Man kan fräsa bulgur och finhackad lök med en påse saffran, hälla på vatten och koka.
PressadJos21 januari 2011
Det godaste att smaksätta bulgur och couscous med är helt klart röd pesto, Mums!
Passar perfekt om man gör en typ bulgursallad med kokta grönsaker och kyckling.
Här finns produktinformationen. Kanske kan ge dig en ledtråd till att få fram något liknande. Är bla spiskummin i ser jag!
Jaa vad bra! :D tack så jätte mkt för tipset ;)
cinaume22 januari 2011
Vi brukar få beröm för vår goda bulgur, som vi tillreder på ett annat sätt än vad som står på paketet. Vår familj tycker att bulgur blir bäst om man först fräser bulgur & pressad vitlök i cirka 1 msk smör. (Blir inte lika gott med olja eller margarin) Vi har även dragit ner på vätskan. Till 3 dl bulgur tar vi max 4 dl (kokande) vatten. Vi använder sällan buljong utan saltar lite i vattnet istället. Numer använder vi mest hel bulgur. Om man vill kryddda, så blir det ju oftast bäst om kryddorna får fräsa med redan från början, speciellt orientaliska kryddor.
Man kan fräsa bulgur och finhackad lök med en påse saffran, hälla på vatten och koka.
Det godaste att smaksätta bulgur och couscous med är helt klart röd pesto, Mums!
Passar perfekt om man gör en typ bulgursallad med kokta grönsaker och kyckling.
http://www.max.se/produktinformation.aspx?showparts=1060
Här finns produktinformationen. Kanske kan ge dig en ledtråd till att få fram något liknande. Är bla spiskummin i ser jag!
Jaa vad bra! :D tack så jätte mkt för tipset ;)
Vi brukar få beröm för vår goda bulgur, som vi tillreder på ett annat sätt än vad som står på paketet. Vår familj tycker att bulgur blir bäst om man först fräser bulgur & pressad vitlök i cirka 1 msk smör. (Blir inte lika gott med olja eller margarin) Vi har även dragit ner på vätskan. Till 3 dl bulgur tar vi max 4 dl (kokande) vatten. Vi använder sällan buljong utan saltar lite i vattnet istället. Numer använder vi mest hel bulgur. Om man vill kryddda, så blir det ju oftast bäst om kryddorna får fräsa med redan från början, speciellt orientaliska kryddor.