Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Plommonvin

  • babben166 14 september 2009

    Någon som har ett bra recept på pommonvin ? Har massor av plommon, synd om dom ska förfaras.

  • Ingela123 14 september 2009

    20 liter plommonvin

    10 kg plommon, 6 kg socker, Vinsvavla, vinjäst, se mängd enligt förpackning.

    Mosa plommonen rör ut hälften av sockret i 6 l kokhett vatten - häll detta på plommonen. Fyll på med kallt vatten till 20 l. När temperaturen sjunkit tillsätt vinsvavla, och jäst. Efter 3-4 dagars jäsning sila bort plommonen och späd till 20 l samt sätt till resten av sockret. Tappa över på damejeanne.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.