Har en rådjurssadel som ligger och väntar i frysen det är bara det jag har inget recept på hur den skall tillagas. Är det någon som vet vore jag tacksam.
The_mama97mia24 april 2008
I en äldre version av Bonniers stora kokbok fanns ett recept på Rådjussadel Baden Baden. Sååååååå gott. Gjorde detta ofta gärna till nyårsafton.
Jag har tyvärr inte kokboken kvar.
Garnering var päronhalvor fyllda med svartvinbärsgelé. Minns att man stekte sadeln hel i ugn o öste ofta. Mer minns jag inte.
*sorry*
Queenie24 april 2008
Jag har ett recept på rådjurssadel, kan lägga in det om du vill, skicka i så fall ett pm
Queenie24 april 2008
Äh, lägger in det ändå, åt det för en herrans massa år sen och det var kanongott.
Ååh... rådjurssadel har jag ätit en enda gång i mitt liv, en nyårsafton för säkert 15 år sen, det var det godaste jag nånsin ätit (L)
Kan man köpa det nånstans egentligen?
Ketronya24 april 2008
Alltså det blev ju lite konstigt formulerat, självklart kan man köpa det nånstans, men var? :o
Bianca25 april 2008
Jag är ingen större anhängare av just rådjur då jag tycker det smakar lever MEN icke desto mindre har jag tillagat sadeln och om man baconlindar den och sedan ugnssteker den blir det rätt skaplig smak. Givetvis är såsen helt och hållet baserad på buljongen från stekningen samt grädde (Y)
Alltså det blev ju lite konstigt formulerat, självklart kan man köpa det nånstans, men var? :o
Kolla med saluhallen....rackarns att man inte känner någon jägare!(H)
Ketronya25 april 2008
Skrivet av monac den 25 apr 2008
Skrivet av Ketronya den 24 apr 2008
Alltså det blev ju lite konstigt formulerat, självklart kan man köpa det nånstans, men var? :o
Kolla med saluhallen....rackarns att man inte känner någon jägare!(H)
Hmm, jag får väl göra det, och det ju komemr att kosta därefter! :(
popeye25 april 2008
Svampfylld sadel. 6-8 personer. HOPPAS DETTA KAN HJÄLPA DIG
1,5-2 kg hjort eller rådjurssadel.
TILL FYLLNING
Ca 1 liter trattkantareller
2 msk konjak
50 g smör
salt / peppar
1 finhackad gul lök
Några krossade enbär
Buljong, tärning eller viltfond
Morot
TILL SÅS
2 - 3 dl steksky
3 msk vetemjöl
3 dl grädde
1 msk messmör
salt / peppar
Mixa trattkantarellerna med de övriga ingredienserna till fyllningen.
Skär en djup skåra tätt intill ryggbenet på båda sidor om sadeln.
Fyll skårorna med svampblandningen och placera sadeln i en eldfast form.
Lägg efter 20 minuter morotsskivorna, lökklyftorna och enbären runt sadeln
Häll i buljong, ca 1 cm högt. Stek färdigt till köttemperaturen är70 - 75 grader.
Vira in sadeln i folie och låt den vila medan såsen tillreds
Tranchera sadeln genom att skära loss fileerna längs benet och sedan i 2 - 3 cm tjocka skivor
som läggs tillbaka på fatet.
Garnera med grönsaksragu runt sadeln.
Servera gärna med potatismosreden fyllda med ärtor och morotstärningar (Y)
Har en rådjurssadel som ligger och väntar i frysen det är bara det jag har inget recept på hur den skall tillagas. Är det någon som vet vore jag tacksam.
I en äldre version av Bonniers stora kokbok fanns ett recept på Rådjussadel Baden Baden. Sååååååå gott. Gjorde detta ofta gärna till nyårsafton.
Jag har tyvärr inte kokboken kvar.
Garnering var päronhalvor fyllda med svartvinbärsgelé. Minns att man stekte sadeln hel i ugn o öste ofta. Mer minns jag inte.
*sorry*
Jag har ett recept på rådjurssadel, kan lägga in det om du vill, skicka i så fall ett pm
Äh, lägger in det ändå, åt det för en herrans massa år sen och det var kanongott.
Rådjurssadel
Så där, hoppas receptet passar. Såsen är helt gudomligt god!
Har ett smarrigt recept till där rådjurssadel används
Rådjursfilé med pepparsås
Ååh... rådjurssadel har jag ätit en enda gång i mitt liv, en nyårsafton för säkert 15 år sen, det var det godaste jag nånsin ätit (L)
Kan man köpa det nånstans egentligen?
Alltså det blev ju lite konstigt formulerat, självklart kan man köpa det nånstans, men var? :o
Jag är ingen större anhängare av just rådjur då jag tycker det smakar lever MEN icke desto mindre har jag tillagat sadeln och om man baconlindar den och sedan ugnssteker den blir det rätt skaplig smak. Givetvis är såsen helt och hållet baserad på buljongen från stekningen samt grädde (Y)
GOD & passande dessert efteråt...
Lingonglass med maränger.
....om du råkade ha lite lingon i frysen!:)
Alltså det blev ju lite konstigt formulerat, självklart kan man köpa det nånstans, men var? :o
Kolla med saluhallen....rackarns att man inte känner någon jägare!(H)
Alltså det blev ju lite konstigt formulerat, självklart kan man köpa det nånstans, men var? :o
Kolla med saluhallen....rackarns att man inte känner någon jägare!(H)
Hmm, jag får väl göra det, och det ju komemr att kosta därefter! :(
Svampfylld sadel. 6-8 personer. HOPPAS DETTA KAN HJÄLPA DIG
1,5-2 kg hjort eller rådjurssadel.
TILL FYLLNING
Ca 1 liter trattkantareller
2 msk konjak
50 g smör
salt / peppar
1 finhackad gul lök
Några krossade enbär
Buljong, tärning eller viltfond
Morot
TILL SÅS
2 - 3 dl steksky
3 msk vetemjöl
3 dl grädde
1 msk messmör
salt / peppar
Mixa trattkantarellerna med de övriga ingredienserna till fyllningen.
Skär en djup skåra tätt intill ryggbenet på båda sidor om sadeln.
Fyll skårorna med svampblandningen och placera sadeln i en eldfast form.
Lägg efter 20 minuter morotsskivorna, lökklyftorna och enbären runt sadeln
Häll i buljong, ca 1 cm högt. Stek färdigt till köttemperaturen är70 - 75 grader.
Vira in sadeln i folie och låt den vila medan såsen tillreds
Tranchera sadeln genom att skära loss fileerna längs benet och sedan i 2 - 3 cm tjocka skivor
som läggs tillbaka på fatet.
Garnera med grönsaksragu runt sadeln.
Servera gärna med potatismosreden fyllda med ärtor och morotstärningar (Y)