Isbergsallad - - babyspenat -gul paprika- gurka - tomat - fetaost (gärna marinerad så att lite av oljan följer med i salladen)- avocado- solrosfrön - skivad lök
idea_9 februari 2010
Menar du en tillbehörssallad eller en matsallad, för jag skulle svara olika saker beroende på vilket det gäller.
Erajscha9 februari 2010
Ja det jag postade var ju tillbehörssallad. Ska salladen vara ensamrätt vill jag ha:
En sallad som är god som tillbehör i stället för t ex ris:
Matvete, haricot verts, någon sorts vita bönor(cannellini), någon sallad(krisp- kanske), körsbärstomater och avocado.
En god vinegrett med dijonsenap i, och vitlök!
Flingsalt och nymald peppar också!
Den är jätte - jätte- god!
popik10 februari 2010
Min bulgariska potatissallad är underbar, annars är jag ett stort fan av grekisk sallad.
The_mama97mia10 februari 2010
En av de godaste "tillbehörs-sallader" jag vet är skivad god mogen tomat, skivad röd lök, nykrossad svartpeppar, örtsalt och en vitlöksvinägrett. Mår bra av att stå o gotta till sig lite, får inte serveras kall.
Okänd10 februari 2010
Bulgur, kräftstjärtar, stora vita bönor, blandsallad, minitomater, kikärter, kapris ,lök, morötter som är i stavar.
Bulgur kokas med lite chilisås.
Mistys10 februari 2010
Skrivet av mama97mia den 10 feb 2010
En av de godaste "tillbehörs-sallader" jag vet är skivad god mogen tomat, skivad röd lök, nykrossad svartpeppar, örtsalt och en vitlöksvinägrett. Mår bra av att stå o gotta till sig lite, får inte serveras kall.
Älskar också denna tomat och löksallad. Men jag har på balsamvinäger,olja salt och peppar. Balsamvinäger och tomater Mums(L)
Matglad-5411 februari 2010
Skrivet av idea_ den 9 feb 2010
Jag menar matsallad(H)
Menar du en tillbehörssallad eller en matsallad, för jag skulle svara olika saker beroende på vilket det gäller.
idea_12 februari 2010
Ahh, för mig är huvudsaken att det är en god blandning av smakrika grönsaker, helst efter säsong, mycket viktigt med krispighet. Gurka är ett måste, nägon/några goda salladssorter, ruccola ger mycket smak, roman är trevligt, lite lollorosso för färg såväl som smak, rädisor om det är säsong, gärna sockerärtskidor, inga tomater, så jag är allergisk mot dem. Kanske paprika för färg. Grillad kyckling, och som ny favorit, ädelost (kom på i julas när jag körde en kylskåpsrensning att det är gott i matsallader). Eventuellt avsluta med en dressing, tror jag rör ihop nåt med matlagningsyogurt eller turkisk yoghurt, inte för stark kryddblandning, osten måste ju få komma fram.
Men ärligt talat, har nog aldrig gjort samma matsallad två gånger, eftersom jag alltid går efter vad som ser bäst ut igrönsaksdisken, till hyfsade priser.
sofiapersson12 februari 2010
Alltså denna egenkomponerade sallad tycker de allra flesta om!
1 kg skalade, grovrivna, ekologiska morötter
1 msk socker
2 rivna vitlöksklyftor
hackad persilja eller gräslök
Vinägrett : 1 del vinäger, 10 del olja + salladskrydda.
—————-
Blanda alla ingredienser. Helst med händerna, så man kan krama salladen hårt.
Då frigörs smakerna bättre. Ha i vinägrett, lite i taget. De får inte vara för blött.
Låt stå i rumstemperatur en halvtimme innan servering.
Dagen efter är salladen ännu godare.
Passar till de mesta. Supergott!
Ge tips på eran godaste sallad:p
Isbergsallad - - babyspenat -gul paprika- gurka - tomat - fetaost (gärna marinerad så att lite av oljan följer med i salladen)- avocado- solrosfrön - skivad lök
Menar du en tillbehörssallad eller en matsallad, för jag skulle svara olika saker beroende på vilket det gäller.
Ja det jag postade var ju tillbehörssallad. Ska salladen vara ensamrätt vill jag ha:
isbergsallad - kallt kokt ris - ärtor - räkor - majs - crabfish - vit sparris - gurka och kokt ägg.
En sallad som är god som tillbehör i stället för t ex ris:
Matvete, haricot verts, någon sorts vita bönor(cannellini), någon sallad(krisp- kanske), körsbärstomater och avocado.
En god vinegrett med dijonsenap i, och vitlök!
Flingsalt och nymald peppar också!
Den är jätte - jätte- god!
Min bulgariska potatissallad är underbar, annars är jag ett stort fan av grekisk sallad.
En av de godaste "tillbehörs-sallader" jag vet är skivad god mogen tomat, skivad röd lök, nykrossad svartpeppar, örtsalt och en vitlöksvinägrett. Mår bra av att stå o gotta till sig lite, får inte serveras kall.
Bulgur, kräftstjärtar, stora vita bönor, blandsallad, minitomater, kikärter, kapris ,lök, morötter som är i stavar.
Bulgur kokas med lite chilisås.
En av de godaste "tillbehörs-sallader" jag vet är skivad god mogen tomat, skivad röd lök, nykrossad svartpeppar, örtsalt och en vitlöksvinägrett. Mår bra av att stå o gotta till sig lite, får inte serveras kall.
Älskar också denna tomat och löksallad. Men jag har på balsamvinäger,olja salt och peppar. Balsamvinäger och tomater Mums(L)
Jag menar matsallad(H)
Menar du en tillbehörssallad eller en matsallad, för jag skulle svara olika saker beroende på vilket det gäller.
Ahh, för mig är huvudsaken att det är en god blandning av smakrika grönsaker, helst efter säsong, mycket viktigt med krispighet. Gurka är ett måste, nägon/några goda salladssorter, ruccola ger mycket smak, roman är trevligt, lite lollorosso för färg såväl som smak, rädisor om det är säsong, gärna sockerärtskidor, inga tomater, så jag är allergisk mot dem. Kanske paprika för färg. Grillad kyckling, och som ny favorit, ädelost (kom på i julas när jag körde en kylskåpsrensning att det är gott i matsallader). Eventuellt avsluta med en dressing, tror jag rör ihop nåt med matlagningsyogurt eller turkisk yoghurt, inte för stark kryddblandning, osten måste ju få komma fram.
Men ärligt talat, har nog aldrig gjort samma matsallad två gånger, eftersom jag alltid går efter vad som ser bäst ut igrönsaksdisken, till hyfsade priser.
Alltså denna egenkomponerade sallad tycker de allra flesta om!
1 kg skalade, grovrivna, ekologiska morötter
1 msk socker
2 rivna vitlöksklyftor
hackad persilja eller gräslök
Vinägrett : 1 del vinäger, 10 del olja + salladskrydda.
—————-
Blanda alla ingredienser. Helst med händerna, så man kan krama salladen hårt.
Då frigörs smakerna bättre. Ha i vinägrett, lite i taget. De får inte vara för blött.
Låt stå i rumstemperatur en halvtimme innan servering.
Dagen efter är salladen ännu godare.
Passar till de mesta. Supergott!