I slutet på 80-talet hade Kungsörnens paket med Standard Makaroner ett recept på makaronipudding med bacon. Enligt det receptet har jag för mig att man bara skulle koka makaronerna i 3 minuter.
Alla recep jag hittar nuförtiden står det att man skall koka makaronerna "full" tid. Är det någon som kommer ihåg det gamla receptet?
tmt29 oktober 2010
Kanske var det frågan om Standard SnabbMakaroner?{dont-know}
dahann29 oktober 2010
Uhhh, har alltid avskytt snabbmakaroner. Tycker att de bara smakar vatten.
Nu när jag gör makaronipudding kokar jag standard makaronerna endast i tre minuter annars tycker jag att de tappar för mycket i konsistensen. Kokar verkligen alla andra makaronerna fulltid? Börjar undra om jag fantiserat ihop receptet från början :s
Dintan29 oktober 2010
Lägg ett mail till Kungsörnen, dom kanske kan hjälpa dig.
MosterNettan30 oktober 2010
Hej Dahann!
Jag använder Kungsörnens Idealmakaroner när jag gör min pudding. På paketet jag har hemma nu finns ett recept på Makaronipudding, där står också att man ska koka enligt anvisningarna. Alltså 7-8 minuter.
Men jag kokar i ca 5-6 minuter, då tycker jag att det blir bästa resultat när man gräddat färdigt i ugnen.
Sist fick det koka lite för länge (glömde bort) och den färdiga puddingen blev "grötig".
dahann30 oktober 2010
Nettan
Jag håller helt med, mina brukar bli kokade i ca 4 minuter. Tycker verkligen det smaka pastagröt om makaronerna kokas i 7 minuter. Ungefär som överkokt ris smakar blaskig risgrynsgröt.
Susanne
Har mailat Kungsörnen och väntar med spänning ;-)
LEDIVO30 oktober 2010
Skrivet av dahann den 30 okt 2010
Nettan
Jag håller helt med, mina brukar bli kokade i ca 4 minuter. Tycker verkligen det smaka pastagröt om makaronerna kokas i 7 minuter. Ungefär som överkokt ris smakar blaskig risgrynsgröt.
Susanne
Har mailat Kungsörnen och väntar med spänning ;-)
Så klart vill vi veta vad de svarar om de svarar
//KAROLO
somel130 oktober 2010
Detta var mitt favoritrecept i början på 90 talet. Så pass att jag skrev av receptet ifrån Kungsörnens paket. Här kommer receptet i orginal form.
4 dl makaroner
300g korv
1 gul lök
äggstanning:
3 ägg
6dl mjölk
salt o peppar
Skivad ost
Koka makaronerna i 3 minuter. Stek korv o lök. Blanda ihop allt i en smord form.
Vispa ihop ägg o mjölk. Krydda o häll över makaronerna. Skiva över osten.
Grädda ca 40 minuter i 225 grader på nedersta falsen.
Smaklig måltid!
dahann2 november 2010
Somel:
Tack! Precis det jag letade efter :D Enda skillnaden är att jag brukade köra var med bacon istället för korv. Ser att jag brukar använda mycket mindre mjölk nu än vad som var i original receptet men det brukar funka i alla fall.
Tur att du finns för har fortfarande inte fått något svar från Kungsörnen ;)
Orangeblossom9 november 2010
Borde fungera bra med rökt skinka också! Det tror jag faktiskt att jag ska testa i veckan. (Y)
MosterNettan9 november 2010
Jag har provat med rökt skinka, med tärnad bacon, men det som jag gillar bäst är att använda kassler. Lite dyrare blir det kanske.
Jag tar lika många ägg som dl mjölk. Riven ost.
I slutet på 80-talet hade Kungsörnens paket med Standard Makaroner ett recept på makaronipudding med bacon. Enligt det receptet har jag för mig att man bara skulle koka makaronerna i 3 minuter.
Alla recep jag hittar nuförtiden står det att man skall koka makaronerna "full" tid. Är det någon som kommer ihåg det gamla receptet?
Kanske var det frågan om Standard SnabbMakaroner?{dont-know}
Uhhh, har alltid avskytt snabbmakaroner. Tycker att de bara smakar vatten.
Nu när jag gör makaronipudding kokar jag standard makaronerna endast i tre minuter annars tycker jag att de tappar för mycket i konsistensen. Kokar verkligen alla andra makaronerna fulltid? Börjar undra om jag fantiserat ihop receptet från början :s
Lägg ett mail till Kungsörnen, dom kanske kan hjälpa dig.
Hej Dahann!
Jag använder Kungsörnens Idealmakaroner när jag gör min pudding. På paketet jag har hemma nu finns ett recept på Makaronipudding, där står också att man ska koka enligt anvisningarna. Alltså 7-8 minuter.
Men jag kokar i ca 5-6 minuter, då tycker jag att det blir bästa resultat när man gräddat färdigt i ugnen.
Sist fick det koka lite för länge (glömde bort) och den färdiga puddingen blev "grötig".
Nettan
Jag håller helt med, mina brukar bli kokade i ca 4 minuter. Tycker verkligen det smaka pastagröt om makaronerna kokas i 7 minuter. Ungefär som överkokt ris smakar blaskig risgrynsgröt.
Susanne
Har mailat Kungsörnen och väntar med spänning ;-)
Nettan
Jag håller helt med, mina brukar bli kokade i ca 4 minuter. Tycker verkligen det smaka pastagröt om makaronerna kokas i 7 minuter. Ungefär som överkokt ris smakar blaskig risgrynsgröt.
Susanne
Har mailat Kungsörnen och väntar med spänning ;-)
Så klart vill vi veta vad de svarar om de svarar
//KAROLO
Detta var mitt favoritrecept i början på 90 talet. Så pass att jag skrev av receptet ifrån Kungsörnens paket. Här kommer receptet i orginal form.
4 dl makaroner
300g korv
1 gul lök
äggstanning:
3 ägg
6dl mjölk
salt o peppar
Skivad ost
Koka makaronerna i 3 minuter. Stek korv o lök. Blanda ihop allt i en smord form.
Vispa ihop ägg o mjölk. Krydda o häll över makaronerna. Skiva över osten.
Grädda ca 40 minuter i 225 grader på nedersta falsen.
Smaklig måltid!
Somel:
Tack! Precis det jag letade efter :D Enda skillnaden är att jag brukade köra var med bacon istället för korv. Ser att jag brukar använda mycket mindre mjölk nu än vad som var i original receptet men det brukar funka i alla fall.
Tur att du finns för har fortfarande inte fått något svar från Kungsörnen ;)
Borde fungera bra med rökt skinka också! Det tror jag faktiskt att jag ska testa i veckan. (Y)
Jag har provat med rökt skinka, med tärnad bacon, men det som jag gillar bäst är att använda kassler. Lite dyrare blir det kanske.
Jag tar lika många ägg som dl mjölk. Riven ost.