Man kan ju utesluta fröväggarna( det vita i chilifrukterna) och kärnorna om man vill ha en mildare sambal. Rosta gärna frukterna, så får du en lite sötare variant.
Det du får på kinarestaurangerna är väl en typ av sambal, men den innehåller även en neutral olja
Vevves14 maj 2008
Hej
Jag har lagt ut ett recept med sambal oelek.
http://www.matklubben.se/recept/orientalisk_kassler_26395.html
Håll till godo :)
monac15 maj 2008
"sambal badjak" är suveränt god i kallsås till grillade/ungsrostade grönsaker & rotfrukter.
Eller låta den ingå i marinader!
Ett "hett" tips från mig!!!:D
evaldo15 maj 2008
Sambal innehåller chili, vitlök, farinsocker, citron, fisksås och olja.
Andra varianter med andra ingredienser förekommer, exempelvis sambal badjak.
monac15 maj 2008
att några så enkla råvaror kan smaka så gott!(L)
jannamia-786 juni 2008
250 g röda chili
1 tsk salt
1 tsk socker
lite vatten
Godast blir om man rostar chilin först i en stekpanna. Man skär chilin i bitar, rostar dom lätt. Blandar med salt och socker. Mixar. Det håller sig ungefär 1 vecka i kylskåp om man inte tillsätter konserveringsmedel.
Tips: Det är gott att pressa i 3 vitlöksklyftot också.
ja,den är super god! bara att steka grönsaker i mmmm!(Y)
sedan finns det ju "sambal trassi" yttrligare en blandning till mer fisk/skaldjurs rätter! Tror denandra heter badjak. Mina burkar är tillverkade i Holland. lite märkligt?!
Sambal badjak är kanongott. Testa det till varma mackor med skinka och ost(Y)
I Indonesien finns det något som heter sambal asli. Är det någon som vet var man får tag på det? Det är jättegott till lökringar.
Ysi7 juni 2008
använd det i wokrätter, det gör jag! wokade grönsaker mest, men även kyckling och biff och såsnt fungerar alldeles utmärkt. man behöver ju inte så mycket ;) eller som någon ovan redan nämnt, använd i marinader, blir supergott med lite sting i!
Man kan ju utesluta fröväggarna( det vita i chilifrukterna) och kärnorna om man vill ha en mildare sambal. Rosta gärna frukterna, så får du en lite sötare variant.
Det du får på kinarestaurangerna är väl en typ av sambal, men den innehåller även en neutral olja
Hej
Jag har lagt ut ett recept med sambal oelek.
http://www.matklubben.se/recept/orientalisk_kassler_26395.html
Håll till godo :)
"sambal badjak" är suveränt god i kallsås till grillade/ungsrostade grönsaker & rotfrukter.
Eller låta den ingå i marinader!
Ett "hett" tips från mig!!!:D
Sambal innehåller chili, vitlök, farinsocker, citron, fisksås och olja.
Andra varianter med andra ingredienser förekommer, exempelvis sambal badjak.
att några så enkla råvaror kan smaka så gott!(L)
250 g röda chili
1 tsk salt
1 tsk socker
lite vatten
Godast blir om man rostar chilin först i en stekpanna. Man skär chilin i bitar, rostar dom lätt. Blandar med salt och socker. Mixar. Det håller sig ungefär 1 vecka i kylskåp om man inte tillsätter konserveringsmedel.
Tips: Det är gott att pressa i 3 vitlöksklyftot också.
Mycket gott recept med sambal oelek!!
[recept]21438[{recept]
(L)(L)(L)
Blev fel!! Försöker igen.
Gratinerade bananer med choklad och mandel
Nää nu tror jag det spökar!! haha!!
Lövbiff med sting
Sååå nu blev det rätt!!(Y)
ja,den är super god! bara att steka grönsaker i mmmm!(Y)
sedan finns det ju "sambal trassi" yttrligare en blandning till mer fisk/skaldjurs rätter! Tror denandra heter badjak. Mina burkar är tillverkade i Holland. lite märkligt?!
Sambal badjak är kanongott. Testa det till varma mackor med skinka och ost(Y)
I Indonesien finns det något som heter sambal asli. Är det någon som vet var man får tag på det? Det är jättegott till lökringar.
använd det i wokrätter, det gör jag! wokade grönsaker mest, men även kyckling och biff och såsnt fungerar alldeles utmärkt. man behöver ju inte så mycket ;) eller som någon ovan redan nämnt, använd i marinader, blir supergott med lite sting i!