:) Söker recept på pajer som inte har så mycket smör i degen(smalare och nyttigare) och det skulle vara bra med lite variation att inte ha äggstanning i jämt.....
Det bästa med paj är att det går att variera i det oändliga:)
Ex: skaldjur, svamp, kyckling, skinka, köttfärs, grönsaker, ost mm
(Y)(Y)(Y)
festmaten11 juli 2008
Skrivet av Matglad-51 den 10 jul 2008
:) Söker recept på pajer som inte har så mycket smör i degen(smalare och nyttigare) och det skulle vara bra med lite variation att inte ha äggstanning i jämt.....
Vore kul att få recept utan äggstanning, min dotter tål nämligen inte ägg!
Två pajdegar från boken "Mat för liv och lust" :
PAJDEG MED POTATIS: 4 port.
150 g kokta kalla potatisar
50 g smör
1 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
PAJDEG MED KESELLA : 4 port.
1,5 dl grahamsmjöl
1,5 dl vetemjöl
75 g smör
2 msk kesella
4 msk kallt vatten
EliBerg6526 april 2011
Har en gång fått ett recept på Tacopaj, där det är 1 dl Kesella i degen, samt 50 g smör och 2,5 dl mjöl. Den blir jättegod, går att använda till alla möjliga pajfyllningar,
Natural26 april 2011
Smöret är bara nyttigt för kroppen, minska på kolhydraterna istället. Använd INTE så mycket mjöl i degen men ta lagom med smör. För mycket fett är ju inte bra men det är bättre att minska på kolhydrater. Istället för LCHF så ät LiteKolhydraterLagomFett; LKLF! Om du vill gå ner i vikt är detta ett bättre sätt.
:) Söker recept på pajer som inte har så mycket smör i degen(smalare och nyttigare) och det skulle vara bra med lite variation att inte ha äggstanning i jämt.....
Några förslag:
Köttfärspaj med ansjovis smak
Köttfärspaj med svamp
Tacopaj med kyckling
Underbar kycklingpaj
Åsas kycklingpaj
:)Här är mitt förslag med lite olika ostar och skaldjur
Skaldjurspaj med olika ostar
Det bästa med paj är att det går att variera i det oändliga:)
Ex: skaldjur, svamp, kyckling, skinka, köttfärs, grönsaker, ost mm
(Y)(Y)(Y)
:) Söker recept på pajer som inte har så mycket smör i degen(smalare och nyttigare) och det skulle vara bra med lite variation att inte ha äggstanning i jämt.....
Vore kul att få recept utan äggstanning, min dotter tål nämligen inte ägg!
Två pajdegar från boken "Mat för liv och lust" :
PAJDEG MED POTATIS: 4 port.
150 g kokta kalla potatisar
50 g smör
1 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
PAJDEG MED KESELLA : 4 port.
1,5 dl grahamsmjöl
1,5 dl vetemjöl
75 g smör
2 msk kesella
4 msk kallt vatten
Har en gång fått ett recept på Tacopaj, där det är 1 dl Kesella i degen, samt 50 g smör och 2,5 dl mjöl. Den blir jättegod, går att använda till alla möjliga pajfyllningar,
Smöret är bara nyttigt för kroppen, minska på kolhydraterna istället. Använd INTE så mycket mjöl i degen men ta lagom med smör. För mycket fett är ju inte bra men det är bättre att minska på kolhydrater. Istället för LCHF så ät LiteKolhydraterLagomFett; LKLF! Om du vill gå ner i vikt är detta ett bättre sätt.