När jag var liten och gick på Lekis (det som nu mera heter 0:an) bakade vi flera gånger en mjuk kaka med solrosfrö på i långpanna.(L)
Jag vet att vi fick receptet på Lekis, mamma gjorde det aldrig utan det var bara i skolan.
Någon som känner igen detta? Har letat här på sidan efter receptet men hittade det inte...:'(
lennali22 april 2008
Fiona, är kakan matbröd eller fikabröd?
MrsC22 april 2008
Skrivet av Fiona den 22 apr 2008
När jag var liten och gick på Lekis (det som nu mera heter 0:an) bakade vi flera gånger en mjuk kaka med solrosfrö på i långpanna.(L)
Jag vet att vi fick receptet på Lekis, mamma gjorde det aldrig utan det var bara i skolan.
Någon som känner igen detta? Har letat här på sidan efter receptet men hittade det inte...:'(
Numera heter det inte lekis eller 0:an, det heter "Förskoleklass"
Hälsningar MrsC, jag är förskollärare på en förskola med förskolebarn :D
Receptet kan jag tråkigt nog inte hjälpa dig med :)
irrevirre22 april 2008
Hittade ett recept på nätet som är en:
"Banankaka med solrosfrön"
1 1/4 dl Olja
2 medel Banan
1 1/4 dl Socker
3 3/4 dl Vetemjöl
2 1/2 dl Solrosfrön
1 tsk Bakpulver
Bananerna ska vara ordentligt mogna.
Sätt ugnen på 175 grader.
Skala och mosa bananerna. Vispa olja, bananer och socker i en stor
skål. Blanda mjölet med solrosfrön och bakpulver. Rör ner de torra
ingredienserna i bananblandningen och blanda väl. Klicka ut
matskedsstora klickar ca 5 cm från varandra på bakplåtspapper. Grädda
ca 15 minuter tills kanterna är gyllenbruna.
Det är nog inte det du söker, men jag tyckte det lät gott:-)
MrsC22 april 2008
Vad tror du om den här receptet?
Hittade den också på nätet :D
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker poröst. Tillsätt sirap och rör om.
Blanda de torra ingredienserna och rör samman allt till en smidig deg.
Rulla ut degen på ett mjölat bord i längder (eller direkt på plåten med bakplåtspapper, det gjorde jag). Lägg längderna på en smord bakplåt eller med bakplåtspapper. Strö över några extra solrosfrön och platta till längderna något.
Grädda i ugnen i 15 minuter. Skär längderna i diagonala snittar när de har svalnat något.
Lägg över på ett galler och låt svalna helt.
Låter väldigt smaskigt (Y)
bejofr22 april 2008
Jag har en kaka som heter picknick kaka visserligen ingen långpanne kaka men den är god.
100 g smör
3 ägg
2 dl socker
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
rivet skal av 1 apelsin
Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt svalnat smör. Blanda mjöl, bakpulver och apelsinskal. Rör ner i. rör jämnt. Häll smeten i smord form ev löstagbar kant. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader ca 35 min.
Fiona23 april 2008
Tyvärr är det inget av de recepten... Det är alltså en mjuk kaka (inte bröd som någon undrade).. kommer inte ihåg så mycket mer av den än att den var jättegod... :'(
Ketronya23 april 2008
Var det ungefär som en sockerkaka i konsistensen?
Fiona23 april 2008
Skrivet av Ketronya den 23 apr 2008
Var det ungefär som en sockerkaka i konsistensen?
Ja, något åt det hållet...
jannamia-786 juni 2008
Skrivet av MrsC den 22 apr 2008
Vad tror du om den här receptet?
Hittade den också på nätet :D
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker poröst. Tillsätt sirap och rör om.
Blanda de torra ingredienserna och rör samman allt till en smidig deg.
Rulla ut degen på ett mjölat bord i längder (eller direkt på plåten med bakplåtspapper, det gjorde jag). Lägg längderna på en smord bakplåt eller med bakplåtspapper. Strö över några extra solrosfrön och platta till längderna något.
Grädda i ugnen i 15 minuter. Skär längderna i diagonala snittar när de har svalnat något.
Lägg över på ett galler och låt svalna helt.
Låter väldigt smaskigt (Y)
Dom ör jättegoda! Smakar lite som kolakakor.
hasta6 juni 2008
Hej
Jag kan tyvärr inte hjälpa dej med receptet, men jag kan ge dej ett annat tips. Jag brukar byta ut mandel eller nötter i kakor mot solrosfrön. Om det är i en mjuk kaka behöver man inte hacka dem utan kan ha i fröna hela. Det blir ett gott tuggmotstånd.
När jag var liten och gick på Lekis (det som nu mera heter 0:an) bakade vi flera gånger en mjuk kaka med solrosfrö på i långpanna.(L)
Jag vet att vi fick receptet på Lekis, mamma gjorde det aldrig utan det var bara i skolan.
Någon som känner igen detta? Har letat här på sidan efter receptet men hittade det inte...:'(
Fiona, är kakan matbröd eller fikabröd?
När jag var liten och gick på Lekis (det som nu mera heter 0:an) bakade vi flera gånger en mjuk kaka med solrosfrö på i långpanna.(L)
Jag vet att vi fick receptet på Lekis, mamma gjorde det aldrig utan det var bara i skolan.
Någon som känner igen detta? Har letat här på sidan efter receptet men hittade det inte...:'(
Numera heter det inte lekis eller 0:an, det heter "Förskoleklass"
Hälsningar MrsC, jag är förskollärare på en förskola med förskolebarn :D
Receptet kan jag tråkigt nog inte hjälpa dig med :)
Hittade ett recept på nätet som är en:
"Banankaka med solrosfrön"
1 1/4 dl Olja
2 medel Banan
1 1/4 dl Socker
3 3/4 dl Vetemjöl
2 1/2 dl Solrosfrön
1 tsk Bakpulver
Bananerna ska vara ordentligt mogna.
Sätt ugnen på 175 grader.
Skala och mosa bananerna. Vispa olja, bananer och socker i en stor
skål. Blanda mjölet med solrosfrön och bakpulver. Rör ner de torra
ingredienserna i bananblandningen och blanda väl. Klicka ut
matskedsstora klickar ca 5 cm från varandra på bakplåtspapper. Grädda
ca 15 minuter tills kanterna är gyllenbruna.
Det är nog inte det du söker, men jag tyckte det lät gott:-)
Vad tror du om den här receptet?
Hittade den också på nätet :D
Sega solrossnittar, ca 15 st
Ingredienser:
200 g rumsvarmt smör eller margarin
2 1/2 dl strösocker
4 msk sirap
2 1/2 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
1 tsk bakpulver
2 msk vaniljsocker
1 1/2 dl rostade solrosfrön
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker poröst. Tillsätt sirap och rör om.
Blanda de torra ingredienserna och rör samman allt till en smidig deg.
Rulla ut degen på ett mjölat bord i längder (eller direkt på plåten med bakplåtspapper, det gjorde jag). Lägg längderna på en smord bakplåt eller med bakplåtspapper. Strö över några extra solrosfrön och platta till längderna något.
Grädda i ugnen i 15 minuter. Skär längderna i diagonala snittar när de har svalnat något.
Lägg över på ett galler och låt svalna helt.
Låter väldigt smaskigt (Y)
Jag har en kaka som heter picknick kaka visserligen ingen långpanne kaka men den är god.
100 g smör
3 ägg
2 dl socker
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
rivet skal av 1 apelsin
glasyr:
50 g smör
3/4 dl socker
1 1/4 dl rostade osaltade solrosfrön
1 msk mjöl
1 msk saft av 1 apelsin
Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt svalnat smör. Blanda mjöl, bakpulver och apelsinskal. Rör ner i. rör jämnt. Häll smeten i smord form ev löstagbar kant. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader ca 35 min.
Tyvärr är det inget av de recepten... Det är alltså en mjuk kaka (inte bröd som någon undrade).. kommer inte ihåg så mycket mer av den än att den var jättegod... :'(
Var det ungefär som en sockerkaka i konsistensen?
Var det ungefär som en sockerkaka i konsistensen?
Ja, något åt det hållet...
Vad tror du om den här receptet?
Hittade den också på nätet :D
Sega solrossnittar, ca 15 st
Ingredienser:
200 g rumsvarmt smör eller margarin
2 1/2 dl strösocker
4 msk sirap
2 1/2 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
1 tsk bakpulver
2 msk vaniljsocker
1 1/2 dl rostade solrosfrön
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker poröst. Tillsätt sirap och rör om.
Blanda de torra ingredienserna och rör samman allt till en smidig deg.
Rulla ut degen på ett mjölat bord i längder (eller direkt på plåten med bakplåtspapper, det gjorde jag). Lägg längderna på en smord bakplåt eller med bakplåtspapper. Strö över några extra solrosfrön och platta till längderna något.
Grädda i ugnen i 15 minuter. Skär längderna i diagonala snittar när de har svalnat något.
Lägg över på ett galler och låt svalna helt.
Låter väldigt smaskigt (Y)
Dom ör jättegoda! Smakar lite som kolakakor.
Hej
Jag kan tyvärr inte hjälpa dej med receptet, men jag kan ge dej ett annat tips. Jag brukar byta ut mandel eller nötter i kakor mot solrosfrön. Om det är i en mjuk kaka behöver man inte hacka dem utan kan ha i fröna hela. Det blir ett gott tuggmotstånd.