Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Recept på inlagda gurkor??

  • tomelilla-anki 10 augusti 2010

    Jag letar efter ett recept som min mor gjorde förr, det var på inlagda gurkor som kallades skrynkliga gurkor.
    Någon som vet vad jag menar och har receptet???

  • Roskerstin 10 augusti 2010

    Här kommer mitt förslag, dessa gör min sambo både på västeråsgurka och på vanlig slanggurka. Och skivorna blir 'skrynkliga' och jättegoda. Lycka till!
    Jättegod smörgåsgurka!

  • Lviathan 11 augusti 2010

    Jag älskar detta recept och tycker dessa gurkor smakar gammeldags.

    2 kg Västeråsgurkor
    dillkronor
    3-4 lagerblad
    1 bit skivad pepparrot, 10 cm lång
    2 msk brunt senapsfrö
    2 dl ättika 24%
    7,5 dl vatten
    1 kg strösocker
    1,5 tsk salt
    ev atamon

    1. Tvätta och borsta gurkorna
    2. Torka av dom och skär i ganska tjocka skivor
    3. Varva gurka, dillkronor och kryddor i rena burkar
    4. Koka upp ättika, vatten, socker och salt och häll den heta lagen över gurkorna.
    5 Låt svalna och förslut. Förvara svalt.
    Du kan äta gurkan redan efter 1 - 2 dygn. Om du ska förvara burkarna länge, blanda i 1 tsk atamon.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.