Jag älskar sambal oelek och tycker att man kan ha det på nästan allting. Är det ngn som har ett bra recept på hur man kan laga sambal själv?
tina625 februari 2008
kryddpasta med röd chili som huvudingrediens är det enda som jag hittar när jag söker. Den mesta infon fick jag när jag läste på burken!
Men en massa recept med sambal oelek hittade jag. Det måste jag börja kolla.
evaldo5 februari 2008
GÖR DIN EGEN SAMBAL OELEK
Man kan göra egen sambal oelek genom att köra färsk röd chili i mixern tillsammans med lite salt, socker och ev. lite vatten tills man får rätt konsistens. En bra grundstomme är 250g röda chilifrukter (med kärnor), 1tsk salt, ev. 1 tsk socker samt vatten om det behövs för konsistensen. (De man köper på burk brukar även innehålla citronsyra och konserveringsmedel). Rosta gärna chilifrukterna några minuter i torr stekpanna innan du mixar dem.
Utifrån det kan man själv experimentera och variera med olika kryddor. Styrkan kan man variera genom olika chilisorter, och vill man ha en mildare variant kan man utesluta kärnorna.
irrevirre5 februari 2008
Mmmmmm sambal oelek e gott de ......
Libra5 februari 2008
Mmmmmmm.....håller med....(Y)
Jessika5 februari 2008
Skrivet av evaldo den 5 feb 2008
GÖR DIN EGEN SAMBAL OELEK
Man kan göra egen sambal oelek genom att köra färsk röd chili i mixern tillsammans med lite salt, socker och ev. lite vatten tills man får rätt konsistens. En bra grundstomme är 250g röda chilifrukter (med kärnor), 1tsk salt, ev. 1 tsk socker samt vatten om det behövs för konsistensen. (De man köper på burk brukar även innehålla citronsyra och konserveringsmedel). Rosta gärna chilifrukterna några minuter i torr stekpanna innan du mixar dem.
Utifrån det kan man själv experimentera och variera med olika kryddor. Styrkan kan man variera genom olika chilisorter, och vill man ha en mildare variant kan man utesluta kärnorna.
Kan du inte lägga in detta som ett recept så kan man spara ner det?! Det lät ju jättesmidigt!
anluk5 februari 2008
Jag har också sambal i mycket. Köttfärslimpan blir tex supergod med lite Sambal oelek i. Får dock vara försiktig eftersom jag har barn, men de börjar bli härdade:p
6 februari 2008
Skrivet av sirshrek den 5 feb 2008
Jag älskar sambal oelek och tycker att man kan ha det på nästan allting. Är det ngn som har ett bra recept på hur man kan laga sambal själv?
Gjorde sambal igår kväll.
ca. 200 g röd chilifrukt
lite salt
en aning kinasoya
pyttelite ättika
en kapsyl äppelcidervinäger
vitlök
1 pressad lime
mixade med en stavmixer och serverade det på grillad fläskfile. mums
Svesse606 februari 2008
Använder det oftare och oftare, är verkligen jättegott! (Y)(Y)(Y)
mumsigt6 februari 2008
Till vilka rätter använder man det?Har aldrig provat..Låter starkt?(L)
Lena6 februari 2008
Jag använder den i köttfärssås köttgrytor sås
den är gång bar
mumsigt6 februari 2008
Är det jättestarkt? Man kanske bara kan ha jätte lite i :o?
7 februari 2008
Skrivet av mumsigt den 6 feb 2008
Är det jättestarkt? Man kanske bara kan ha jätte lite i :o?
Man kan ha det i de flesta rätter även utmärkt som del av en marinad.
Är det ngn som smakat sambal badjan som ska vara ungefär som oelek men med stekt chili i.
monac13 februari 2008
ja,den är super god! bara att steka grönsaker i mmmm!(Y)
sedan finns det ju "sambal trassi" yttrligare en blandning till mer fisk/skaldjurs rätter! Tror denandra heter badjak. Mina burkar är tillverkade i Holland. lite märkligt?!
anluk13 februari 2008
Skrivet av mumsigt den 6 feb 2008
Är det jättestarkt? Man kanske bara kan ha jätte lite i :o?
Det är väldans starkt!
lenajeanette14 februari 2008
Skrivet av monacamilla den 13 feb 2008
ja,den är super god! bara att steka grönsaker i mmmm!(Y)
sedan finns det ju "sambal trassi" yttrligare en blandning till mer fisk/skaldjurs rätter! Tror denandra heter badjak. Mina burkar är tillverkade i Holland. lite märkligt?!
Det är så starkt, bränner i halsen.........:D:D:D
mumsigt14 februari 2008
(L)Okej jag tycker chili är starkt så...kanske inget för mig då:o
14 februari 2008
Sambal oelek (L)(L)(L)(L)(L) UNDERBART I ALLT NÄSTAN......(Y)
KalleP15 februari 2008
Sambal oelek är det det man får i små skålar på Kina rest. eller va då :o:o:o för det är
smaskens (Y)(Y)(Y) är det någon som har ett bra recept jag tror att man har olja och
chili ihopmixad med salt och ja vad vet jag (H) någon som har ett bra recept tacksam
om någon har något att komma med:D:D:D:D:D
monac16 februari 2008
kolla högre upp i dialogen/tråden så har du recept!:)
Jag älskar sambal oelek och tycker att man kan ha det på nästan allting. Är det ngn som har ett bra recept på hur man kan laga sambal själv?
kryddpasta med röd chili som huvudingrediens är det enda som jag hittar när jag söker. Den mesta infon fick jag när jag läste på burken!
Men en massa recept med sambal oelek hittade jag. Det måste jag börja kolla.
GÖR DIN EGEN SAMBAL OELEK
Man kan göra egen sambal oelek genom att köra färsk röd chili i mixern tillsammans med lite salt, socker och ev. lite vatten tills man får rätt konsistens. En bra grundstomme är 250g röda chilifrukter (med kärnor), 1tsk salt, ev. 1 tsk socker samt vatten om det behövs för konsistensen. (De man köper på burk brukar även innehålla citronsyra och konserveringsmedel). Rosta gärna chilifrukterna några minuter i torr stekpanna innan du mixar dem.
Utifrån det kan man själv experimentera och variera med olika kryddor. Styrkan kan man variera genom olika chilisorter, och vill man ha en mildare variant kan man utesluta kärnorna.
Mmmmmm sambal oelek e gott de ......
Mmmmmmm.....håller med....(Y)
GÖR DIN EGEN SAMBAL OELEK
Man kan göra egen sambal oelek genom att köra färsk röd chili i mixern tillsammans med lite salt, socker och ev. lite vatten tills man får rätt konsistens. En bra grundstomme är 250g röda chilifrukter (med kärnor), 1tsk salt, ev. 1 tsk socker samt vatten om det behövs för konsistensen. (De man köper på burk brukar även innehålla citronsyra och konserveringsmedel). Rosta gärna chilifrukterna några minuter i torr stekpanna innan du mixar dem.
Utifrån det kan man själv experimentera och variera med olika kryddor. Styrkan kan man variera genom olika chilisorter, och vill man ha en mildare variant kan man utesluta kärnorna.
Kan du inte lägga in detta som ett recept så kan man spara ner det?! Det lät ju jättesmidigt!
Jag har också sambal i mycket. Köttfärslimpan blir tex supergod med lite Sambal oelek i. Får dock vara försiktig eftersom jag har barn, men de börjar bli härdade:p
Jag älskar sambal oelek och tycker att man kan ha det på nästan allting. Är det ngn som har ett bra recept på hur man kan laga sambal själv?
Gjorde sambal igår kväll.
ca. 200 g röd chilifrukt
lite salt
en aning kinasoya
pyttelite ättika
en kapsyl äppelcidervinäger
vitlök
1 pressad lime
mixade med en stavmixer och serverade det på grillad fläskfile. mums
Använder det oftare och oftare, är verkligen jättegott! (Y)(Y)(Y)
Till vilka rätter använder man det?Har aldrig provat..Låter starkt?(L)
Jag använder den i köttfärssås köttgrytor sås
den är gång bar
Är det jättestarkt? Man kanske bara kan ha jätte lite i :o?
Är det jättestarkt? Man kanske bara kan ha jätte lite i :o?
Man kan ha det i de flesta rätter även utmärkt som del av en marinad.
Är det ngn som smakat sambal badjan som ska vara ungefär som oelek men med stekt chili i.
ja,den är super god! bara att steka grönsaker i mmmm!(Y)
sedan finns det ju "sambal trassi" yttrligare en blandning till mer fisk/skaldjurs rätter! Tror denandra heter badjak. Mina burkar är tillverkade i Holland. lite märkligt?!
Är det jättestarkt? Man kanske bara kan ha jätte lite i :o?
Det är väldans starkt!
ja,den är super god! bara att steka grönsaker i mmmm!(Y)
sedan finns det ju "sambal trassi" yttrligare en blandning till mer fisk/skaldjurs rätter! Tror denandra heter badjak. Mina burkar är tillverkade i Holland. lite märkligt?!
Det är så starkt, bränner i halsen.........:D:D:D
(L)Okej jag tycker chili är starkt så...kanske inget för mig då:o
Sambal oelek (L)(L)(L)(L)(L) UNDERBART I ALLT NÄSTAN......(Y)
Sambal oelek är det det man får i små skålar på Kina rest. eller va då :o:o:o för det är
smaskens (Y)(Y)(Y) är det någon som har ett bra recept jag tror att man har olja och
chili ihopmixad med salt och ja vad vet jag (H) någon som har ett bra recept tacksam
om någon har något att komma med:D:D:D:D:D
kolla högre upp i dialogen/tråden så har du recept!:)