Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Önskar recept påpate med gislever

  • 7 januari 2008

    Snart skall grisen (den stackaren) slaktas och jag är trött på att göra leverknyten med salvia och har lust att göra pate typ fransk.

  • evaldo 7 januari 2008

    Snabblagad paté
    16 Skivor

    500 g Nötfärs
    1 1/2 tsk Salt
    1/2 tsk Svartpeppar, grovmalen
    1 msk Mejram
    2 msk Potatismjöl
    1 Stor gul lök
    150 g Rökt skinka
    200 g Bredbar leverpastej
    2 Ägg
    1 dl Creme fraiche
    2 msk Madeira
    2 dl Grovhackade gröna oliver

    Sätt ugnen på 200°. Blanda samman färs, salt, peppar, smulad mejram och potatismjöl. Skala och finhacka löken. Skär skinkan i tärningar. Blanda färsen med lök, pastej, ägg, creme fraiche och madeira. Arbeta färsen smidig. Vänd till sist ner den rökta skinkan och oliverna. Häll smeten i en avlång form som rymmer ca 1 1/2 liter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50-60 minuter eller tills köttermometern visar 75°.

    Det blir ca 16 skivor av en sån här sats.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.