Hej alla glada.
Jag är på jakt efter ett relativt nytt recept ifrån Allt om mat. Det var med för bara några nummer sedan.
Det är ett recept på marinerad kyckling, serverat på en bädd av blandade nötter och russin. Någon som har det eller kan få tag på det?:)
Penne2 maj 2008
Jag har hittat det receptet i en av mina gamla tidningar här, hoppas det är det! Kan det ha hetat "vårkyckling i citronverbenamarinad"?
1 1/2 dl hackad citronverbena (går att byta ut mot citronmeliss eller rivet skal från en citron och dl hackad timjan)
3 pressade vitlöksklyftor
3 cm färsk riven ingefära
2 msk kinesisk soja
1 dl rapsolja
Sätt ugnen på 200 grader.
Stycka kycklingen i 10 bitar och lägg i lågpanna. Strö över salt o peppar
Blanda marinaden o häll över kycklingen. Tillaga mitt i ugnen 45-50 min eller tills den är helt genomstekt, ös kycklingen ett par gånger under tiden.
Skålla ev mandeln, oh rosta i torr het stekpana. Blanda mandel o russin på ett fat. Lägg på kycklingen och garnera medfärsk citronverbena. Servera med kokt potatis, örtcreme fraiche och sallad.
inaros17 maj 2008
Ja det var det receptet jag sökte.(Y)
Tack för det! Och testa att laga det om du inte gjort det, det är hur gott som helst.
Hej alla glada.
Jag är på jakt efter ett relativt nytt recept ifrån Allt om mat. Det var med för bara några nummer sedan.
Det är ett recept på marinerad kyckling, serverat på en bädd av blandade nötter och russin. Någon som har det eller kan få tag på det?:)
Jag har hittat det receptet i en av mina gamla tidningar här, hoppas det är det! Kan det ha hetat "vårkyckling i citronverbenamarinad"?
Vårkyckling i citronverbenamarinad
2 majskycklingar (1 1/2 kg)
2 msk flingsatl
1/2 tsk svartpeppar
150 g sötmandel
1 1/2 dl sultanrussin
1 1/2 dl hackad citronverbena (går att byta ut mot citronmeliss eller rivet skal från en citron och dl hackad timjan)
3 pressade vitlöksklyftor
3 cm färsk riven ingefära
2 msk kinesisk soja
1 dl rapsolja
Sätt ugnen på 200 grader.
Stycka kycklingen i 10 bitar och lägg i lågpanna. Strö över salt o peppar
Blanda marinaden o häll över kycklingen. Tillaga mitt i ugnen 45-50 min eller tills den är helt genomstekt, ös kycklingen ett par gånger under tiden.
Skålla ev mandeln, oh rosta i torr het stekpana. Blanda mandel o russin på ett fat. Lägg på kycklingen och garnera medfärsk citronverbena. Servera med kokt potatis, örtcreme fraiche och sallad.
Ja det var det receptet jag sökte.(Y)
Tack för det! Och testa att laga det om du inte gjort det, det är hur gott som helst.