Den där pizza saladen man får i pizzerian - med strimlad vitkål som är så god! Här i USA kan man ju inte få den och jag har haft olika resultat men inte riktigt vad jag söker när jag försökt leta upp bra recept och provat. Vattnas i munnen redan vore tacksam för förslag.
zudette2 november 2008
Jag hittade ett recept för att par år sedan (som jag just oxå hittade här på MK) som vi gjort och tycker är MINST lika bra som våra pizzeriors sallader:
Vi har även i grillad eller inlagd paprika på burk i vår när vi gör den och det blir toppengott!
monac2 november 2008
Frågade en pizzabagare jag känner....
rödvinsvinäger,olja,citronpeppar och italienssalladskrydda samt en skvätt socker.
Där gör de ju typ 200 kg vitkål per satts så fick inga närmare propotioner.
lycka till där i U.S.A:)
farmormor2 november 2008
Har inte testat denna sallad själv, men detta kanske är något som du söker.
Jag fick pizzasallad med lite hela kummin frön i en gång och det va kanongott.
LaJefa2 november 2008
Tips! När du gör pizzasallad så krama vitkålen med vinäger och olja ordentligt. Då blir den snabbare mjuk och går att avnjuta lite tidigare.
Mikkos402 november 2008
Det funkar ej men titta i min kokbok på tillbehör så finns det där
Mikkos402 november 2008
Hopas du hittar receptet.
dePaul2 november 2008
Många trevliga recept. Det jag hört är att man inte bör använda vinäger uten en vanlig 12% ättika för att få en neutral smak. Här är min variant.
INGREDIENSER
- Vitkål (finstrimlad)
- Röd spetspaprika (fintärnad)
- Lökpulver (försiktigt!)
- Ättika
- Salt
- Svartpeppar (färskkrossad)
- Svartpeppar (finmalen)
- Strösocker (med måtta!)
- Neutral matolja (jordnötsolja blir bäst)
- Italiens salladskrydda (eller blandning av oregano och basilika)
- Dragon (torkad. Försiktigt med mängden!)
- Vatten
ARBETSGÅNG
Strimla kålen fint och lägg den i en lag på 1/3 ättika och resten saltat vatten. Låt dra i kylskåp i 2 dygn (helst mer). Ta sedan ut kålen och skölj den snabbt. Krama ur den.
Gör en mild dressing på ättika, vatten, salt och socker. Strila den över kålen. Fintärna spetspaprikan och blanchera den i exakt 10 sekunder. Ta ut den och doppa den i kallt vatten. Låt droppa av.
Tillsätt kryddorna, paprikan och oljan. Rör om ordentligt men försiktigt och placera salladen i kyl. Låt vila till nästa dag. Smaka av igen. Rör om och servera.
Målet är att kålen har lagom tuggmotstånd och en mild angenäm smak.
~Paul~
Okänd2 november 2008
Vi har en jättegod pizzasallad som vi serverar i skolköket.
Strimlad vitkål
Paprikabitar
Lag:
1 del olja
1/2 del vitvinsvinäger
Salt
Lite socker
Mycket av Italiensk salladskrydda
Lite vitlökspulver
Både elever och lärare tycker om våran sallad.
redd2 november 2008
Tips är att banka/slå vitkålen när du lagt på lagen med en stöt eller något i den stilen om du skall äta den samma dag, annars hinner inte saladen suga åt åt sig lagen tillräckligt.
Sedan använder jag osthyvel för att strimla kålen, lyckas inte få den tunn nog annars.
Receptet jag använder är nog.
1del vitvins vinäger
1del olja (använder linfröolja p.g.a. omega3 innehållet)
2delar vatten.
1/5del svartpeppar
dePaul2 november 2008
Skrivet av redd den 2 nov 2008
1. Tips är att banka/slå vitkålen
2. Sedan använder jag osthyvel för att strimla kålen, lyckas inte få den tunn nog annars.
1. Japp. Ett gammalt trick. Dock blir inte resultatet lika tillfredsställande som att låta kålen mjukna i en koncentrerad ättikslag. En annan variant är att blanchera kålen snabbt. Men återigen. Resultatet blir inte lika bra.
2. Har också gjort så i många år och det funkar utmärkt. Nu för tiden kör jag dock på mandolin och därmed blir kålen ännu mer finstrimlad.
~Paul~
lotteb2 november 2008
Tack för alla tipsen. Sticker till affären med en gång.....
monac2 november 2008
citron i stället för vinäger & massor av hackad persilja(Y) funkar oxå!
dePaul2 november 2008
Skrivet av lotteb den 2 nov 2008
Tack för alla tipsen. Sticker till affären med en gång.....
Återkom gärna med resultatet!
~Paul~
Lilljeppe2 november 2008
Den här är väldigt lik pizzasallad på pizzeria i sverige Pizzasallad
Tack igen. Rosor till alla som tar sig tid att svara. Skall prova i veckan. Idag kom tvätt och jobb ivägen. Men den som väntar på något gott....
Klingan3 november 2008
Ser att du redan fått många bra tips. För att få vitkålen i tunna strimlor brukar jag använda osthyveln. Låter kanske lite knasigt, men det funkar alldeles utmärkt. Blir perfekta tunna strimlor.
dePaul3 november 2008
Skrivet av Klingan den 3 nov 2008
För att få vitkålen i tunna strimlor brukar jag använda osthyveln.
Den där pizza saladen man får i pizzerian - med strimlad vitkål som är så god! Här i USA kan man ju inte få den och jag har haft olika resultat men inte riktigt vad jag söker när jag försökt leta upp bra recept och provat. Vattnas i munnen redan vore tacksam för förslag.
Jag hittade ett recept för att par år sedan (som jag just oxå hittade här på MK) som vi gjort och tycker är MINST lika bra som våra pizzeriors sallader:
Vår supergoda pizzasallad.
Vi har även i grillad eller inlagd paprika på burk i vår när vi gör den och det blir toppengott!
Frågade en pizzabagare jag känner....
rödvinsvinäger,olja,citronpeppar och italienssalladskrydda samt en skvätt socker.
Där gör de ju typ 200 kg vitkål per satts så fick inga närmare propotioner.
lycka till där i U.S.A:)
Har inte testat denna sallad själv, men detta kanske är något som du söker.
Pizzasallad
Jag fick pizzasallad med lite hela kummin frön i en gång och det va kanongott.
Tips! När du gör pizzasallad så krama vitkålen med vinäger och olja ordentligt. Då blir den snabbare mjuk och går att avnjuta lite tidigare.
Det funkar ej men titta i min kokbok på tillbehör så finns det där
Hopas du hittar receptet.
Många trevliga recept. Det jag hört är att man inte bör använda vinäger uten en vanlig 12% ättika för att få en neutral smak. Här är min variant.
INGREDIENSER
- Vitkål (finstrimlad)
- Röd spetspaprika (fintärnad)
- Lökpulver (försiktigt!)
- Ättika
- Salt
- Svartpeppar (färskkrossad)
- Svartpeppar (finmalen)
- Strösocker (med måtta!)
- Neutral matolja (jordnötsolja blir bäst)
- Italiens salladskrydda (eller blandning av oregano och basilika)
- Dragon (torkad. Försiktigt med mängden!)
- Vatten
ARBETSGÅNG
Strimla kålen fint och lägg den i en lag på 1/3 ättika och resten saltat vatten. Låt dra i kylskåp i 2 dygn (helst mer). Ta sedan ut kålen och skölj den snabbt. Krama ur den.
Gör en mild dressing på ättika, vatten, salt och socker. Strila den över kålen. Fintärna spetspaprikan och blanchera den i exakt 10 sekunder. Ta ut den och doppa den i kallt vatten. Låt droppa av.
Tillsätt kryddorna, paprikan och oljan. Rör om ordentligt men försiktigt och placera salladen i kyl. Låt vila till nästa dag. Smaka av igen. Rör om och servera.
Målet är att kålen har lagom tuggmotstånd och en mild angenäm smak.
~Paul~
Vi har en jättegod pizzasallad som vi serverar i skolköket.
Strimlad vitkål
Paprikabitar
Lag:
1 del olja
1/2 del vitvinsvinäger
Salt
Lite socker
Mycket av Italiensk salladskrydda
Lite vitlökspulver
Både elever och lärare tycker om våran sallad.
Tips är att banka/slå vitkålen när du lagt på lagen med en stöt eller något i den stilen om du skall äta den samma dag, annars hinner inte saladen suga åt åt sig lagen tillräckligt.
Sedan använder jag osthyvel för att strimla kålen, lyckas inte få den tunn nog annars.
Receptet jag använder är nog.
1del vitvins vinäger
1del olja (använder linfröolja p.g.a. omega3 innehållet)
2delar vatten.
1/5del svartpeppar
1. Tips är att banka/slå vitkålen
2. Sedan använder jag osthyvel för att strimla kålen, lyckas inte få den tunn nog annars.
1. Japp. Ett gammalt trick. Dock blir inte resultatet lika tillfredsställande som att låta kålen mjukna i en koncentrerad ättikslag. En annan variant är att blanchera kålen snabbt. Men återigen. Resultatet blir inte lika bra.
2. Har också gjort så i många år och det funkar utmärkt. Nu för tiden kör jag dock på mandolin och därmed blir kålen ännu mer finstrimlad.
~Paul~
Tack för alla tipsen. Sticker till affären med en gång.....
citron i stället för vinäger & massor av hackad persilja(Y) funkar oxå!
Tack för alla tipsen. Sticker till affären med en gång.....
~Paul~
Den här är väldigt lik pizzasallad på pizzeria i sverige
Pizzasallad
...den här är oxå väldigt god:
Pizzasallad
Tack igen. Rosor till alla som tar sig tid att svara. Skall prova i veckan. Idag kom tvätt och jobb ivägen. Men den som väntar på något gott....
Ser att du redan fått många bra tips. För att få vitkålen i tunna strimlor brukar jag använda osthyveln. Låter kanske lite knasigt, men det funkar alldeles utmärkt. Blir perfekta tunna strimlor.
För att få vitkålen i tunna strimlor brukar jag använda osthyveln.
~Paul~