Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

räkavkok till fisksås

  • MissBi 12 juni 2008

    Är det någon som vet om man, när man kokar av räkskalen, först ska ta bort huvudena?
    Miss_Bi :o

  • The_mama97mia 12 juni 2008

    jag har nog kokat av allt i skalväg, inklusive huvuden?

  • zonale 12 juni 2008

    Jag har gjort som mama97mia alltså inkluderat huvudena.

  • farmoringer 12 juni 2008

    Även jag kokar allt "skräp" efter räkorna.....

  • matnjutaren 12 juni 2008

    Så även jag..(Y)

  • The_mama97mia 12 juni 2008

    Det lär väl sitta rätt mkt smak i huvudet, det är ju det tyngsta på räkan... Sen silar man ju av alltihop så det är ju inga P.

  • ros 12 juni 2008

    :)I vissa recept så står det att man kan koka och fräsa räkskalen för att få en god buljong som i denna räksoppa
    [recept]32180[/recept}
    (Y)

  • ros 12 juni 2008

    Det blev fel, sorry
    Sommarens godaste räksoppa
    (Y)

  • matnjutaren 12 juni 2008

    Ja det blir ju som med curryn, mer smak kommer fram. (Y)

  • MissBi 13 juni 2008

    Tack alla matvänner för era åsikter. Jag ska ta med huvudena också. Någon sa att det blir beskt om man hade dem med, men det tror jag inte längre på.

  • The_mama97mia 13 juni 2008

    Någon beska har jag aldrig märkt av när jag kokat skal????

  • matnjutaren 13 juni 2008

    Skrivet av Miss_Bi den 13 jun 2008

    Tack alla matvänner för era åsikter. Jag ska ta med huvudena också. Någon sa att det blir beskt om man hade dem med, men det tror jag inte längre på.


    Någon beska har jag aldrig märkt av när jag kokat skal????

    Inte jag heller.:) Så du gör rätt i att tro på oss Miss_Bi :)(Y)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.