Har helt nyligen sett ett recept där man kokade upp ett Kinesiskt the för att därefter marinera färsk lax, och vips hade man "en sorts varmrökt lax". Har fått ett recept där man röker färsklax i en stekpanna med theblad. Men det ska vara den marinerade varianten.
Någon?
Hälsningar.
Thomas.
mattjejen6 mars 2010
Det har jag oxå läst så jag letade fram det. Det står i februari numret av Buffé. Men här kommer receptet...
Koka upp 4 dl vatten och lägg ner 3 msk lapsang souchong te. Låt dra i 5 min och sila av tebladen. Gnid 4 frysta tinade laxfiléer (á 140 g) runtom med 1 tsk salt och lägg i en liten form. Häll på te så att det täcker. Ställ i kylen 10-12 timmar. Torka av laxen och stek i ca 3 min på varje sida. Krydda med salt och peppar. Dillstuvad potatis och citron är gott till den milt "rökta" laxen.
thomasnyberg7 mars 2010
Ett jättetack!
Skrev till bla ICA recept, men det var okänt där. Det är kanske flera dörrar mellan BUFFÈ och ICA receptavdelningarna.
Hälsningar.
Thomas.
mattjejen7 mars 2010
Varsågod!
Det var inte Icas egna recept utan det va en läsare som skickat in receptet på Buffés sida "Camillas hälsocurry".
Jag har lagt in det här på MK nu. Ska oxå prova det, låter spännande...
Har helt nyligen sett ett recept där man kokade upp ett Kinesiskt the för att därefter marinera färsk lax, och vips hade man "en sorts varmrökt lax". Har fått ett recept där man röker färsklax i en stekpanna med theblad. Men det ska vara den marinerade varianten.
Någon?
Hälsningar.
Thomas.
Det har jag oxå läst så jag letade fram det. Det står i februari numret av Buffé. Men här kommer receptet...
Koka upp 4 dl vatten och lägg ner 3 msk lapsang souchong te. Låt dra i 5 min och sila av tebladen. Gnid 4 frysta tinade laxfiléer (á 140 g) runtom med 1 tsk salt och lägg i en liten form. Häll på te så att det täcker. Ställ i kylen 10-12 timmar. Torka av laxen och stek i ca 3 min på varje sida. Krydda med salt och peppar. Dillstuvad potatis och citron är gott till den milt "rökta" laxen.
Ett jättetack!
Skrev till bla ICA recept, men det var okänt där. Det är kanske flera dörrar mellan BUFFÈ och ICA receptavdelningarna.
Hälsningar.
Thomas.
Varsågod!
Det var inte Icas egna recept utan det va en läsare som skickat in receptet på Buffés sida "Camillas hälsocurry".
Jag har lagt in det här på MK nu. Ska oxå prova det, låter spännande...
Hälsningar Agneta