Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

recept på saffransill

  • kicki60 9 december 2008

    har någon möjligen ett recept på saffransill

  • elpatron 9 december 2008

    1 liter ättika
    1 kg sill
    1 näve saffran
    salt

    lägg allt i en hink och rör om, låt stå svalt i 3 dagar.

  • Eery 9 december 2008

    här är ett
    400 g inlagda sillfiléer
    3 dl gräddfil
    2 dl majonnäs
    1/2 dl ättikslag (från sillen)
    1/2 purjolök
    1 äpple
    1 paket (1/2 g) saffran
    1 vitlöksklyfta (ev)
    1 krm kajennpeppar

    Blanda gräddfil, majonnäs och silad ättikslag från den färdiginlagda sillen.
    Hacka purjolöken. Skär äpplet i små tärningar, behåll gärna skalet på. Tillsätt purjolök, äpple och kryddor i såsen.
    Skär sillfiléerna tvärsöver i mindre bitar och vänd ner dem i såsen.
    Låt sillen stå och dra några timmar, eller helst över natten, innan den serveras.

  • annelieberggren 9 december 2008

    Här finns ett Saffrans sill

  • elpatron 9 december 2008

    mitt är godast fast man inte kan tro´t (Y)

  • bakakaka 9 december 2008

    Skrivet av Eery den 9 dec 2008

    här är ett
    400 g inlagda sillfiléer
    3 dl gräddfil
    2 dl majonnäs
    1/2 dl ättikslag (från sillen)
    1/2 purjolök
    1 äpple
    1 paket (1/2 g) saffran
    1 vitlöksklyfta (ev)
    1 krm kajennpeppar

    Blanda gräddfil, majonnäs och silad ättikslag från den färdiginlagda sillen.
    Hacka purjolöken. Skär äpplet i små tärningar, behåll gärna skalet på. Tillsätt purjolök, äpple och kryddor i såsen.
    Skär sillfiléerna tvärsöver i mindre bitar och vänd ner dem i såsen.
    Låt sillen stå och dra några timmar, eller helst över natten, innan den serveras.


    Det låter jättegott, det ska jag göra till jul. Jag älskar sill och vill ha många olika sorter på julbordet.

  • lisbethv 12 december 2008

    Skrivet av elpatron den 9 dec 2008

    1 liter ättika
    1 kg sill
    1 näve saffran
    salt

    lägg allt i en hink och rör om, låt stå svalt i 3 dagar.

    Blev indet vidare du men det kanske var fel saltmängd

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.