Är det någon som har recept på palt utan potatis, det går att göra på mjöl, men hur mycket och vad mer ska vara i?
The_mama97mia13 oktober 2008
hmm.... knepig fråga. Har aldrig hört om palt utan potatis, vet bara att i Pitepalt ska man ha kornmjöl, och i kroppkakor (body cakes, fniss) är det vetemjöl.
Undrar om du inte kan bli hjälpt av att söka på olika gnocci recept?
mvh Mia
Bianca13 oktober 2008
Nja, skillnaden mellan kroppkakor och pitepalt är väl ändå att man har kokt potatis till kroppkakor medan man till pitepalt har både och eller endast råriven. Grovt eller fint mjöl funkar nog i vilken smet som helst. Dock, har jag aldrig hört talas om palt UTAN potatis. Det blir väl klimp?? som man har i köttsoppa typ?
zudette13 oktober 2008
Kollade lite på nätet och läste att man ibland gör kams (typ palt, tydligen) utan potatis, kan det vara det du menar??? Tyvärr är jag inte från trakterna där man äter kams (är från palttrakterna) så jag kan inte hjälpa dig mer än så - nån annan som kan mer om det kan kanske bidra med nåt?
siljum313 oktober 2008
hej. har gjort kamseln från ångermanland, typ vanlig klimp fast större sked typ slev
siljum313 oktober 2008
:p:p
Skrivet av siljum3 den 13 okt 2008
hej. har gjort kamseln från ångermanland, typ vanlig klimp fast större sked typ slev
:p:p:Z
annelieberggren13 oktober 2008
ok, tack för tipsen... får prova mig fram..... men vanlig palt är nog godast i alla fall, bara latmasken gör att man vill söka smidigaste vägen :p
2mammamu13 oktober 2008
(H)Hej!
Där jag kommer ifrån så gör vi alltid palt
utan potatis, och jag tycker det blir godare.
Gör så här detta recept är bara på en höft.
Ta lite kallt vatten i en bunke
Tillsätt kornmjöl och vetemjöl salt
men tänk på att tillsätta mera kornmjöl än vetemjöl
Ex: 1 dl kornmjöl 0,5 del vetemjöl
rör så att smeten blir lagom tjock, sedan är det
bara till att klicka ner den i kokande vatten, koka i ca
10. - 15 min eller tills palten flyter upp.
Stek fläsk och ha bredvid,
Detta är sååååååå gott.
När du rengör paltbunken så fyll den med kallt vatten så löser sig mjölet kanonbra.
Hoppas att du provar, jag håller tummarna för dig att du gillar detta.
Hälsningar
E
annelieberggren13 oktober 2008
Skrivet av 2mammamu den 13 okt 2008
Ok. tack...
(H)Hej!
Där jag kommer ifrån så gör vi alltid palt
utan potatis, och jag tycker det blir godare.
Gör så här detta recept är bara på en höft.
Ta lite kallt vatten i en bunke
Tillsätt kornmjöl och vetemjöl salt
men tänk på att tillsätta mera kornmjöl än vetemjöl
Ex: 1 dl kornmjöl 0,5 del vetemjöl
rör så att smeten blir lagom tjock, sedan är det
bara till att klicka ner den i kokande vatten, koka i ca
10. - 15 min eller tills palten flyter upp.
Stek fläsk och ha bredvid,
Detta är sååååååå gott.
När du rengör paltbunken så fyll den med kallt vatten så löser sig mjölet kanonbra.
Hoppas att du provar, jag håller tummarna för dig att du gillar detta.
Hälsningar
E
bjuranna13 oktober 2008
Det finns visst något mjöl från Norge, som gör att man inte behöver potatis i palten? Någon som vet vad det heter och hur man får tag i det?
Roggan13 oktober 2008
Har kommer mitt recept på fuskpalt som också kallas för komsen eller tjysspojka. Funkar bra då man har bråttom och är paltsugen.
1 ägg
1 l standardmjölk
salt
vetemjöl
Vispa ihop ägg, mjölk och salt. Blanda i mjöl så det blir en kladdig deg som håller formen hyfast bra (ska likna klimpsmet till köttsoppa)
Klicka i smeten i kokande saltat vatten och koka ca 20 minuter.
Servera med stekt saltat fläsk, smör och drick iskall mjölk till.
Kolla in mitt recept på potatispannkaka. Tycker det är en höjdare(Y)
Lycka till!
... från en nyss utflyttad pitebo
Bappi13 oktober 2008
Kolla i mina recept efter Havregrynspalt så hittar du en bra ersättning för potatisY)
Bappi13 oktober 2008
Skrivet av Roggan den 13 okt 2008
Har kommer mitt recept på fuskpalt som också kallas för komsen eller tjysspojka. Funkar bra då man har bråttom och är paltsugen.
1 ägg
1 l standardmjölk
salt
vetemjöl
Vispa ihop ägg, mjölk och salt. Blanda i mjöl så det blir en kladdig deg som håller formen hyfast bra (ska likna klimpsmet till köttsoppa)
Klicka i smeten i kokande saltat vatten och koka ca 20 minuter.
Servera med stekt saltat fläsk, smör och drick iskall mjölk till.
Kolla in mitt recept på potatispannkaka. Tycker det är en höjdare(Y)
Lycka till!
... från en nyss utflyttad pitebo
Men visst är det klimp du menar!
lillawe13 oktober 2008
Köpte ett mjöl i min butik som kommer från Norge. Det heter Raspeballer. Blandas endast med vatten. Den innehåller potatisflingor, men palten blev bra! Enkelt var det också...(Y)
Utan potatis är det Kams.
bjuranna13 oktober 2008
Skrivet av lillawe den 13 okt 2008
Köpte ett mjöl i min butik som kommer från Norge. Det heter Raspeballer. Blandas endast med vatten. Den innehåller potatisflingor, men palten blev bra! Enkelt var det också...(Y)
Utan potatis är det Kams.
Tack! Det ska jag prova!(Y)
annelieberggren13 oktober 2008
Det var ett bra mjöl norrmännen kommit fram till :D dom kan dom med :p
Roggan14 oktober 2008
Skrivet av bappi den 13 okt 2008
Skrivet av Roggan den 13 okt 2008
Har kommer mitt recept på fuskpalt som också kallas för komsen eller tjysspojka. Funkar bra då man har bråttom och är paltsugen.
1 ägg
1 l standardmjölk
salt
vetemjöl
Vispa ihop ägg, mjölk och salt. Blanda i mjöl så det blir en kladdig deg som håller formen hyfast bra (ska likna klimpsmet till köttsoppa)
Klicka i smeten i kokande saltat vatten och koka ca 20 minuter.
Servera med stekt saltat fläsk, smör och drick iskall mjölk till.
Kolla in mitt recept på potatispannkaka. Tycker det är en höjdare(Y)
Lycka till!
... från en nyss utflyttad pitebo
Men visst är det klimp du menar!
Det är ju egentligen en typ av klimp då man gör palt utan potatis. Dessa är dock mycket större än klimp...
Bappi14 oktober 2008
Skrivet av Roggan den 14 okt 2008
Skrivet av bappi den 13 okt 2008
Skrivet av Roggan den 13 okt 2008
Har kommer mitt recept på fuskpalt som också kallas för komsen eller tjysspojka. Funkar bra då man har bråttom och är paltsugen.
1 ägg
1 l standardmjölk
salt
vetemjöl
Vispa ihop ägg, mjölk och salt. Blanda i mjöl så det blir en kladdig deg som håller formen hyfast bra (ska likna klimpsmet till köttsoppa)
Klicka i smeten i kokande saltat vatten och koka ca 20 minuter.
Servera med stekt saltat fläsk, smör och drick iskall mjölk till.
Kolla in mitt recept på potatispannkaka. Tycker det är en höjdare(Y)
Lycka till!
... från en nyss utflyttad pitebo
Men visst är det klimp du menar!
Det är ju egentligen en typ av klimp då man gör palt utan potatis. Dessa är dock mycket större än klimp...
Förlåt så mycket (H)
Mina Havregrynspaltar smakar nästan som vanlig potatispalt!
Testa gärna på dessa som är så enkla och bekväma att göra, finns bland mina recept!
annelieberggren14 oktober 2008
Änteligen har jag hittat receptet på paltarna som jag åt :D sätter in receptet på min sida om fler vill prova...:p
Är det någon som har recept på palt utan potatis, det går att göra på mjöl, men hur mycket och vad mer ska vara i?
hmm.... knepig fråga. Har aldrig hört om palt utan potatis, vet bara att i Pitepalt ska man ha kornmjöl, och i kroppkakor (body cakes, fniss) är det vetemjöl.
Undrar om du inte kan bli hjälpt av att söka på olika gnocci recept?
mvh Mia
Nja, skillnaden mellan kroppkakor och pitepalt är väl ändå att man har kokt potatis till kroppkakor medan man till pitepalt har både och eller endast råriven. Grovt eller fint mjöl funkar nog i vilken smet som helst. Dock, har jag aldrig hört talas om palt UTAN potatis. Det blir väl klimp?? som man har i köttsoppa typ?
Kollade lite på nätet och läste att man ibland gör kams (typ palt, tydligen) utan potatis, kan det vara det du menar??? Tyvärr är jag inte från trakterna där man äter kams (är från palttrakterna) så jag kan inte hjälpa dig mer än så - nån annan som kan mer om det kan kanske bidra med nåt?
hej. har gjort kamseln från ångermanland, typ vanlig klimp fast större sked typ slev
:p:p
hej. har gjort kamseln från ångermanland, typ vanlig klimp fast större sked typ slev
ok, tack för tipsen... får prova mig fram..... men vanlig palt är nog godast i alla fall, bara latmasken gör att man vill söka smidigaste vägen :p
(H)Hej!
Där jag kommer ifrån så gör vi alltid palt
utan potatis, och jag tycker det blir godare.
Gör så här detta recept är bara på en höft.
Ta lite kallt vatten i en bunke
Tillsätt kornmjöl och vetemjöl salt
men tänk på att tillsätta mera kornmjöl än vetemjöl
Ex: 1 dl kornmjöl 0,5 del vetemjöl
rör så att smeten blir lagom tjock, sedan är det
bara till att klicka ner den i kokande vatten, koka i ca
10. - 15 min eller tills palten flyter upp.
Stek fläsk och ha bredvid,
Detta är sååååååå gott.
När du rengör paltbunken så fyll den med kallt vatten så löser sig mjölet kanonbra.
Hoppas att du provar, jag håller tummarna för dig att du gillar detta.
Hälsningar
E
Ok. tack...
(H)Hej!
Där jag kommer ifrån så gör vi alltid palt
utan potatis, och jag tycker det blir godare.
Gör så här detta recept är bara på en höft.
Ta lite kallt vatten i en bunke
Tillsätt kornmjöl och vetemjöl salt
men tänk på att tillsätta mera kornmjöl än vetemjöl
Ex: 1 dl kornmjöl 0,5 del vetemjöl
rör så att smeten blir lagom tjock, sedan är det
bara till att klicka ner den i kokande vatten, koka i ca
10. - 15 min eller tills palten flyter upp.
Stek fläsk och ha bredvid,
Detta är sååååååå gott.
När du rengör paltbunken så fyll den med kallt vatten så löser sig mjölet kanonbra.
Hoppas att du provar, jag håller tummarna för dig att du gillar detta.
Hälsningar
E
Det finns visst något mjöl från Norge, som gör att man inte behöver potatis i palten? Någon som vet vad det heter och hur man får tag i det?
Har kommer mitt recept på fuskpalt som också kallas för komsen eller tjysspojka. Funkar bra då man har bråttom och är paltsugen.
1 ägg
1 l standardmjölk
salt
vetemjöl
Vispa ihop ägg, mjölk och salt. Blanda i mjöl så det blir en kladdig deg som håller formen hyfast bra (ska likna klimpsmet till köttsoppa)
Klicka i smeten i kokande saltat vatten och koka ca 20 minuter.
Servera med stekt saltat fläsk, smör och drick iskall mjölk till.
Kolla in mitt recept på potatispannkaka. Tycker det är en höjdare(Y)
Lycka till!
... från en nyss utflyttad pitebo
Kolla i mina recept efter Havregrynspalt så hittar du en bra ersättning för potatisY)
Har kommer mitt recept på fuskpalt som också kallas för komsen eller tjysspojka. Funkar bra då man har bråttom och är paltsugen.
1 ägg
1 l standardmjölk
salt
vetemjöl
Vispa ihop ägg, mjölk och salt. Blanda i mjöl så det blir en kladdig deg som håller formen hyfast bra (ska likna klimpsmet till köttsoppa)
Klicka i smeten i kokande saltat vatten och koka ca 20 minuter.
Servera med stekt saltat fläsk, smör och drick iskall mjölk till.
Kolla in mitt recept på potatispannkaka. Tycker det är en höjdare(Y)
Lycka till!
... från en nyss utflyttad pitebo
Men visst är det klimp du menar!
Köpte ett mjöl i min butik som kommer från Norge. Det heter Raspeballer. Blandas endast med vatten. Den innehåller potatisflingor, men palten blev bra! Enkelt var det också...(Y)
Utan potatis är det Kams.
Köpte ett mjöl i min butik som kommer från Norge. Det heter Raspeballer. Blandas endast med vatten. Den innehåller potatisflingor, men palten blev bra! Enkelt var det också...(Y)
Utan potatis är det Kams.
Tack! Det ska jag prova!(Y)
Det var ett bra mjöl norrmännen kommit fram till :D dom kan dom med :p
Har kommer mitt recept på fuskpalt som också kallas för komsen eller tjysspojka. Funkar bra då man har bråttom och är paltsugen.
1 ägg
1 l standardmjölk
salt
vetemjöl
Vispa ihop ägg, mjölk och salt. Blanda i mjöl så det blir en kladdig deg som håller formen hyfast bra (ska likna klimpsmet till köttsoppa)
Klicka i smeten i kokande saltat vatten och koka ca 20 minuter.
Servera med stekt saltat fläsk, smör och drick iskall mjölk till.
Kolla in mitt recept på potatispannkaka. Tycker det är en höjdare(Y)
Lycka till!
... från en nyss utflyttad pitebo
Men visst är det klimp du menar!
Det är ju egentligen en typ av klimp då man gör palt utan potatis. Dessa är dock mycket större än klimp...
Har kommer mitt recept på fuskpalt som också kallas för komsen eller tjysspojka. Funkar bra då man har bråttom och är paltsugen.
1 ägg
1 l standardmjölk
salt
vetemjöl
Vispa ihop ägg, mjölk och salt. Blanda i mjöl så det blir en kladdig deg som håller formen hyfast bra (ska likna klimpsmet till köttsoppa)
Klicka i smeten i kokande saltat vatten och koka ca 20 minuter.
Servera med stekt saltat fläsk, smör och drick iskall mjölk till.
Kolla in mitt recept på potatispannkaka. Tycker det är en höjdare(Y)
Lycka till!
... från en nyss utflyttad pitebo
Men visst är det klimp du menar!
Det är ju egentligen en typ av klimp då man gör palt utan potatis. Dessa är dock mycket större än klimp...
Förlåt så mycket (H)
Mina Havregrynspaltar smakar nästan som vanlig potatispalt!
Testa gärna på dessa som är så enkla och bekväma att göra, finns bland mina recept!
Änteligen har jag hittat receptet på paltarna som jag åt :D sätter in receptet på min sida om fler vill prova...:p