Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Recept på eclairs

  • wioleta 2 mars 2010

    Kan någon ge mig recept på "äkta" ECLAIRS? Tack!

  • The_mama97mia 2 mars 2010

    jag skulle söka på petit choux
    det är väl samma deg ?

  • mattjejen 2 mars 2010

    Vet inte vad "äkta" eclairs är men har sökt på det å hittat några sidor du kan kolla. Vad jag förstår är det en avlång och platt bakelse av petit-choudeg med söt eller lite salt fyllning. Sök på petit choux här på mk. Hoppas du hittar det du söker...

    Profiteroles
    http://krusase.blogspot.com/2008/11/clair-med-citronfyllning.html
    http://chokladrecept.se/recept/bakverk/chokladglaserade-mini-eclair-med-hallonkram.aspx

  • The_mama97mia 2 mars 2010

    ja precis, jag tror att det bara är lite skillnad på hur man hanterar själva bakelsen, en del sprutar man in fyllning i, en del delar man o lägger fyllning mellan som en "vanlig" bakelse, m.m.

  • jas65 3 mars 2010

    paket mix till petit choux eller egen deg

    dl vatten
    100 gram smör
    2 dl vetemjöl
    3 st ägg, stora

    Gör så här
    1.Koka upp vatten och smör i en kastrull. Blanda i mjölet och rör kraftigt till en degklump.
    2.Drag kastrullen från plattan och fortsätt röra tills degen är fingervarm.
    3.Tillsätt äggen, ett i taget, under kraftig omrörning.
    4.Sätt ugnen på 200°C. Klicka/spritsa ut smeten 10-12st eller 1 krans på smord bakplåt eller klädd med bakplåtspapper.
    5.Sätt in i ugnen på mellanfalsen och grädda 25-35 minuter. OBS! Öppna inte luckan förrän det gått 25 minuter, då sjunker petit chouxen samman.

    Fyllning:
    3 dl vispgrädde
    1 tsk strösocker
    1 tsk vaniljsocker

    Citronkräm:
    3 ägg
    2 dl strösocker
    2 citroner, rivet skal och saft
    100 g rumsvarmt smör

    Mvh
    Här gäller inte att höfta. Men höfta med olika fyllningar
    Anders

  • sikaal 3 mars 2010

    Här visas hur man gör.
    http://www.youtube.com/watch?v=2shWInNLyuw

  • puttepet 10 november 2011

    Éclairer

    Ingredienser (20 portioner)
    •100 g vetemjöl
    •1 dl vatten
    •1 dl standardmjölk
    •3 g salt
    •5 g strösocker
    •100 g smör
    •150 g ägg
    •Ganache
    •80 g vispgrädde
    •25 g strösocker
    •25 g flytande honung
    •80 g Marabou mörk

    Tillagning
    1.Sätt ugnen på 225 grader.
    2.Koka upp vatten, mjölk, salt, socker och smör i en kastrull så att smöret smälter helt.
    3.Vispa i mjöl och vispa kraftigt tills smeten släpper bottnen.
    4.Låt smeten svalna något och vispa ner ett ägg i taget.
    5.Gör i ordning en spritspåse försedd med tandad tyll och lägg smeten i spritspåsen.
    6.Spritsa ut petits-chouxer på en plåt med bakplåtspapper.
    7.Grädda mitt i ugnen ca 20-25 minuter tills éclairer känns lätta och luftiga.
    8.Låt dem svalna på galler.
    9.Ganache: Finhacka chokladen och häll den i en mikrovågsbunke.
    10.Häll grädde, honung och socker i en liten kastrull.
    11.Koka upp och häll över chokladen.
    12.Mixa med stavmixer till en homogen och elastisk ganache.
    13.Spritsa ut ganachen på éclairerna och låt stelna.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.