lägg allt i en hink och rör om, låt stå svalt i 3 dagar.
Eery9 december 2008
här är ett
400 g inlagda sillfiléer
3 dl gräddfil
2 dl majonnäs
1/2 dl ättikslag (från sillen)
1/2 purjolök
1 äpple
1 paket (1/2 g) saffran
1 vitlöksklyfta (ev)
1 krm kajennpeppar
Blanda gräddfil, majonnäs och silad ättikslag från den färdiginlagda sillen.
Hacka purjolöken. Skär äpplet i små tärningar, behåll gärna skalet på. Tillsätt purjolök, äpple och kryddor i såsen.
Skär sillfiléerna tvärsöver i mindre bitar och vänd ner dem i såsen.
Låt sillen stå och dra några timmar, eller helst över natten, innan den serveras.
här är ett
400 g inlagda sillfiléer
3 dl gräddfil
2 dl majonnäs
1/2 dl ättikslag (från sillen)
1/2 purjolök
1 äpple
1 paket (1/2 g) saffran
1 vitlöksklyfta (ev)
1 krm kajennpeppar
Blanda gräddfil, majonnäs och silad ättikslag från den färdiginlagda sillen.
Hacka purjolöken. Skär äpplet i små tärningar, behåll gärna skalet på. Tillsätt purjolök, äpple och kryddor i såsen.
Skär sillfiléerna tvärsöver i mindre bitar och vänd ner dem i såsen.
Låt sillen stå och dra några timmar, eller helst över natten, innan den serveras.
Det låter jättegott, det ska jag göra till jul. Jag älskar sill och vill ha många olika sorter på julbordet.
lisbethv12 december 2008
Skrivet av elpatron den 9 dec 2008
1 liter ättika
1 kg sill
1 näve saffran
salt
lägg allt i en hink och rör om, låt stå svalt i 3 dagar.
Blev indet vidare du men det kanske var fel saltmängd
har någon möjligen ett recept på saffransill
1 liter ättika
1 kg sill
1 näve saffran
salt
lägg allt i en hink och rör om, låt stå svalt i 3 dagar.
här är ett
400 g inlagda sillfiléer
3 dl gräddfil
2 dl majonnäs
1/2 dl ättikslag (från sillen)
1/2 purjolök
1 äpple
1 paket (1/2 g) saffran
1 vitlöksklyfta (ev)
1 krm kajennpeppar
Blanda gräddfil, majonnäs och silad ättikslag från den färdiginlagda sillen.
Hacka purjolöken. Skär äpplet i små tärningar, behåll gärna skalet på. Tillsätt purjolök, äpple och kryddor i såsen.
Skär sillfiléerna tvärsöver i mindre bitar och vänd ner dem i såsen.
Låt sillen stå och dra några timmar, eller helst över natten, innan den serveras.
Här finns ett Saffrans sill
mitt är godast fast man inte kan tro´t (Y)
här är ett
400 g inlagda sillfiléer
3 dl gräddfil
2 dl majonnäs
1/2 dl ättikslag (från sillen)
1/2 purjolök
1 äpple
1 paket (1/2 g) saffran
1 vitlöksklyfta (ev)
1 krm kajennpeppar
Blanda gräddfil, majonnäs och silad ättikslag från den färdiginlagda sillen.
Hacka purjolöken. Skär äpplet i små tärningar, behåll gärna skalet på. Tillsätt purjolök, äpple och kryddor i såsen.
Skär sillfiléerna tvärsöver i mindre bitar och vänd ner dem i såsen.
Låt sillen stå och dra några timmar, eller helst över natten, innan den serveras.
Det låter jättegott, det ska jag göra till jul. Jag älskar sill och vill ha många olika sorter på julbordet.
1 liter ättika
1 kg sill
1 näve saffran
salt
lägg allt i en hink och rör om, låt stå svalt i 3 dagar.
Blev indet vidare du men det kanske var fel saltmängd