Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

pepparkakscheececake

  • saltbad 30 november 2007

    Vill ha tag på ett juligt recept på detta, fryst som glasstårta eller som en vanlig cheececake. Någon?

  • Okänd 30 november 2007

    http://recept.nu/1.14855/stephen_twining/efterratter_godis/pepparkakscheesecake
    prova denna:p

  • 30 november 2007

    BOTTEN:
    75 g smör eller margarin
    30 pepparkakor
    FYLLNING:
    2 gelatinblad
    200 g färskost, naturell
    skal av 1 apelsin, finrivet
    3/4 dl florsocker
    2 dm lätt crème fraiche
    GARNERING:
    syltat apelsinskal
    Tillagning:
    Smält matfettet. Krossa pepparkakorna fint och blanda smulorna med fettet. Tryck ut blandningen i en form, ca 22 cm i diameter, gärna med löstagbar kant. Ställ formen i kylen så att kakbottnen stelnar.
    Lägg gelatinbladen i lite kallt vatten ca 5 minuter.
    Rör osten mjuk och blanda den med apelsinskal, socker och créme fraiche. Vispa alltsammans pösigt med elvisp.
    Ta upp gelatinbladen och smält dem försiktigt på svag värme i en liten kastrull. Vispa ner gelatinet i fyllningen och bred ut den i formen. Låt stå i kylen minst en timme.
    Garnera med syltade apelsinskal.



    eller:

    100 g smör eller margarin
    30-40 pepparkakor
    Fyllning:
    2,5 tsk gelatinpulver (eller 5 gelatinblad)
    (för vegetariskt, använd pektin istället)
    200 g cream cheese
    3 dl gräddfil
    2 ½ dl florsocker
    rivet skal av 1 apelsin
    ev. 2 apelsiner (till garnering)
    Tillagning:
    Smält matfettet. Krossa pepparkakorna i en mortel eller finfördela i matberedare till ett smul.
    Blanda smul och matfett. Tryck ut blandningen så att den täcker bottnen och kanterna i en rund form med löstagbar kant ca 20 cm i diameter. Ställ kallt.
    Lägg gelatinbladen i kallt vatten ELLER lägg pulvret i 2,5 msk vatten.
    Blanda ost, gräddfil, socker och skal till en jämn smet.
    Ta upp gelatinbladen och smält i kastrull på svag värme eller i mikron. Låt lösningen svalna något.
    ELLER
    Tillsätt några droppar vatten till gelantinpulvret (som nu är som en klump) och sätt in i micron tills det blir flytande igen, ca 30 - 60 sek på full effekt.
    Rör sedan ned gelatinet i ostsmeten. Rör försiktigt tills allt blandat sig.
    Häll smeten i formen. Låt stå i kyl ca 1 timme eller tills smeten stelnat helt.

  • matvraket 30 november 2007

    Mmmmm, vilka goda recept! Toppengott! Hör av dig om du testade ngt av recepetn som var goda!

  • Lilljeppe 30 november 2007

    Cheesecake med smak av kanel ligger under mina recept. Jag tyckte den var kanon god.(Y)
    Lycka till /Lilljeppe

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.