:) Vad ska man hitta på till nån som inte tål mjölk och ägg o de övriga ska äta Pizza??? (Barnkalas)
Lilljeppe28 september 2008
vegan.se finns massa recept
LaJefa28 september 2008
400 g mjöl
25 g jäst
1/2 tsk socker
2 tsk salt
200 ml vatten (fingervarmt)
4 msk olja.
Blanda alla ingredienser till en jämn deg. Låt vila i ca 30 minuter.
malinmattias29 september 2008
Skrivet av lajefa den 28 sep 2008
400 g mjöl
25 g jäst
1/2 tsk socker
2 tsk salt
200 ml vatten (fingervarmt)
4 msk olja.
Blanda alla ingredienser till en jämn deg. Låt vila i ca 30 minuter.
Tack!! Ska försöka mig på den =)
vegannika29 september 2008
Det funkar bra att ha på det alla andra har på pizzan men kanske ta lite mer tomatsås för att få mer smak då man inte har nån ost. Jag har en bekant som inte tål mjölk som gör så och det blir väldigt gott ändå.
farmoreva29 september 2008
Mitt barnbarn tål inte mjölk, ej heller ägg så jag köper oatley- havre baserad mjölk och grädde. Fungerar utmärkt, känner inte någon skillnad på färdigt bröd eller mat.
Ost får man vara utan för den tofu- eller soyabaserade osten går kanske inte hem. Ägg är alltid svårt att ersätta!
Glass finns utan mjölk både i litersförpackningar och strutglass (COOP).
I välsorterade ICa butiker (ex Kvantum)finns "sprutgrädde" till mjölkallergiker.
Lycka till med kalaset!
farmoreva29 september 2008
Blev fel, flera gånger. Vad gör man, kan man ta bort inlägg när det blir fel?
farmoreva29 september 2008
Min dator hängde sig, ska inte skriva mer
MalinJ29 september 2008
Allergimat.com
där kan man söka recept utifrån allergi. Jag sökte på tårta, mjölk och äggfritt och fick 10 olika träffar. 4 olika träffar på pizza. Tänk bara på skillnaden mellan laktos och mjölkallergi. Mejla mig gärna om du undrar något. Lycka till!
En sak till. Jag rekomenderar "go green" grädde om du ska ha tårta. Tyckte inte sprutgrädden var nåt vidare. Go green är färdigvispad, men man kan vispa den lite till för att få fluffigare konsistens.
piusamadeusmozart30 september 2008
Fòr min del har jag aldrig hòrt talat om pizzadeg med mjòlk eller àgg. Men kolla in pizzadeg i recepten. Det finns en massa men tittade bara pà fòrsta sidan och hittade ett med ingredienser som stàmmer med vad jag tycker àr pizzadeg, sen om du vill gòra den làngsamt eller snabbt àr ju bara àr ju bara att vàlja huruvida du vàrmer vattnet eller ej: Långsam pizzadeg
Utan ost fòreslàr jag tomatsàs(krossade tomater blandat med olivolja, salt och origano), sardeller och kapris.
softis30 september 2008
Min pizzadeg;
3-3,5dl mjöl
1pkt jäst
3msk olivolja(eller annan olja)
1,5 dl ljummet vatten
salt
rör ut jästen i d ljummna vattnet,blanda i resten av ingredienserna,blanda till en jämn å smidig deg.Låt jäsa under bakduk till dubbel storlek ca. 45min-1tim(Y)
Jag gör en köttfärssås utan mjölk;
500g bl.färs
1gul lök
3-5 msk tomatpure
röd å grön paprika
salt,peppar
ca 1 msk chilisås
cayennepappar
chilipulver
paprikapulver
spadet från en stor burk champinjoner
Hacka löken å skär paprikorna i bitar,fräs på i pannan sedan tillsätt bl.färsen å dom andra ingredienserna å blanda.Jag brukar låta färsen svalna innan jag lägger upp den på degen då jag annars tycker degen har en tendens att bli lte "blöt" efter gräddning:D
:) Vad ska man hitta på till nån som inte tål mjölk och ägg o de övriga ska äta Pizza??? (Barnkalas)
vegan.se finns massa recept
400 g mjöl
25 g jäst
1/2 tsk socker
2 tsk salt
200 ml vatten (fingervarmt)
4 msk olja.
Blanda alla ingredienser till en jämn deg. Låt vila i ca 30 minuter.
Skrivet av lajefa den 28 sep 2008
400 g mjöl
25 g jäst
1/2 tsk socker
2 tsk salt
200 ml vatten (fingervarmt)
4 msk olja.
Blanda alla ingredienser till en jämn deg. Låt vila i ca 30 minuter.
Tack!! Ska försöka mig på den =)
Det funkar bra att ha på det alla andra har på pizzan men kanske ta lite mer tomatsås för att få mer smak då man inte har nån ost. Jag har en bekant som inte tål mjölk som gör så och det blir väldigt gott ändå.
Mitt barnbarn tål inte mjölk, ej heller ägg så jag köper oatley- havre baserad mjölk och grädde. Fungerar utmärkt, känner inte någon skillnad på färdigt bröd eller mat.
Ost får man vara utan för den tofu- eller soyabaserade osten går kanske inte hem. Ägg är alltid svårt att ersätta!
Glass finns utan mjölk både i litersförpackningar och strutglass (COOP).
I välsorterade ICa butiker (ex Kvantum)finns "sprutgrädde" till mjölkallergiker.
Lycka till med kalaset!
Blev fel, flera gånger. Vad gör man, kan man ta bort inlägg när det blir fel?
Min dator hängde sig, ska inte skriva mer
Allergimat.com
där kan man söka recept utifrån allergi. Jag sökte på tårta, mjölk och äggfritt och fick 10 olika träffar. 4 olika träffar på pizza. Tänk bara på skillnaden mellan laktos och mjölkallergi. Mejla mig gärna om du undrar något. Lycka till!
En sak till. Jag rekomenderar "go green" grädde om du ska ha tårta. Tyckte inte sprutgrädden var nåt vidare. Go green är färdigvispad, men man kan vispa den lite till för att få fluffigare konsistens.
Fòr min del har jag aldrig hòrt talat om pizzadeg med mjòlk eller àgg. Men kolla in pizzadeg i recepten. Det finns en massa men tittade bara pà fòrsta sidan och hittade ett med ingredienser som stàmmer med vad jag tycker àr pizzadeg, sen om du vill gòra den làngsamt eller snabbt àr ju bara àr ju bara att vàlja huruvida du vàrmer vattnet eller ej:
Långsam pizzadeg
Utan ost fòreslàr jag tomatsàs(krossade tomater blandat med olivolja, salt och origano), sardeller och kapris.
Min pizzadeg;
3-3,5dl mjöl
1pkt jäst
3msk olivolja(eller annan olja)
1,5 dl ljummet vatten
salt
rör ut jästen i d ljummna vattnet,blanda i resten av ingredienserna,blanda till en jämn å smidig deg.Låt jäsa under bakduk till dubbel storlek ca. 45min-1tim(Y)
Jag gör en köttfärssås utan mjölk;
500g bl.färs
1gul lök
3-5 msk tomatpure
röd å grön paprika
salt,peppar
ca 1 msk chilisås
cayennepappar
chilipulver
paprikapulver
spadet från en stor burk champinjoner
Hacka löken å skär paprikorna i bitar,fräs på i pannan sedan tillsätt bl.färsen å dom andra ingredienserna å blanda.Jag brukar låta färsen svalna innan jag lägger upp den på degen då jag annars tycker degen har en tendens att bli lte "blöt" efter gräddning:D