Jag vet att Lidl ibland har specialpris, men jag köpte min i Turkiet en 6 liters bastant fin en för ca 500 svenska så håll ögonen öppna om ni är utomlands det brukar finnas massa kul köksredskap m.m i deras affärer.(Y)
Amika13 mars 2009
Jag var med hemma hos en kompis när en tryckkokare exploderade. Det var något fel på ventilen, tillverkaren tog på sig allt för den var helt ny. Sen dess vågar jag inte använda en sån... :'(
Jag önskar jag vågade, för jag håller med alla er andra. Maten är fantastiskt god och det går mycket fortare att laga maten.
Tryckokning5 april 2009
Hej,
Håller med om att det kan vara lite svårt att hitta recpet till tryckkokaren. Har satt upp en sida som enbart kommer handla om tryckkokare, http://www.tryckkokning.se
När det gäller säkerhet finns det på moderna tryckkokare säkerhetsventiler, ska försöka skriva ner lite mer information om detta på http://www.tryckkokning.se/tryckkokare/
Kommer kontinuerligt fylla på med fler recept samt koktider för tryckkokaren, tar tacksamt emot feedback, recept samt kommentarer, enda kravet är att det handlar om tryckkokning. Vet någon andra sidor med fokus på tryckkokning? Hittills har jag mest hittat allmänna reeptsamlingar/forum.
/Fredrik på Tryckkokning.se
hundvalp25 juli 2009
Jag har köpt en tryckkokare på loppis i dag för 40 kr, ska prova den i em och se om den är ok. spännande.:)
Bodenskan14 december 2009
Är inne på min 3:dje tryckkokare fick den 1:sta för 48 år sedan använder den mycket till kött potatis mm allt går mycket snabbare .Den sista köpte jag på Järna för 499 kr nu i höst. Jättebra.
Har man en gammal Stora kokboken står där recept och tider.
OBH nordicas 6l kostar ~1200kr att få hem i brevlådan (nåja).
Nu är ju inte direkt OBH nordica ett kvalitetsmärke men skulle tro att det duger som första märke i alla fall, använder man den mycket kan man ju investera i något mer ordentligt.
frucaos15 december 2009
Vi har OBH nordica, och den funkar bra för oss, men kan väl inte påstå att jag har överanvänt den ... begriper inte varför, det ÄR ju bra!
Men ett litet varningens ord - stod tidigare att man kan tillaga allt i den - det är ju inte sant. Jag gav mig dumt nog på en mjölkrätt ... höll aldrig på att få den ren igen, snacka vidbränt!!
Men när det nu är sagt så ska jag koka dagens potatis i den - och göra mos av dem.
Tryckkokning15 december 2009
Skrivet av frucaos den 15 dec 2009
Vi har OBH nordica, och den funkar bra för oss, men kan väl inte påstå att jag har överanvänt den ... begriper inte varför, det ÄR ju bra!
Men ett litet varningens ord - stod tidigare att man kan tillaga allt i den - det är ju inte sant. Jag gav mig dumt nog på en mjölkrätt ... höll aldrig på att få den ren igen, snacka vidbränt!!
Men när det nu är sagt så ska jag koka dagens potatis i den - och göra mos av dem.
Hej!
Instämmer att det är svårare att tillaga något med mjölk som exempelvis risgrynsgröt, men det är inte omöjligt.
Har bränt tryckkokaren, men har nu lyckats få till det genom att röra kraftigt under uppkokningen.
Exempel finns på: http://www.tryckkokning.se/risgrynsgrot/
Trevlig tryckkokning!
Fredrik på Tryckkokning.se
klasliljefors6 mars 2010
Jag har just inköpt en tryckkokare. Den har två trycknivåer: nivå 1 lågtryck 54-66 kPa resp. nivå 2 högtryck 90-110 kPa. Kan någon tala om för mig hur dessa två nivåer ska tillämpas?
sikaal6 mars 2010
Lågtryck till grönsaker, högtryck till kött! Så sa i alla fall min mamma och så gjorde jag så länge min höll ihop.
havskatten8 maj 2010
Har fått tag på en gammal tryckkokare utan bruksanvisning, troligen från 50-talet. Hur testar jag om den är ok? Den har ju inte modern ventil...
frucaos9 maj 2010
Skrivet av Tryckkokning den 15 dec 2009
Skrivet av frucaos den 15 dec 2009
Vi har OBH nordica, och den funkar bra för oss, men kan väl inte påstå att jag har överanvänt den ... begriper inte varför, det ÄR ju bra!
Men ett litet varningens ord - stod tidigare att man kan tillaga allt i den - det är ju inte sant. Jag gav mig dumt nog på en mjölkrätt ... höll aldrig på att få den ren igen, snacka vidbränt!!
Men när det nu är sagt så ska jag koka dagens potatis i den - och göra mos av dem.
Hej!
Instämmer att det är svårare att tillaga något med mjölk som exempelvis risgrynsgröt, men det är inte omöjligt.
Har bränt tryckkokaren, men har nu lyckats få till det genom att röra kraftigt under uppkokningen.
Exempel finns på: http://www.tryckkokning.se/risgrynsgrot/
Trevlig tryckkokning!
Fredrik på Tryckkokning.se
Hm - ska inte locket vara på under uppkokningen? Hur får man annars upp trycket? Räcker det alltså att man kokar upp utan lock (och under omrörning vid behov) för att så lägga på locket och få upp trycket när det väl börjat koka? Det öppnar ju för lite nya möjligheter i så fall... Som ni märker är jag inte så van vid tryckisen heller ... {silly}
lisbeth11029 september 2012
Skrivet av verablad den 5 feb 2008
Är det någon som kan tipsa om hur och vad man tillagar i en tryckkokare? Jag kan inte hitta några receptböcker för tryckkokning.
Hejsan!
Jag köpte en ny tryckkokare på Alsens online, för 645 kr, en Nordica 4 liters. Sen köpte jag Anna Skippers kokbok "Mat med tryck", den har hjälpt mig enormt mycket. Massor med bra tips i den. Det är en kokbok just för tryckkokning. Där finns kött, fisk, vegetariskt, fågel med flera recept.
hälsn. Lisbeth
Tryckkokning29 september 2012
Skrivet av lisbeth110 den 29 sep 2012
Skrivet av verablad den 5 feb 2008
Är det någon som kan tipsa om hur och vad man tillagar i en tryckkokare? Jag kan inte hitta några receptböcker för tryckkokning.
Hejsan!
Jag köpte en ny tryckkokare på Alsens online, för 645 kr, en Nordica 4 liters. Sen köpte jag Anna Skippers kokbok "Mat med tryck", den har hjälpt mig enormt mycket. Massor med bra tips i den. Det är en kokbok just för tryckkokning. Där finns kött, fisk, vegetariskt, fågel med flera recept.
hälsn. Lisbeth
Mat med tryck är en bra bok, har lärt mig mycket av den, samtidigt som en del recept kräver stora mängder örter och andra specialare och är inte direkt enkel och snabblagad vardagsmat för en barnfamilj.
Recension av "Mat med tryck", http://www.tryckkokning.se/mat-med-tryck-av-anna-skipper/
Sitter och väntar på att en annan bok om tryckkokning skall nå min brevlåda, den heter, "Tryckkoka maten - smakrikt på minuten".
Tryckkokning29 september 2012
Skrivet av frucaos den 9 maj 2010
Skrivet av Tryckkokning den 15 dec 2009
Skrivet av frucaos den 15 dec 2009
Vi har OBH nordica, och den funkar bra för oss, men kan väl inte påstå att jag har överanvänt den ... begriper inte varför, det ÄR ju bra!
Men ett litet varningens ord - stod tidigare att man kan tillaga allt i den - det är ju inte sant. Jag gav mig dumt nog på en mjölkrätt ... höll aldrig på att få den ren igen, snacka vidbränt!!
Men när det nu är sagt så ska jag koka dagens potatis i den - och göra mos av dem.
Hej!
Instämmer att det är svårare att tillaga något med mjölk som exempelvis risgrynsgröt, men det är inte omöjligt.
Har bränt tryckkokaren, men har nu lyckats få till det genom att röra kraftigt under uppkokningen.
Exempel finns på: http://www.tryckkokning.se/risgrynsgrot/
Trevlig tryckkokning!
Fredrik på Tryckkokning.se
Hm - ska inte locket vara på under uppkokningen? Hur får man annars upp trycket? Räcker det alltså att man kokar upp utan lock (och under omrörning vid behov) för att så lägga på locket och få upp trycket när det väl börjat koka? Det öppnar ju för lite nya möjligheter i så fall... Som ni märker är jag inte så van vid tryckisen heller ... {silly}
Hej några år senare!
Jag brukar lägga på locket löst under uppkokningen när vätskan är annat än vatten. Då kan man röra om lite ibland, när det kokar kraftigt kan man sätta på locket och stänga ventilen. Ett annat knep är att dra tryckkokaren fram och tillbaka hastigt så att innehållet rörs om.
Jag vet att Lidl ibland har specialpris, men jag köpte min i Turkiet en 6 liters bastant fin en för ca 500 svenska så håll ögonen öppna om ni är utomlands det brukar finnas massa kul köksredskap m.m i deras affärer.(Y)
Jag var med hemma hos en kompis när en tryckkokare exploderade. Det var något fel på ventilen, tillverkaren tog på sig allt för den var helt ny. Sen dess vågar jag inte använda en sån... :'(
Jag önskar jag vågade, för jag håller med alla er andra. Maten är fantastiskt god och det går mycket fortare att laga maten.
Hej,
Håller med om att det kan vara lite svårt att hitta recpet till tryckkokaren. Har satt upp en sida som enbart kommer handla om tryckkokare, http://www.tryckkokning.se
När det gäller säkerhet finns det på moderna tryckkokare säkerhetsventiler, ska försöka skriva ner lite mer information om detta på http://www.tryckkokning.se/tryckkokare/
Kommer kontinuerligt fylla på med fler recept samt koktider för tryckkokaren, tar tacksamt emot feedback, recept samt kommentarer, enda kravet är att det handlar om tryckkokning. Vet någon andra sidor med fokus på tryckkokning? Hittills har jag mest hittat allmänna reeptsamlingar/forum.
/Fredrik på Tryckkokning.se
Jag har köpt en tryckkokare på loppis i dag för 40 kr, ska prova den i em och se om den är ok. spännande.:)
Är inne på min 3:dje tryckkokare fick den 1:sta för 48 år sedan använder den mycket till kött potatis mm allt går mycket snabbare .Den sista köpte jag på Järna för 499 kr nu i höst. Jättebra.
Har man en gammal Stora kokboken står där recept och tider.
http://www.tryckkokning.se/
http://www.prisjakt.nu/kategori.php?l=s46317870&o=produkt_pris_inkmoms
OBH nordicas 6l kostar ~1200kr att få hem i brevlådan (nåja).
Nu är ju inte direkt OBH nordica ett kvalitetsmärke men skulle tro att det duger som första märke i alla fall, använder man den mycket kan man ju investera i något mer ordentligt.
Vi har OBH nordica, och den funkar bra för oss, men kan väl inte påstå att jag har överanvänt den ... begriper inte varför, det ÄR ju bra!
Men ett litet varningens ord - stod tidigare att man kan tillaga allt i den - det är ju inte sant. Jag gav mig dumt nog på en mjölkrätt ... höll aldrig på att få den ren igen, snacka vidbränt!!
Men när det nu är sagt så ska jag koka dagens potatis i den - och göra mos av dem.
Vi har OBH nordica, och den funkar bra för oss, men kan väl inte påstå att jag har överanvänt den ... begriper inte varför, det ÄR ju bra!
Men ett litet varningens ord - stod tidigare att man kan tillaga allt i den - det är ju inte sant. Jag gav mig dumt nog på en mjölkrätt ... höll aldrig på att få den ren igen, snacka vidbränt!!
Men när det nu är sagt så ska jag koka dagens potatis i den - och göra mos av dem.
Hej!
Instämmer att det är svårare att tillaga något med mjölk som exempelvis risgrynsgröt, men det är inte omöjligt.
Har bränt tryckkokaren, men har nu lyckats få till det genom att röra kraftigt under uppkokningen.
Exempel finns på: http://www.tryckkokning.se/risgrynsgrot/
Trevlig tryckkokning!
Fredrik på Tryckkokning.se
Jag har just inköpt en tryckkokare. Den har två trycknivåer: nivå 1 lågtryck 54-66 kPa resp. nivå 2 högtryck 90-110 kPa. Kan någon tala om för mig hur dessa två nivåer ska tillämpas?
Lågtryck till grönsaker, högtryck till kött! Så sa i alla fall min mamma och så gjorde jag så länge min höll ihop.
Har fått tag på en gammal tryckkokare utan bruksanvisning, troligen från 50-talet. Hur testar jag om den är ok? Den har ju inte modern ventil...
Vi har OBH nordica, och den funkar bra för oss, men kan väl inte påstå att jag har överanvänt den ... begriper inte varför, det ÄR ju bra!
Men ett litet varningens ord - stod tidigare att man kan tillaga allt i den - det är ju inte sant. Jag gav mig dumt nog på en mjölkrätt ... höll aldrig på att få den ren igen, snacka vidbränt!!
Men när det nu är sagt så ska jag koka dagens potatis i den - och göra mos av dem.
Hej!
Instämmer att det är svårare att tillaga något med mjölk som exempelvis risgrynsgröt, men det är inte omöjligt.
Har bränt tryckkokaren, men har nu lyckats få till det genom att röra kraftigt under uppkokningen.
Exempel finns på: http://www.tryckkokning.se/risgrynsgrot/
Trevlig tryckkokning!
Fredrik på Tryckkokning.se
Hm - ska inte locket vara på under uppkokningen? Hur får man annars upp trycket? Räcker det alltså att man kokar upp utan lock (och under omrörning vid behov) för att så lägga på locket och få upp trycket när det väl börjat koka? Det öppnar ju för lite nya möjligheter i så fall... Som ni märker är jag inte så van vid tryckisen heller ... {silly}
Är det någon som kan tipsa om hur och vad man tillagar i en tryckkokare? Jag kan inte hitta några receptböcker för tryckkokning.
Hejsan!
Jag köpte en ny tryckkokare på Alsens online, för 645 kr, en Nordica 4 liters. Sen köpte jag Anna Skippers kokbok "Mat med tryck", den har hjälpt mig enormt mycket. Massor med bra tips i den. Det är en kokbok just för tryckkokning. Där finns kött, fisk, vegetariskt, fågel med flera recept.
hälsn. Lisbeth
Är det någon som kan tipsa om hur och vad man tillagar i en tryckkokare? Jag kan inte hitta några receptböcker för tryckkokning.
Hejsan!
Jag köpte en ny tryckkokare på Alsens online, för 645 kr, en Nordica 4 liters. Sen köpte jag Anna Skippers kokbok "Mat med tryck", den har hjälpt mig enormt mycket. Massor med bra tips i den. Det är en kokbok just för tryckkokning. Där finns kött, fisk, vegetariskt, fågel med flera recept.
hälsn. Lisbeth
Mat med tryck är en bra bok, har lärt mig mycket av den, samtidigt som en del recept kräver stora mängder örter och andra specialare och är inte direkt enkel och snabblagad vardagsmat för en barnfamilj.
Recension av "Mat med tryck", http://www.tryckkokning.se/mat-med-tryck-av-anna-skipper/
Sitter och väntar på att en annan bok om tryckkokning skall nå min brevlåda, den heter, "Tryckkoka maten - smakrikt på minuten".
Vi har OBH nordica, och den funkar bra för oss, men kan väl inte påstå att jag har överanvänt den ... begriper inte varför, det ÄR ju bra!
Men ett litet varningens ord - stod tidigare att man kan tillaga allt i den - det är ju inte sant. Jag gav mig dumt nog på en mjölkrätt ... höll aldrig på att få den ren igen, snacka vidbränt!!
Men när det nu är sagt så ska jag koka dagens potatis i den - och göra mos av dem.
Hej!
Instämmer att det är svårare att tillaga något med mjölk som exempelvis risgrynsgröt, men det är inte omöjligt.
Har bränt tryckkokaren, men har nu lyckats få till det genom att röra kraftigt under uppkokningen.
Exempel finns på: http://www.tryckkokning.se/risgrynsgrot/
Trevlig tryckkokning!
Fredrik på Tryckkokning.se
Hm - ska inte locket vara på under uppkokningen? Hur får man annars upp trycket? Räcker det alltså att man kokar upp utan lock (och under omrörning vid behov) för att så lägga på locket och få upp trycket när det väl börjat koka? Det öppnar ju för lite nya möjligheter i så fall... Som ni märker är jag inte så van vid tryckisen heller ... {silly}
Hej några år senare!
Jag brukar lägga på locket löst under uppkokningen när vätskan är annat än vatten. Då kan man röra om lite ibland, när det kokar kraftigt kan man sätta på locket och stänga ventilen. Ett annat knep är att dra tryckkokaren fram och tillbaka hastigt så att innehållet rörs om.
/Fredrik http://www.tryckkokning.se/