Tänkte börja till veckan med matbrödsbak, så jag tänkte att ni i klubben kan väl komma med förslag på bra nyttiga och goa recept (helst inte med bikarbonat, ger en bismak tycker jag, utan gärna med jäst i receptet).
Tacksam för ALLA recept.
Hälsningar Lena
anluk5 januari 2008
ska ox¨å baka imorron eller idag ser jag när jag kollar på klockan. Skall baka vanliga fralllor och Bengts bröd som finns bland mina recept.
6 januari 2008
testa några av dessa:(Y)
http://www.matklubben.se/recept/anders_raagsiktskakor_2960.html
http://www.matklubben.se/recept/brytbroed_med_aepple_6768.html
http://www.matklubben.se/recept/danskt_raagbroed_med_frukt_3051.html
http://www.matklubben.se/recept/festbroed_med_frukt_och_noetter_7217.html
http://www.matklubben.se/recept/frukostbullar_med_solrosfroen_3918.html
http://www.matklubben.se/recept/frukt_och_noetbroed_6111.html
http://www.matklubben.se/recept/fruktbroed_3357.html
http://www.matklubben.se/recept/fullmatad_dinkelfocaccia_laangpannebroed_3358.html
http://www.matklubben.se/recept/godmorgonbroed_6767.html
http://www.matklubben.se/recept/grahamsbullar_5881.html
http://www.matklubben.se/recept/hasselnoetsbroed_6112.html
http://www.matklubben.se/recept/helvetesbroed_5757.html
http://www.matklubben.se/recept/laangpannebitar_med_russin_7221.html
http://www.matklubben.se/recept/laett_haelsolimpa_7223.html
http://www.matklubben.se/recept/laettbakad_fil-limpa_6765.html
6 januari 2008
oj det blev en sur gubbe, måste blitt fel. det skall vara en glad :D gubbe
Aspholme6 januari 2008
Gott till Mjukkaka. Du får en saftig och smakrik mjukkaka. Gillas av Barn.
Gör så här
Blanda jäst och sirap. Rör om till de har smält ihop. Häll i lite ljummen Paltspad, mjölet, linfrön, rör om och späd med mera paltspad till en fast konsistens. Låt jäsa till tredubbel höjd i bunke under handduk. Baka ut på mjölad bord till ungefär äppel stora bollar, kavla ut till tallriksstorlek, nagga. Lägg på jäsning 30 min. Grädda längst ner på planplåt som ligger kvar i ugnen i 275" värme. Färdig efter några min. när det tagit färg. Ingen salt behös, då Paltspadet ger sältan.
lennali6 januari 2008
Oj då Aspholme, paltspad, då måste jag ju bara erkänna en sak, trots att jag är född norrlänning, snart 50 år och bott här upp nästan hela min livstid (en snabbtripp till Borås i ett år när jag var 17 år för att jobba) har jag ALDRIG gjort palt, ska jag skämmas nu? Jag äter palt och tycker det är en fantastisk god och mättande maträtt men har aldrig kommit mig för, men jag har sparat ditt palt recept så jag är lite på gång nu, det närmar sig och då ska jag göra din mjukkaka.
Aspholme6 januari 2008
lennali. Jag lärde mig att göra Palt när jag fick en svärmor från Pite. Konstigt nog, så använde inte hon kornmjöl, som ingår i originalreceptet. Samtidigt så stekte hon fläsket vid sidan om. I original receptet så skall fläsket tärnas och läggas in i palten före kokningen. Sedan så finns det olika lokala varianter en del har rimmad fläsk, en del steker den innan den sätts in i palten. En del har även stekt lök med fläsket in i palten. Äts med en smörklick och lingonsylt. Mjukkakan blir fantastisk.(Y)
Tänkte börja till veckan med matbrödsbak, så jag tänkte att ni i klubben kan väl komma med förslag på bra nyttiga och goa recept (helst inte med bikarbonat, ger en bismak tycker jag, utan gärna med jäst i receptet).
Tacksam för ALLA recept.
Hälsningar Lena
ska ox¨å baka imorron eller idag ser jag när jag kollar på klockan. Skall baka vanliga fralllor och Bengts bröd som finns bland mina recept.
testa några av dessa:(Y)
http://www.matklubben.se/recept/anders_raagsiktskakor_2960.html
http://www.matklubben.se/recept/brytbroed_med_aepple_6768.html
http://www.matklubben.se/recept/danskt_raagbroed_med_frukt_3051.html
http://www.matklubben.se/recept/festbroed_med_frukt_och_noetter_7217.html
http://www.matklubben.se/recept/frukostbullar_med_solrosfroen_3918.html
http://www.matklubben.se/recept/frukt_och_noetbroed_6111.html
http://www.matklubben.se/recept/fruktbroed_3357.html
http://www.matklubben.se/recept/fullmatad_dinkelfocaccia_laangpannebroed_3358.html
http://www.matklubben.se/recept/godmorgonbroed_6767.html
http://www.matklubben.se/recept/grahamsbullar_5881.html
http://www.matklubben.se/recept/hasselnoetsbroed_6112.html
http://www.matklubben.se/recept/helvetesbroed_5757.html
http://www.matklubben.se/recept/laangpannebitar_med_russin_7221.html
http://www.matklubben.se/recept/laett_haelsolimpa_7223.html
http://www.matklubben.se/recept/laettbakad_fil-limpa_6765.html
oj det blev en sur gubbe, måste blitt fel. det skall vara en glad :D gubbe
Gott till Mjukkaka. Du får en saftig och smakrik mjukkaka. Gillas av Barn.
Ingredienser
1 pkt jäst för bröd
1 msk linfrön
2 dl ljus Sirap
1 liter vetemjöl
1 liter paltspad efter behov
Gör så här
Blanda jäst och sirap. Rör om till de har smält ihop. Häll i lite ljummen Paltspad, mjölet, linfrön, rör om och späd med mera paltspad till en fast konsistens. Låt jäsa till tredubbel höjd i bunke under handduk. Baka ut på mjölad bord till ungefär äppel stora bollar, kavla ut till tallriksstorlek, nagga. Lägg på jäsning 30 min. Grädda längst ner på planplåt som ligger kvar i ugnen i 275" värme. Färdig efter några min. när det tagit färg. Ingen salt behös, då Paltspadet ger sältan.
Oj då Aspholme, paltspad, då måste jag ju bara erkänna en sak, trots att jag är född norrlänning, snart 50 år och bott här upp nästan hela min livstid (en snabbtripp till Borås i ett år när jag var 17 år för att jobba) har jag ALDRIG gjort palt, ska jag skämmas nu? Jag äter palt och tycker det är en fantastisk god och mättande maträtt men har aldrig kommit mig för, men jag har sparat ditt palt recept så jag är lite på gång nu, det närmar sig och då ska jag göra din mjukkaka.
lennali. Jag lärde mig att göra Palt när jag fick en svärmor från Pite. Konstigt nog, så använde inte hon kornmjöl, som ingår i originalreceptet. Samtidigt så stekte hon fläsket vid sidan om. I original receptet så skall fläsket tärnas och läggas in i palten före kokningen. Sedan så finns det olika lokala varianter en del har rimmad fläsk, en del steker den innan den sätts in i palten. En del har även stekt lök med fläsket in i palten. Äts med en smörklick och lingonsylt. Mjukkakan blir fantastisk.(Y)
Ciabatta Gott frukostbröd
www.matklubben.se/recept/ciabatta_8809.html