Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Teatermeny

  • berggrenskan 7 maj 2009

    Hej

    På lördag skall jag, min man och min mamma gå och se My Fair Lady på Oscarsteatern kl 15.00 på eftermiddagen.
    Nu vill jag gärna bjuda min mamma på middag efter föreställningen. Har ni några bra förslag på en meny som går att förbereda helt, bara att värma lite snabbt när vi är hemma igen.

  • Gnurf 7 maj 2009

    Helstekt Gödgris.

    Nä...jag skojade bara :p

    - Skaldjurstoast (i förväg smörstekta kantskurna brödskivor med skaldjursröra väntande i kylen). Ett glas mousserande till det.

    - Ädelostgratinerad fläskfile (allt förberett i gratängformen, skjutsa in i ugnen när toasten serveras) med jasminris (kokar medan toasten inmundigas) och grönsallad (färdig i kylen). Ett glas Pinot Noir till det.

    - Chokladmousse med exotisk fruktsallad (klart i kylen). Ytterligare ett glas mousserande.

  • berggrenskan 7 maj 2009

    Tack Gnurf

    Låter jättegott. (Y)
    Har du något recept på fläskfilén?

  • Gnurf 7 maj 2009

    Bryn 1cm skivor av fläskfilé hastigt runt om, salt och peppar, lägg upp i gratängform.

    Klipp ner ett paket bacon i stekpannan och bryn däri en skivad purjolök, en skivad rödlök, svamp, salt och peppar, vitlök och salvia. Strimla soltorkade tomater (i olja) och tillsätt, slå på redig skvätt grädde, en skvätt rödvin och smula över gräddädel eller gorgonzola efter smak och tycke. Puttra ihop och slå över fläskfilén (red av ytterligare om så behövs). Klyfta några färska tomater och toppa med. Gratinera i 225grader ca 15min, dra på grillen sista minuterna om mer färg önskas.

    Skrivet av berggrenskan den 7 maj 2009

    Tack Gnurf

    Låter jättegott. (Y)
    Har du något recept på fläskfilén?

  • bakakaka 7 maj 2009

    Kan du inte lägga in receptet så man kan spara det i sin kokbok. Det låter ju jättegott.:D

  • Gnurf 7 maj 2009

    Ja Ni är goa å fina Ni Flickor....(L) :D (L)

    Recept....vad är det!?? :p

    Måste skaffa Sekreterare....*noterar i att göra listan*

  • pia61 7 maj 2009

    Skrivet av bakakaka den 7 maj 2009

    Kan du inte lägga in receptet så man kan spara det i sin kokbok. Det låter ju jättegott.:D


    Gnurfen där i Norr! (H)
    Ja nu är det snart dax för dig att ta tag i lite recept... (L)
    Vi vill också ha dina recept! Får ju sitta här med penna och papper varje gång du skrver nåt!!(N)

  • Gnurf 7 maj 2009

    Ja du Pia...som tur är så skriver jag ju inte så ofta. Så ingen risk för skrivkramp kanske....:D Sekreterartjänsten är föresten fortfarande vakant...usel lön men fina förmåner....(L)

  • berggrenskan 12 maj 2009

    Kan meddela att jag gick på hela Gnurfs meny med bara några små ändringar.
    Men nästa ggn jag gör fläskfilén kommer jag skippa rödlök, soltorkade tomater, vitlök och rödvin.
    Tycker det räcker med en sorts lök, de soltorkade tomaterna kända jag ingen smak av alls.
    Sen tycker smakerna blir "renare" med endast grädde och ädelost, ingen vitlök och inget rödvin.

    Föreställningen var toppen, tyvärr så var Helen Sjöholm sjuk, men hennes ersättare var jätteduktig hon också.

  • Gnurf 12 maj 2009

    Kul!! Bra med lite modifieringar :) Sen är jag ju personligen en sån där hälsofreak som drar på med många tillbehör från hela kostcirkeln i jakten på olika slag av antioxidanter...fast det går såklart att ha kostcirkeln lite vid sidan om i en matig sallad tex...(Y)

    Skrivet av berggrenskan den 12 maj 2009

    Kan meddela att jag gick på hela Gnurfs meny med bara några små ändringar.
    Men nästa ggn jag gör fläskfilén kommer jag skippa rödlök, soltorkade tomater, vitlök och rödvin.
    Tycker det räcker med en sorts lök, de soltorkade tomaterna kända jag ingen smak av alls.
    Sen tycker smakerna blir "renare" med endast grädde och ädelost, ingen vitlök och inget rödvin.

    Föreställningen var toppen, tyvärr så var Helen Sjöholm sjuk, men hennes ersättare var jätteduktig hon också.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.