Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Matbröd, ge mig förslag..

  • lennali 5 januari 2008

    Tänkte börja till veckan med matbrödsbak, så jag tänkte att ni i klubben kan väl komma med förslag på bra nyttiga och goa recept (helst inte med bikarbonat, ger en bismak tycker jag, utan gärna med jäst i receptet).
    Tacksam för ALLA recept.
    Hälsningar Lena

  • anluk 5 januari 2008

    ska ox¨å baka imorron eller idag ser jag när jag kollar på klockan. Skall baka vanliga fralllor och Bengts bröd som finns bland mina recept.

  • 6 januari 2008

    testa några av dessa:(Y)
    http://www.matklubben.se/recept/anders_raagsiktskakor_2960.html
    http://www.matklubben.se/recept/brytbroed_med_aepple_6768.html
    http://www.matklubben.se/recept/danskt_raagbroed_med_frukt_3051.html
    http://www.matklubben.se/recept/festbroed_med_frukt_och_noetter_7217.html
    http://www.matklubben.se/recept/frukostbullar_med_solrosfroen_3918.html
    http://www.matklubben.se/recept/frukt_och_noetbroed_6111.html
    http://www.matklubben.se/recept/fruktbroed_3357.html
    http://www.matklubben.se/recept/fullmatad_dinkelfocaccia_laangpannebroed_3358.html
    http://www.matklubben.se/recept/godmorgonbroed_6767.html
    http://www.matklubben.se/recept/grahamsbullar_5881.html
    http://www.matklubben.se/recept/hasselnoetsbroed_6112.html
    http://www.matklubben.se/recept/helvetesbroed_5757.html
    http://www.matklubben.se/recept/laangpannebitar_med_russin_7221.html
    http://www.matklubben.se/recept/laett_haelsolimpa_7223.html
    http://www.matklubben.se/recept/laettbakad_fil-limpa_6765.html

  • 6 januari 2008

    oj det blev en sur gubbe, måste blitt fel. det skall vara en glad :D gubbe

  • Aspholme 6 januari 2008

    Gott till Mjukkaka. Du får en saftig och smakrik mjukkaka. Gillas av Barn.

    Ingredienser
    1 pkt jäst för bröd
    1 msk linfrön
    2 dl ljus Sirap
    1 liter vetemjöl
    1 liter paltspad efter behov

    Gör så här
    Blanda jäst och sirap. Rör om till de har smält ihop. Häll i lite ljummen Paltspad, mjölet, linfrön, rör om och späd med mera paltspad till en fast konsistens. Låt jäsa till tredubbel höjd i bunke under handduk. Baka ut på mjölad bord till ungefär äppel stora bollar, kavla ut till tallriksstorlek, nagga. Lägg på jäsning 30 min. Grädda längst ner på planplåt som ligger kvar i ugnen i 275" värme. Färdig efter några min. när det tagit färg. Ingen salt behös, då Paltspadet ger sältan.

  • lennali 6 januari 2008

    Oj då Aspholme, paltspad, då måste jag ju bara erkänna en sak, trots att jag är född norrlänning, snart 50 år och bott här upp nästan hela min livstid (en snabbtripp till Borås i ett år när jag var 17 år för att jobba) har jag ALDRIG gjort palt, ska jag skämmas nu? Jag äter palt och tycker det är en fantastisk god och mättande maträtt men har aldrig kommit mig för, men jag har sparat ditt palt recept så jag är lite på gång nu, det närmar sig och då ska jag göra din mjukkaka.

  • Aspholme 6 januari 2008

    lennali. Jag lärde mig att göra Palt när jag fick en svärmor från Pite. Konstigt nog, så använde inte hon kornmjöl, som ingår i originalreceptet. Samtidigt så stekte hon fläsket vid sidan om. I original receptet så skall fläsket tärnas och läggas in i palten före kokningen. Sedan så finns det olika lokala varianter en del har rimmad fläsk, en del steker den innan den sätts in i palten. En del har även stekt lök med fläsket in i palten. Äts med en smörklick och lingonsylt. Mjukkakan blir fantastisk.(Y)

  • evaldo 6 januari 2008

    Ciabatta Gott frukostbröd
    www.matklubben.se/recept/ciabatta_8809.html

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.