Då jag har lagt vantarna på en underbar glassmaskin använder jag massvis med äggulor, men inga vitor. Det känns ju trist att slänga dem så jag tänkte att ni kunde hjälpa mig med recept där äggvitor kommer till användning.
Tack!
pedalen196517 december 2008
Glömd maräng med färska bär.
8 port
5 äggvitor
3,5 dl socker
1 tsk bakpulver
3 dl vispgrädde
300 g blåbär eller hallon eller annan frukt eller bär
Smörj en form med löstagbar botten
Vispa äggvitan med socker o bakpulver till en fast marängsmet
Bred ut i formen. Tunt i mitten och högt på kanterna
Ställ in formen strax under mitten i 250 graders ugnsvärme och stäng av värmen.Låt den sen stå i eftervärmen i 6-8 timmar.
Lossa marängen ur formen
Vispa grädden till ett styvt skum
Lägg bären el frukten och vispgrädden i marängfördjupningen.
Den här efterrätten har jag ätit många gånger hos min svärmor.
Lika god varje gång!
Lycka till!
PS
Har du glömt hur många äggvitor du har så väger en äggvita 30 g.
systeryster17 december 2008
Hittade det här receptet blnad MrsC :s recept Det är något som du kanske kan kombinera din glass med.
Har inte provat det själv.Var en populär efterätt för 20 år sedan, men har inte gjort den på ett tag. Glace au four med hallon & blåbär
:'(Jag har gjort ägglikör till mina 4 vuxna barn och har fått över 40 äggvitor!!!! HJÄLP. tycker det är synd att slänga dom:'( Vad kan man göra?????:'(
safir7417 december 2008
Skrivet av segerwitch den 17 dec 2008
:'(Jag har gjort ägglikör till mina 4 vuxna barn och har fått över 40 äggvitor!!!! HJÄLP. tycker det är synd att slänga dom:'( Vad kan man göra?????:'(
:'(Jag har gjort ägglikör till mina 4 vuxna barn och har fått över 40 äggvitor!!!! HJÄLP. tycker det är synd att slänga dom:'( Vad kan man göra?????:'(
Då jag har lagt vantarna på en underbar glassmaskin använder jag massvis med äggulor, men inga vitor. Det känns ju trist att slänga dem så jag tänkte att ni kunde hjälpa mig med recept där äggvitor kommer till användning.
Tack!
Glömd maräng med färska bär.
8 port
5 äggvitor
3,5 dl socker
1 tsk bakpulver
3 dl vispgrädde
300 g blåbär eller hallon eller annan frukt eller bär
Smörj en form med löstagbar botten
Vispa äggvitan med socker o bakpulver till en fast marängsmet
Bred ut i formen. Tunt i mitten och högt på kanterna
Ställ in formen strax under mitten i 250 graders ugnsvärme och stäng av värmen.Låt den sen stå i eftervärmen i 6-8 timmar.
Lossa marängen ur formen
Vispa grädden till ett styvt skum
Lägg bären el frukten och vispgrädden i marängfördjupningen.
Den här efterrätten har jag ätit många gånger hos min svärmor.
Lika god varje gång!
Lycka till!
PS
Har du glömt hur många äggvitor du har så väger en äggvita 30 g.
Hittade det här receptet blnad MrsC :s recept Det är något som du kanske kan kombinera din glass med.
Har inte provat det själv.Var en populär efterätt för 20 år sedan, men har inte gjort den på ett tag.
Glace au four med hallon & blåbär
Du kan baka Silverkaka. :p
Silverkaka
:'(Jag har gjort ägglikör till mina 4 vuxna barn och har fått över 40 äggvitor!!!! HJÄLP. tycker det är synd att slänga dom:'( Vad kan man göra?????:'(
:'(Jag har gjort ägglikör till mina 4 vuxna barn och har fått över 40 äggvitor!!!! HJÄLP. tycker det är synd att slänga dom:'( Vad kan man göra?????:'(
Det går att frysa överblivna äggvitor
http://www.matklubben.se/matprat/dessert-_godis_och_baktips__21/frysa_oeverblivna_aeggvitor__3705.html
:'(Jag har gjort ägglikör till mina 4 vuxna barn och har fått över 40 äggvitor!!!! HJÄLP. tycker det är synd att slänga dom:'( Vad kan man göra?????:'(
Det går att frysa överblivna äggvitor
http://www.matklubben.se/matprat/dessert-_godis_och_baktips__21/frysa_oeverblivna_aeggvitor__3705.html
:DTack! Det hade jag ingen aning om,tack igen(Y)
Varsågod :D