte flyter ut. Och ringla lite flytande honung över precis innan servering.
callemero7 mars 2012
Låter väldigt gott! Hoppas det smakar lika gott som det låter.
husmusen887 mars 2012
Har aldrig ätit det med parmesanost, däremot med ljummen fårost. Fårost i ett foliepaket utifall det läcker, under grillen med lite olja på i ett par minuter. Nötter och honung och lite flingsalt på sedan.
Jag åt för ett par år sedan en helt underbar förrätt gjord på hela bitar av parmesan, krossade valnötter och honung. Detta serverades ljummet och var bakat i ugn (tror jag). Jag tänkte prova att göra detta själv i morgon och tar gärna emot tips om hur ni tror jag gör detta bäst - jag hittar inga recept och har aldrig bakat parmesan i ugn.
Jag tänkte skära fyrkantiga stavar av parmesanosten och lägga dem direkt i små portions pajformar, lite på varandra som vedklabbar i en brasa. Sedan strö över krossade valnötter och ringla pyttelite olivolja över dem (vad tror ni?). In i ugnen på grill(eller vanlig värme 250 grader?) i 2-3 min (?) så att osten blir varm och mjuk, men inte flyter ut. Och ringla lite flytande honung över precis innan servering.
Låter väldigt gott! Hoppas det smakar lika gott som det låter.
Har aldrig ätit det med parmesanost, däremot med ljummen fårost. Fårost i ett foliepaket utifall det läcker, under grillen med lite olja på i ett par minuter. Nötter och honung och lite flingsalt på sedan.