hej jag har en luffarfilé i frysen och jag vet inte hur jag ska tilllaga den? nån som har nått recept? :-)
Mammamu22 februari 2009
Vad sa du att du hade??? Luffarfilé???
Okänd22 februari 2009
Vad är en Luffarfile.....Har aldrig hört talas om det....
Mellanbellan22 februari 2009
Enligt Svensk Köttinformation "Luffarfilé är en del av rostbiffen som ibland särstyckas och ser ut som filé. Ett annat namn är rostas. Mör och god att grilla"
Rostas känner jag igen från affären men har aldrig köpt det
Mellanbellan22 februari 2009
Tänk att man lär sig något nytt varje dag :D De hade även 6 recept på Rostas, detta t ex.
Dröm-stroganoff
4 portioner
500 g lövbiff, rostbiff eller rostas, strimlad
2 msk smör
1 medelstor gul lök, hackad
300 g färska champinjoner, i bitar
1/2 dl tomatpuré
1 dl rött vin
1 dl créme fraiche
salt och malen vitpeppar
Bryn löken, svampen och köttet i en stekpanna och lägg efter hand över det i en traktörpanna. Tillsätt tomatpuré, vin och créme fraiche. Koka ca 5 minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med pasta eller pressad potatis, saltgurka och kokt broccoli.
Lotten_J22 februari 2009
Rostasfilé är jättegott, det brukar vi köpa mellan varven. Men luffarfilé har jag aldrig hört talas om. Man tillagar väl den då som rostas antar jag eller? Jag själv har inga specifika recept då jag tillagar spontant, det blir vad det blir i slutänden.
irko22 februari 2009
Rostasfilé är jättegott att göra pepparbiffar av, dvs rulla hela rostasen i grovkrossad svartpeppar och salt skär sedan i 3-4 cm skivor och stek på båda sidor. Servera med tex potatisgratäg och en god sallad.
ThomasP22 februari 2009
Du kan laga den precis som nötfile men kolla hur fibrerna går för du skall skära den lite snett
//Mvh Thomas (Y)
matlibba22 februari 2009
Luffarfilé. Det är griskött.
En billigare variant på fläskfilé
Skiva och stek den ihop med gul lök och champinjoner.
Gör brun sås .Det är gott
Matlibba:)
emaxen22 februari 2009
:pJag steker den precis som vanlig fläskfile:D
När det blir grillsäsong så marinerar jag den och grillar den.
Gnurf22 februari 2009
MEN då...en Welsh!!! Gud så gullig....(L)
Skrivet av matlibba den 22 feb 2009
Luffarfilé. Det är griskött.
En billigare variant på fläskfilé
Skiva och stek den ihop med gul lök och champinjoner.
Gör brun sås .Det är gott
Matlibba:)
hej jag har en luffarfilé i frysen och jag vet inte hur jag ska tilllaga den? nån som har nått recept? :-)
Vad sa du att du hade??? Luffarfilé???
Vad är en Luffarfile.....Har aldrig hört talas om det....
Enligt Svensk Köttinformation "Luffarfilé är en del av rostbiffen som ibland särstyckas och ser ut som filé. Ett annat namn är rostas. Mör och god att grilla"
Rostas känner jag igen från affären men har aldrig köpt det
Tänk att man lär sig något nytt varje dag :D De hade även 6 recept på Rostas, detta t ex.
Dröm-stroganoff
4 portioner
500 g lövbiff, rostbiff eller rostas, strimlad
2 msk smör
1 medelstor gul lök, hackad
300 g färska champinjoner, i bitar
1/2 dl tomatpuré
1 dl rött vin
1 dl créme fraiche
salt och malen vitpeppar
Bryn löken, svampen och köttet i en stekpanna och lägg efter hand över det i en traktörpanna. Tillsätt tomatpuré, vin och créme fraiche. Koka ca 5 minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med pasta eller pressad potatis, saltgurka och kokt broccoli.
Rostasfilé är jättegott, det brukar vi köpa mellan varven. Men luffarfilé har jag aldrig hört talas om. Man tillagar väl den då som rostas antar jag eller? Jag själv har inga specifika recept då jag tillagar spontant, det blir vad det blir i slutänden.
Rostasfilé är jättegott att göra pepparbiffar av, dvs rulla hela rostasen i grovkrossad svartpeppar och salt skär sedan i 3-4 cm skivor och stek på båda sidor. Servera med tex potatisgratäg och en god sallad.
Du kan laga den precis som nötfile men kolla hur fibrerna går för du skall skära den lite snett
//Mvh Thomas (Y)
Luffarfilé. Det är griskött.
En billigare variant på fläskfilé
Skiva och stek den ihop med gul lök och champinjoner.
Gör brun sås .Det är gott
Matlibba:)
:pJag steker den precis som vanlig fläskfile:D
När det blir grillsäsong så marinerar jag den och grillar den.
MEN då...en Welsh!!! Gud så gullig....(L)
Luffarfilé. Det är griskött.
En billigare variant på fläskfilé
Skiva och stek den ihop med gul lök och champinjoner.
Gör brun sås .Det är gott
Matlibba:)