jag skulle söka på petit choux
det är väl samma deg ?
mattjejen2 mars 2010
Vet inte vad "äkta" eclairs är men har sökt på det å hittat några sidor du kan kolla. Vad jag förstår är det en avlång och platt bakelse av petit-choudeg med söt eller lite salt fyllning. Sök på petit choux här på mk. Hoppas du hittar det du söker...
ja precis, jag tror att det bara är lite skillnad på hur man hanterar själva bakelsen, en del sprutar man in fyllning i, en del delar man o lägger fyllning mellan som en "vanlig" bakelse, m.m.
jas653 mars 2010
paket mix till petit choux eller egen deg
dl vatten
100 gram smör
2 dl vetemjöl
3 st ägg, stora
Gör så här
1.Koka upp vatten och smör i en kastrull. Blanda i mjölet och rör kraftigt till en degklump.
2.Drag kastrullen från plattan och fortsätt röra tills degen är fingervarm.
3.Tillsätt äggen, ett i taget, under kraftig omrörning.
4.Sätt ugnen på 200°C. Klicka/spritsa ut smeten 10-12st eller 1 krans på smord bakplåt eller klädd med bakplåtspapper.
5.Sätt in i ugnen på mellanfalsen och grädda 25-35 minuter. OBS! Öppna inte luckan förrän det gått 25 minuter, då sjunker petit chouxen samman.
Citronkräm:
3 ägg
2 dl strösocker
2 citroner, rivet skal och saft
100 g rumsvarmt smör
Mvh
Här gäller inte att höfta. Men höfta med olika fyllningar
Anders
sikaal3 mars 2010
Här visas hur man gör.
http://www.youtube.com/watch?v=2shWInNLyuw
puttepet10 november 2011
Éclairer
Ingredienser (20 portioner)
•100 g vetemjöl
•1 dl vatten
•1 dl standardmjölk
•3 g salt
•5 g strösocker
•100 g smör
•150 g ägg
•Ganache
•80 g vispgrädde
•25 g strösocker
•25 g flytande honung
•80 g Marabou mörk
Tillagning
1.Sätt ugnen på 225 grader.
2.Koka upp vatten, mjölk, salt, socker och smör i en kastrull så att smöret smälter helt.
3.Vispa i mjöl och vispa kraftigt tills smeten släpper bottnen.
4.Låt smeten svalna något och vispa ner ett ägg i taget.
5.Gör i ordning en spritspåse försedd med tandad tyll och lägg smeten i spritspåsen.
6.Spritsa ut petits-chouxer på en plåt med bakplåtspapper.
7.Grädda mitt i ugnen ca 20-25 minuter tills éclairer känns lätta och luftiga.
8.Låt dem svalna på galler.
9.Ganache: Finhacka chokladen och häll den i en mikrovågsbunke.
10.Häll grädde, honung och socker i en liten kastrull.
11.Koka upp och häll över chokladen.
12.Mixa med stavmixer till en homogen och elastisk ganache.
13.Spritsa ut ganachen på éclairerna och låt stelna.
Kan någon ge mig recept på "äkta" ECLAIRS? Tack!
jag skulle söka på petit choux
det är väl samma deg ?
Vet inte vad "äkta" eclairs är men har sökt på det å hittat några sidor du kan kolla. Vad jag förstår är det en avlång och platt bakelse av petit-choudeg med söt eller lite salt fyllning. Sök på petit choux här på mk. Hoppas du hittar det du söker...
Profiteroles
http://krusase.blogspot.com/2008/11/clair-med-citronfyllning.html
http://chokladrecept.se/recept/bakverk/chokladglaserade-mini-eclair-med-hallonkram.aspx
ja precis, jag tror att det bara är lite skillnad på hur man hanterar själva bakelsen, en del sprutar man in fyllning i, en del delar man o lägger fyllning mellan som en "vanlig" bakelse, m.m.
paket mix till petit choux eller egen deg
dl vatten
100 gram smör
2 dl vetemjöl
3 st ägg, stora
Gör så här
1.Koka upp vatten och smör i en kastrull. Blanda i mjölet och rör kraftigt till en degklump.
2.Drag kastrullen från plattan och fortsätt röra tills degen är fingervarm.
3.Tillsätt äggen, ett i taget, under kraftig omrörning.
4.Sätt ugnen på 200°C. Klicka/spritsa ut smeten 10-12st eller 1 krans på smord bakplåt eller klädd med bakplåtspapper.
5.Sätt in i ugnen på mellanfalsen och grädda 25-35 minuter. OBS! Öppna inte luckan förrän det gått 25 minuter, då sjunker petit chouxen samman.
Fyllning:
3 dl vispgrädde
1 tsk strösocker
1 tsk vaniljsocker
Citronkräm:
3 ägg
2 dl strösocker
2 citroner, rivet skal och saft
100 g rumsvarmt smör
Mvh
Här gäller inte att höfta. Men höfta med olika fyllningar
Anders
Här visas hur man gör.
http://www.youtube.com/watch?v=2shWInNLyuw
Éclairer
Ingredienser (20 portioner)
•100 g vetemjöl
•1 dl vatten
•1 dl standardmjölk
•3 g salt
•5 g strösocker
•100 g smör
•150 g ägg
•Ganache
•80 g vispgrädde
•25 g strösocker
•25 g flytande honung
•80 g Marabou mörk
Tillagning
1.Sätt ugnen på 225 grader.
2.Koka upp vatten, mjölk, salt, socker och smör i en kastrull så att smöret smälter helt.
3.Vispa i mjöl och vispa kraftigt tills smeten släpper bottnen.
4.Låt smeten svalna något och vispa ner ett ägg i taget.
5.Gör i ordning en spritspåse försedd med tandad tyll och lägg smeten i spritspåsen.
6.Spritsa ut petits-chouxer på en plåt med bakplåtspapper.
7.Grädda mitt i ugnen ca 20-25 minuter tills éclairer känns lätta och luftiga.
8.Låt dem svalna på galler.
9.Ganache: Finhacka chokladen och häll den i en mikrovågsbunke.
10.Häll grädde, honung och socker i en liten kastrull.
11.Koka upp och häll över chokladen.
12.Mixa med stavmixer till en homogen och elastisk ganache.
13.Spritsa ut ganachen på éclairerna och låt stelna.