Har precis käkat det igen... o_O kommer dock dröja ett tag nu innan vi hugger in på det igen.
chrisq17 april 2010
:DD tack snälla här ska testas bara älskade den ju (Y)
hovnarr17 april 2010
4 cheese osten från Kelda är perfekt till.
annika_blidell8 juni 2014
Skrivet av rille290 den 6 jan 2008
mnja det är pasta format som små fyrkanter. blandat med köttfärs och nån supergod sås på det.. låter kanske inte så gott men det var otroligt gott! (L)
annika_blidell8 juni 2014
Skrivet av hovnarr den 17 apr 2010
Oändligt tacksam till Amika som hittade receptet!
Har precis käkat det igen... o_O kommer dock dröja ett tag nu innan vi hugger in på det igen.
Vi som kommer ihåg Pasta Roma som Findus tagit bort ur sitt sortiment....Bojkotta Findus tills Pasta Roma är tillbaka på hyllorna!bli medlem (Y)
annika_blidell8 juni 2014
Skrivet av rille290 den 6 jan 2008
Hej, jag minns när jag var liten då min mor brukade laga en rätt som hette Pasta Roma´ och den fanns att köpa på paket precis som lasagne"
men den slutade tillverkas :@
och jag skulle bli överlycklig om någon kunde få fram ett recept på den maträtten eller tipsa om vart man kan köpa den :'(
annika_blidell8 juni 2014
Vi som kommer ihåg Pasta Roma som Findus tagit bort ur sitt sortiment....Bojkotta Findus tills Pasta Roma är tillbaka på
hyllornrna bli medlem
Skrivet av hovnarr den 17 apr 2010
Oändligt tacksam till Amika som hittade receptet!
Har precis käkat det igen... o_O kommer dock dröja ett tag nu innan vi hugger in på det igen.
annika_blidell8 juni 2014
Vi som kommer ihåg Pasta Roma som Findus tagit bort ur sitt sortiment....Bojkotta Findus tills Pasta Roma är tillbaka på hyllorna! bli medlemmar bojkotta findus
helensen9 juni 2014
Nämen vad kul att någon minns Pasta Roma, jag tror att jag mer eller mindre överlevde på den under mina tidiga tonår då det var i princip det enda jag kunde laga. Jag hoppas dock INTE att jag någonsin får smaka den igen, för jag misstänker att jag skulle bli grymt besviken.
Men kommer man inte ganska nära om man tar någon av burkarna från Dolmio t ex och blandar med stekt köttfärs. Kokar någon god pasta till och en riktigt mild ädelostsås?
kriskris10 juni 2014
Så, då var jag nere på 1,8 påsar ostsås kvar, inventerade precis... Dom har ingen "bäst före" så det är nog lugnt. Smaken är samma, obeskrivlig... Kan man göra analys på innehållet? Eller hälften vill man inte veta?
"Blanda pulvret med 1/2dl vatten. Låt ostsåsen stå en stund medan rätten tillagas. Klicka sedan såsen över rätten"... (Y)
@helensen: man blir inte besviken, tvärtom.
peter_moberg_77 januari 2015
Så här gör jag Pasta Roma.Ungefär tio-tolv knyten Tagliatelle.Krossa i handen och ner i en djup tallrik.Stek 500 gr köttfärs tillsätt Taggen och fyll på med vatten så det precis täcker.Koka under lock i stekpannan c:a 5 min,rör om då och då så det inte fastnar.Tillsätt sedan Dolmio Extra Kryddig OBS inte nån av de andra utan Extra Kryddig.Sjud under lock 5-6 min tills Taggen är klar.Voila' Som ostsås varierar jag.Kelda har någon färdig i tetra som heter fyra ostar.Eller Blå bands ostsås(kan va knepig att hitta)Men idag körde vi Blå band Cheddar&Mozzarella. Lycka till?
Oändligt tacksam till Amika som hittade receptet!
Har precis käkat det igen... o_O kommer dock dröja ett tag nu innan vi hugger in på det igen.
:DD tack snälla här ska testas bara älskade den ju (Y)
4 cheese osten från Kelda är perfekt till.
mnja det är pasta format som små fyrkanter. blandat med köttfärs och nån supergod sås på det.. låter kanske inte så gott men det var otroligt gott! (L)
Oändligt tacksam till Amika som hittade receptet!
Har precis käkat det igen... o_O kommer dock dröja ett tag nu innan vi hugger in på det igen.
Hej, jag minns när jag var liten då min mor brukade laga en rätt som hette Pasta Roma´ och den fanns att köpa på paket precis som lasagne"
men den slutade tillverkas :@
och jag skulle bli överlycklig om någon kunde få fram ett recept på den maträtten eller tipsa om vart man kan köpa den :'(
Vi som kommer ihåg Pasta Roma som Findus tagit bort ur sitt sortiment....Bojkotta Findus tills Pasta Roma är tillbaka på
hyllornrna bli medlem
Oändligt tacksam till Amika som hittade receptet!
Har precis käkat det igen... o_O kommer dock dröja ett tag nu innan vi hugger in på det igen.
Vi som kommer ihåg Pasta Roma som Findus tagit bort ur sitt sortiment....Bojkotta Findus tills Pasta Roma är tillbaka på hyllorna! bli medlemmar bojkotta findus
Nämen vad kul att någon minns Pasta Roma, jag tror att jag mer eller mindre överlevde på den under mina tidiga tonår då det var i princip det enda jag kunde laga. Jag hoppas dock INTE att jag någonsin får smaka den igen, för jag misstänker att jag skulle bli grymt besviken.
Men kommer man inte ganska nära om man tar någon av burkarna från Dolmio t ex och blandar med stekt köttfärs. Kokar någon god pasta till och en riktigt mild ädelostsås?
Så, då var jag nere på 1,8 påsar ostsås kvar, inventerade precis... Dom har ingen "bäst före" så det är nog lugnt. Smaken är samma, obeskrivlig... Kan man göra analys på innehållet? Eller hälften vill man inte veta?
"Blanda pulvret med 1/2dl vatten. Låt ostsåsen stå en stund medan rätten tillagas. Klicka sedan såsen över rätten"... (Y)
@helensen: man blir inte besviken, tvärtom.
Så här gör jag Pasta Roma.Ungefär tio-tolv knyten Tagliatelle.Krossa i handen och ner i en djup tallrik.Stek 500 gr köttfärs tillsätt Taggen och fyll på med vatten så det precis täcker.Koka under lock i stekpannan c:a 5 min,rör om då och då så det inte fastnar.Tillsätt sedan Dolmio Extra Kryddig OBS inte nån av de andra utan Extra Kryddig.Sjud under lock 5-6 min tills Taggen är klar.Voila' Som ostsås varierar jag.Kelda har någon färdig i tetra som heter fyra ostar.Eller Blå bands ostsås(kan va knepig att hitta)Men idag körde vi Blå band Cheddar&Mozzarella. Lycka till?