Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

luffarfilé

  • bakmamman 22 februari 2009

    hej jag har en luffarfilé i frysen och jag vet inte hur jag ska tilllaga den? nån som har nått recept? :-)

  • Mammamu 22 februari 2009

    Vad sa du att du hade??? Luffarfilé???

  • Okänd 22 februari 2009

    Vad är en Luffarfile.....Har aldrig hört talas om det....

  • Mellanbellan 22 februari 2009

    Enligt Svensk Köttinformation "Luffarfilé är en del av rostbiffen som ibland särstyckas och ser ut som filé. Ett annat namn är rostas. Mör och god att grilla"

    Rostas känner jag igen från affären men har aldrig köpt det

  • Mellanbellan 22 februari 2009

    Tänk att man lär sig något nytt varje dag :D De hade även 6 recept på Rostas, detta t ex.

    Dröm-stroganoff
    4 portioner

    500 g lövbiff, rostbiff eller rostas, strimlad
    2 msk smör
    1 medelstor gul lök, hackad
    300 g färska champinjoner, i bitar
    1/2 dl tomatpuré
    1 dl rött vin
    1 dl créme fraiche
    salt och malen vitpeppar


    Bryn löken, svampen och köttet i en stekpanna och lägg efter hand över det i en traktörpanna. Tillsätt tomatpuré, vin och créme fraiche. Koka ca 5 minuter.
    Smaka av med salt och peppar.
    Servera med pasta eller pressad potatis, saltgurka och kokt broccoli.

  • Lotten_J 22 februari 2009

    Rostasfilé är jättegott, det brukar vi köpa mellan varven. Men luffarfilé har jag aldrig hört talas om. Man tillagar väl den då som rostas antar jag eller? Jag själv har inga specifika recept då jag tillagar spontant, det blir vad det blir i slutänden.

  • irko 22 februari 2009

    Rostasfilé är jättegott att göra pepparbiffar av, dvs rulla hela rostasen i grovkrossad svartpeppar och salt skär sedan i 3-4 cm skivor och stek på båda sidor. Servera med tex potatisgratäg och en god sallad.

  • ThomasP 22 februari 2009

    Du kan laga den precis som nötfile men kolla hur fibrerna går för du skall skära den lite snett
    //Mvh Thomas (Y)

  • matlibba 22 februari 2009

    Luffarfilé. Det är griskött.
    En billigare variant på fläskfilé
    Skiva och stek den ihop med gul lök och champinjoner.
    Gör brun sås .Det är gott
    Matlibba:)

  • emaxen 22 februari 2009

    :pJag steker den precis som vanlig fläskfile:D
    När det blir grillsäsong så marinerar jag den och grillar den.

  • Gnurf 22 februari 2009

    MEN då...en Welsh!!! Gud så gullig....(L)

    Skrivet av matlibba den 22 feb 2009

    Luffarfilé. Det är griskött.
    En billigare variant på fläskfilé
    Skiva och stek den ihop med gul lök och champinjoner.
    Gör brun sås .Det är gott
    Matlibba:)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.