Gjorde syrensaft i veckan och den blev gudomligt god! Har hört att det ska gå att göra syrenmarmelad. Någon som sitter inne på receptet?
frucaos6 juni 2010
Syrensaft?? På blommorna då? Visste inte att de var ätliga.
anault-46 juni 2010
Skrivet av frucaos den 6 jun 2010
Syrensaft?? På blommorna då? Visste inte att de var ätliga.
Jo, på lila syren! Blev riktigt gott! Smakar som en blandning mellan rabarber och grape. Receptet finns på MK
saltbad6 juni 2010
Har tyvärr inte recept men kom precis att tänka på rosengelé - det är gudomligt gott tex till fläskkött.
mattjejen6 juni 2010
Kan man inte göra som rosenmarmelad å byta ut rosbladen mot syrener? Vad tror ni... Rosenmarmelad
zonale7 juni 2010
Jag har gjort rosengelé och det är mycket gott. Tror absolut att det går att använda samma recept och byta ut rosbladen mot syrener. Ska nog testa... Satte syrensaften igår.:)
sikaal7 juni 2010
Jag tror att du kan använda receptet på maskrosmarmelad (som blir som gelé). Jag skulle visserligen låta det dra´ åtminstone 1 tim, men annars är det enkelt och snabbt!
Lycka till!
Lena
zonale7 juni 2010
Nu har jag provat att göra syrengelé av samma recept som matnjutarens recept på rosengelé. Doften av syren i hela huset , underbart bara det. Använde en påse Melatin till gelé och 2 liter syrenblommor. Blev kraftig smak, mycket god och fin mörkrosa färg. Kommer att göras igen...absolut.
Okänd7 juni 2010
Marmelad i olika former är ju alltid gott, på rostmackan, på kexet osv men vad gällande gelé är jag mer nyfiken:
När använder man rosengelé, syrengelé och maskrosgelé som bäst?
Själv gillar jag inte röda vinbärsgelé jättemycket medan däremot svart vinbärsgelé funkar till typ allt -enl mej. Rönnbärsgelé till vilt och myntagelé till lamm gillar jag också men det är alltid kul att testa nytt så tipsa på :)
Tack!
anault-48 juni 2010
Tack alla ni underbara för er hjälp! Ska testa detta ikväll!
tulipan8 juni 2010
Detta var juh riktigt intressant och roligt. I förrgår gjorde jag syrén socker... ska nog bli saft och marmelad här åxå med tanke på hur många lila blommor jag har :)
anault-48 juni 2010
Jag tror att saften och marmeladen blir bäst på riktigt lila syren. Gjorden sats nyss på ljuslila blommor och den fick knappt färg eller smak!
Lillpinglan8 juni 2010
Skrivet av anault-4 den 6 jun 2010
Skrivet av frucaos den 6 jun 2010
Syrensaft?? På blommorna då? Visste inte att de var ätliga.
Jo, på lila syren! Blev riktigt gott! Smakar som en blandning mellan rabarber och grape. Receptet finns på MK
Hittar inte receptet på syrenmarmelad/syrensaft... Nån som vill skicka länken?
marwis8 juni 2010
Jag önskar också recept:) Snart vissnar mina syrener:(
Gjorde syrensaft i veckan och den blev gudomligt god! Har hört att det ska gå att göra syrenmarmelad. Någon som sitter inne på receptet?
Syrensaft?? På blommorna då? Visste inte att de var ätliga.
Syrensaft?? På blommorna då? Visste inte att de var ätliga.
Jo, på lila syren! Blev riktigt gott! Smakar som en blandning mellan rabarber och grape. Receptet finns på MK
Har tyvärr inte recept men kom precis att tänka på rosengelé - det är gudomligt gott tex till fläskkött.
Kan man inte göra som rosenmarmelad å byta ut rosbladen mot syrener? Vad tror ni...
Rosenmarmelad
Jag har gjort rosengelé och det är mycket gott. Tror absolut att det går att använda samma recept och byta ut rosbladen mot syrener. Ska nog testa... Satte syrensaften igår.:)
Jag tror att du kan använda receptet på maskrosmarmelad (som blir som gelé). Jag skulle visserligen låta det dra´ åtminstone 1 tim, men annars är det enkelt och snabbt!
Lycka till!
Lena
Nu har jag provat att göra syrengelé av samma recept som matnjutarens recept på rosengelé. Doften av syren i hela huset , underbart bara det. Använde en påse Melatin till gelé och 2 liter syrenblommor. Blev kraftig smak, mycket god och fin mörkrosa färg. Kommer att göras igen...absolut.
Marmelad i olika former är ju alltid gott, på rostmackan, på kexet osv men vad gällande gelé är jag mer nyfiken:
När använder man rosengelé, syrengelé och maskrosgelé som bäst?
Själv gillar jag inte röda vinbärsgelé jättemycket medan däremot svart vinbärsgelé funkar till typ allt -enl mej. Rönnbärsgelé till vilt och myntagelé till lamm gillar jag också men det är alltid kul att testa nytt så tipsa på :)
Tack!
Tack alla ni underbara för er hjälp! Ska testa detta ikväll!
Detta var juh riktigt intressant och roligt. I förrgår gjorde jag syrén socker... ska nog bli saft och marmelad här åxå med tanke på hur många lila blommor jag har :)
Jag tror att saften och marmeladen blir bäst på riktigt lila syren. Gjorden sats nyss på ljuslila blommor och den fick knappt färg eller smak!
Syrensaft?? På blommorna då? Visste inte att de var ätliga.
Jo, på lila syren! Blev riktigt gott! Smakar som en blandning mellan rabarber och grape. Receptet finns på MK
Hittar inte receptet på syrenmarmelad/syrensaft... Nån som vill skicka länken?
Jag önskar också recept:) Snart vissnar mina syrener:(
Min egen syrensaft
Syrensaft
http://www.matklubben.se/recept/syrensaft_27674.html
Här är länken till det recept som jag använt.
Här kommer länken till rosengelén
http://www.matklubben.se/recept/rosengel%E9