Jag letar efter ett recept som min mor gjorde förr, det var på inlagda gurkor som kallades skrynkliga gurkor.
Någon som vet vad jag menar och har receptet???
Roskerstin10 augusti 2010
Här kommer mitt förslag, dessa gör min sambo både på västeråsgurka och på vanlig slanggurka. Och skivorna blir 'skrynkliga' och jättegoda. Lycka till! Jättegod smörgåsgurka!
Lviathan11 augusti 2010
Jag älskar detta recept och tycker dessa gurkor smakar gammeldags.
2 kg Västeråsgurkor
dillkronor
3-4 lagerblad
1 bit skivad pepparrot, 10 cm lång
2 msk brunt senapsfrö
2 dl ättika 24%
7,5 dl vatten
1 kg strösocker
1,5 tsk salt
ev atamon
1. Tvätta och borsta gurkorna
2. Torka av dom och skär i ganska tjocka skivor
3. Varva gurka, dillkronor och kryddor i rena burkar
4. Koka upp ättika, vatten, socker och salt och häll den heta lagen över gurkorna.
5 Låt svalna och förslut. Förvara svalt.
Du kan äta gurkan redan efter 1 - 2 dygn. Om du ska förvara burkarna länge, blanda i 1 tsk atamon.
Jag letar efter ett recept som min mor gjorde förr, det var på inlagda gurkor som kallades skrynkliga gurkor.
Någon som vet vad jag menar och har receptet???
Här kommer mitt förslag, dessa gör min sambo både på västeråsgurka och på vanlig slanggurka. Och skivorna blir 'skrynkliga' och jättegoda. Lycka till!
Jättegod smörgåsgurka!
Jag älskar detta recept och tycker dessa gurkor smakar gammeldags.
2 kg Västeråsgurkor
dillkronor
3-4 lagerblad
1 bit skivad pepparrot, 10 cm lång
2 msk brunt senapsfrö
2 dl ättika 24%
7,5 dl vatten
1 kg strösocker
1,5 tsk salt
ev atamon
1. Tvätta och borsta gurkorna
2. Torka av dom och skär i ganska tjocka skivor
3. Varva gurka, dillkronor och kryddor i rena burkar
4. Koka upp ättika, vatten, socker och salt och häll den heta lagen över gurkorna.
5 Låt svalna och förslut. Förvara svalt.
Du kan äta gurkan redan efter 1 - 2 dygn. Om du ska förvara burkarna länge, blanda i 1 tsk atamon.