Någon som har ett bra recpet på nyttigare pajskal till en lite större paj, brukar göra pajskal till denna form med ca ,5 dl vetemjöl
evaldo9 januari 2008
Nyttigare pajskal
75 g Smör
1,5 dl Grahamsmjöl
1,5 dl Vetemjöl
2,5 msk Kesella gourmet
3 msk vatten
0,4 tsk salt
Knåda ihop till en boll - sen ner i pajformen och in i ugnen på 225 grader i 10 minuter.
Glöm inte att göra lite hål i botten med en gaffel så den inte reser sig.
Lika gott som vanligt pajskal, men denna paj är lite större och lite nyttigare:)
Gunn577 mars 2008
Nyttigare Pajdeg
150 g kesella lätt
2 dl dinkelmjöl
1 msk vatten
1 tsk flytande smör till formen
Vila kallt minst 30 minuter
Nagga degen förgrädda ca 10 min(Y)
GodareMat7 mars 2008
Jag har en variant med havregryn här:
http://www.matklubben.se/recept/tobbes_koettfaerspaj_med_havretaecke_16531.html
Tilda___8 mars 2008
det står ofta om kessella i "nyttigare" recept, men jag har provat några, och det smakar surt. Jag har visserligen bara provat att baka söta saker ,chokladbollar, kladdkaka...men det blev inte gott:((N)
Ngn som har erfarenhet av pajskal, lussebullar, bröd...?annat? med kessella... Pizzadeg kanske?:p
anluk8 mars 2008
Lussekatterna blir underbara med kesella i degen, annars har jag inte bakat något med kesella. Däremot gör min syster ofta pajdeg med kesella i och den är god.
Caddiie14 mars 2008
1 ½ dl grahamsmjöl (eller fullkorn dinkelmjöl)
1 ½ dl vetemjöl (eller siktat dinkelmjöl)
½ tsk salt
3/4 dl olivolja
½ dl vatten
Supergott:D (Y)
Jessika14 mars 2008
Jag har nyligen lagt in ett recept med potatis i. Riktigt gott tycker jag. Det är dock ett något mjukare pajskal än man är van vid. Pajskal med potatis
Ingan14 mars 2008
Jag byter ut allt vanligt mjöl till Dinkelmjöl, finns både siktat och fullkorn.Min erfarenhet är att man inte behöver ta samma mängd,man får känna på känslan.
Hej
Någon som har ett bra recpet på nyttigare pajskal till en lite större paj, brukar göra pajskal till denna form med ca ,5 dl vetemjöl
Nyttigare pajskal
75 g Smör
1,5 dl Grahamsmjöl
1,5 dl Vetemjöl
2,5 msk Kesella gourmet
3 msk vatten
0,4 tsk salt
Knåda ihop till en boll - sen ner i pajformen och in i ugnen på 225 grader i 10 minuter.
Glöm inte att göra lite hål i botten med en gaffel så den inte reser sig.
http://www.matklubben.se/recept/pajdeg_lite_laettare_extra_stor_17046.html
Lika gott som vanligt pajskal, men denna paj är lite större och lite nyttigare:)
Nyttigare Pajdeg
150 g kesella lätt
2 dl dinkelmjöl
1 msk vatten
1 tsk flytande smör till formen
Vila kallt minst 30 minuter
Nagga degen förgrädda ca 10 min(Y)
Jag har en variant med havregryn här:
http://www.matklubben.se/recept/tobbes_koettfaerspaj_med_havretaecke_16531.html
det står ofta om kessella i "nyttigare" recept, men jag har provat några, och det smakar surt. Jag har visserligen bara provat att baka söta saker ,chokladbollar, kladdkaka...men det blev inte gott:((N)
Ngn som har erfarenhet av pajskal, lussebullar, bröd...?annat? med kessella... Pizzadeg kanske?:p
Lussekatterna blir underbara med kesella i degen, annars har jag inte bakat något med kesella. Däremot gör min syster ofta pajdeg med kesella i och den är god.
1 ½ dl grahamsmjöl (eller fullkorn dinkelmjöl)
1 ½ dl vetemjöl (eller siktat dinkelmjöl)
½ tsk salt
3/4 dl olivolja
½ dl vatten
Supergott:D (Y)
Jag har nyligen lagt in ett recept med potatis i. Riktigt gott tycker jag. Det är dock ett något mjukare pajskal än man är van vid.
Pajskal med potatis
Jag byter ut allt vanligt mjöl till Dinkelmjöl, finns både siktat och fullkorn.Min erfarenhet är att man inte behöver ta samma mängd,man får känna på känslan.