Någon som har ett bra recept på pommonvin ? Har massor av plommon, synd om dom ska förfaras.
Ingela12314 september 2009
20 liter plommonvin
10 kg plommon, 6 kg socker, Vinsvavla, vinjäst, se mängd enligt förpackning.
Mosa plommonen rör ut hälften av sockret i 6 l kokhett vatten - häll detta på plommonen. Fyll på med kallt vatten till 20 l. När temperaturen sjunkit tillsätt vinsvavla, och jäst. Efter 3-4 dagars jäsning sila bort plommonen och späd till 20 l samt sätt till resten av sockret. Tappa över på damejeanne.
Någon som har ett bra recept på pommonvin ? Har massor av plommon, synd om dom ska förfaras.
20 liter plommonvin
10 kg plommon, 6 kg socker, Vinsvavla, vinjäst, se mängd enligt förpackning.
Mosa plommonen rör ut hälften av sockret i 6 l kokhett vatten - häll detta på plommonen. Fyll på med kallt vatten till 20 l. När temperaturen sjunkit tillsätt vinsvavla, och jäst. Efter 3-4 dagars jäsning sila bort plommonen och späd till 20 l samt sätt till resten av sockret. Tappa över på damejeanne.