Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rådjurssadel

  • Ebba07 24 april 2008

    Har en rådjurssadel som ligger och väntar i frysen det är bara det jag har inget recept på hur den skall tillagas. Är det någon som vet vore jag tacksam.

  • The_mama97mia 24 april 2008

    I en äldre version av Bonniers stora kokbok fanns ett recept på Rådjussadel Baden Baden. Sååååååå gott. Gjorde detta ofta gärna till nyårsafton.
    Jag har tyvärr inte kokboken kvar.
    Garnering var päronhalvor fyllda med svartvinbärsgelé. Minns att man stekte sadeln hel i ugn o öste ofta. Mer minns jag inte.
    *sorry*

  • Queenie 24 april 2008

    Jag har ett recept på rådjurssadel, kan lägga in det om du vill, skicka i så fall ett pm

  • Queenie 24 april 2008

    Äh, lägger in det ändå, åt det för en herrans massa år sen och det var kanongott.

  • Queenie 24 april 2008

    Rådjurssadel

    Så där, hoppas receptet passar. Såsen är helt gudomligt god!

  • Queenie 24 april 2008

    Har ett smarrigt recept till där rådjurssadel används

    Rådjursfilé med pepparsås

  • Ketronya 24 april 2008

    Ååh... rådjurssadel har jag ätit en enda gång i mitt liv, en nyårsafton för säkert 15 år sen, det var det godaste jag nånsin ätit (L)

    Kan man köpa det nånstans egentligen?

  • Ketronya 24 april 2008

    Alltså det blev ju lite konstigt formulerat, självklart kan man köpa det nånstans, men var? :o

  • Bianca 25 april 2008

    Jag är ingen större anhängare av just rådjur då jag tycker det smakar lever MEN icke desto mindre har jag tillagat sadeln och om man baconlindar den och sedan ugnssteker den blir det rätt skaplig smak. Givetvis är såsen helt och hållet baserad på buljongen från stekningen samt grädde (Y)

  • monac 25 april 2008

    GOD & passande dessert efteråt...
    Lingonglass med maränger.

    ....om du råkade ha lite lingon i frysen!:)

  • monac 25 april 2008

    Skrivet av Ketronya den 24 apr 2008

    Alltså det blev ju lite konstigt formulerat, självklart kan man köpa det nånstans, men var? :o


    Kolla med saluhallen....rackarns att man inte känner någon jägare!(H)

  • Ketronya 25 april 2008

    Skrivet av monac den 25 apr 2008

    Skrivet av Ketronya den 24 apr 2008

    Alltså det blev ju lite konstigt formulerat, självklart kan man köpa det nånstans, men var? :o


    Kolla med saluhallen....rackarns att man inte känner någon jägare!(H)


    Hmm, jag får väl göra det, och det ju komemr att kosta därefter! :(

  • popeye 25 april 2008

    Svampfylld sadel. 6-8 personer. HOPPAS DETTA KAN HJÄLPA DIG

    1,5-2 kg hjort eller rådjurssadel.
    TILL FYLLNING
    Ca 1 liter trattkantareller
    2 msk konjak
    50 g smör
    salt / peppar
    1 finhackad gul lök
    Några krossade enbär
    Buljong, tärning eller viltfond
    Morot

    TILL SÅS
    2 - 3 dl steksky
    3 msk vetemjöl
    3 dl grädde
    1 msk messmör
    salt / peppar

    Mixa trattkantarellerna med de övriga ingredienserna till fyllningen.
    Skär en djup skåra tätt intill ryggbenet på båda sidor om sadeln.
    Fyll skårorna med svampblandningen och placera sadeln i en eldfast form.
    Lägg efter 20 minuter morotsskivorna, lökklyftorna och enbären runt sadeln
    Häll i buljong, ca 1 cm högt. Stek färdigt till köttemperaturen är70 - 75 grader.

    Vira in sadeln i folie och låt den vila medan såsen tillreds
    Tranchera sadeln genom att skära loss fileerna längs benet och sedan i 2 - 3 cm tjocka skivor
    som läggs tillbaka på fatet.
    Garnera med grönsaksragu runt sadeln.
    Servera gärna med potatismosreden fyllda med ärtor och morotstärningar (Y)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.