Finns det någon mer än jag som bara får blöta pajer i botten. Kan göra världens godaste fyllningar men pajerna blir liksom inte bakade i bottnen.
Sissibella
osita12 februari 2009
Testa med att baka av botten en stund först med torra böner/ärter eller dylikt, så att botten inte lyfter sig.
Sedan kan du fylla pajskalet och fortsätta med receptet.......
The_mama97mia12 februari 2009
Jag för-gräddar pajskalet, täcker kanterna med alu-folie. Det funkar för mig. Tror att det är viktigt att ugnen håller rätt temp när du sätter in den (kalla) pajdegen.
zudette12 februari 2009
Prova den här pajdegen! Behöver inte förgräddas och blir lika bra varje gång! Blr aldrig blöt och "soggig" oavsett vilken typ av matpaj du gör!(Y)
Jag kör alltid...utom ibland såklart :D...med den klassiska, nyttiga och knapriga Pajdegen uppbyggd av 50g smör, salt, 1 burk lätt kesella och 50/50 grahamsmjöl/vetemjöl. Kör ihop hela altet och låt vila en stund i kylskåp. Kavla ut tunn på mjölat bakbord/diskbänk och klä din form, sporra bort överskott, täck kanterna med folie och förgrädda 225 grader 12 min. Räcker till 2 pajformar av storlek: springform.
Finns det någon mer än jag som bara får blöta pajer i botten. Kan göra världens godaste fyllningar men pajerna blir liksom inte bakade i bottnen.
Sissibella
Testa med att baka av botten en stund först med torra böner/ärter eller dylikt, så att botten inte lyfter sig.
Sedan kan du fylla pajskalet och fortsätta med receptet.......
Jag för-gräddar pajskalet, täcker kanterna med alu-folie. Det funkar för mig. Tror att det är viktigt att ugnen håller rätt temp när du sätter in den (kalla) pajdegen.
Prova den här pajdegen! Behöver inte förgräddas och blir lika bra varje gång! Blr aldrig blöt och "soggig" oavsett vilken typ av matpaj du gör!(Y)
Tinas Pajdeg
Jag kör alltid...utom ibland såklart :D...med den klassiska, nyttiga och knapriga Pajdegen uppbyggd av 50g smör, salt, 1 burk lätt kesella och 50/50 grahamsmjöl/vetemjöl. Kör ihop hela altet och låt vila en stund i kylskåp. Kavla ut tunn på mjölat bakbord/diskbänk och klä din form, sporra bort överskott, täck kanterna med folie och förgrädda 225 grader 12 min. Räcker till 2 pajformar av storlek: springform.