Ska ha en bjudning till första advent och
håller redan på att planera vad jag ska bjuda på till glöggen.
Är det någon som har några goda tips på tilltugg?
Det kan tyvärr inte vara något med nötter då jag är allergisk.
Nhg927 oktober 2010
Hej!
Jag har hört att pepparkakor med ädelost av olika ska vara gott till glögg, ska faktiskt testa det till 1:a advent tillsammans med glöggen tänkte jag... :)
/Nhg9 - Efva
The_mama97mia27 oktober 2010
Sök på tilltugg glögg och du får upp 30 träffar här på recept.
Några kavringbitar låter toppen, annars är det mkt med ost.
Nu finns det ju så många goda olika sorters glögg, spelar ju roll för vad för tilltugg man väljer.
Jag undrar vad man ska hitta på för speciellt till årets saffransglögg?
NicolinaZ27 oktober 2010
Att skära snittar av färdig smördeg, pensla med ägg och strö över kryddor, frön, ost osv enligt smak och grädda blir löjligt enkelt och gott! Både till glögg och andra drinkar...
littlejohn27 oktober 2010
Det här är gott till både glögg och kaffe och lite annorlunda.
Sök på tilltugg glögg och du får upp 30 träffar här på recept.
Några kavringbitar låter toppen, annars är det mkt med ost.
Nu finns det ju så många goda olika sorters glögg, spelar ju roll för vad för tilltugg man väljer.
Jag undrar vad man ska hitta på för speciellt till årets saffransglögg?
Saffransglögg, låter gott. Mandel och saffran är gott ihop. Även nånting syrligt, päron och pepperkakor, med ädelost ska jag prova!
saintsaens27 oktober 2010
För ett matigt tillbehör om du även skall bjuda på kvällsmat är kanelkokta rödbetor med en glace av glögg.
Koka rödbetorna hela med rot och skal i kanelkryddat vatten och en skvätt balsamvinäger. Färdigkokta skalar du och skär upp dem i lagom stora bitar. Reducera rödvinsglögg med en knivsudd pepparkakskryddor. Så snart glöggen börjar bli sirapstjock kan du servera rödbetorna avsvalnade med denna till. Eventuellt kan du värma upp betorna i en panna, pensla på glögglacen och servera allting varmt till kryddiga köttbullar med lite russin i.
bernit27 oktober 2010
Ostkex, låter tråkigt men är en klar vinnare.
Du behöver
400 g prästost (brukar jag använda)
200 g valnötter
Riv osten på rivjärn och lägg i små högar på en bakplåtspappersklädd bakplåt. (fördela satsen till ca 20-25 kex)
Hacka nötterna, strö dem över osten och tryck till helt lätt (platta ut)
Sätt ugnen på 200 grader och grädda i ca 10 eller tills "kexen" fått färg, låt svalna och servera till glöggen{bashful}
bernit27 oktober 2010
Skrivet av bernit den 27 okt 2010
Ostkex, låter tråkigt men är en klar vinnare.
Du behöver
400 g prästost (brukar jag använda)
200 g valnötter
Riv osten på rivjärn och lägg i små högar på en bakplåtspappersklädd bakplåt. (fördela satsen till ca 20-25 kex)
Hacka nötterna, strö dem över osten och tryck till helt lätt (platta ut)
Sätt ugnen på 200 grader och grädda i ca 10 eller tills "kexen" fått färg, låt svalna och servera till glöggen{bashful}
Förlåt, läste för sent att du var nötallergiker.{blowkiss}
Roggan27 oktober 2010
Jag har blivit bjuden på ett jättegott tilltugg till glöggen hos några vänner vid ett flertal tillfällen. Om jag minns rätt så vispade man grädde och blandade i hackad basilika, salt och svartpeppar. Man tar en klick av vispet och lägger på en skiva parmaskinka som man rullar ihop. Enkelt och mumsigt! Vill också minnas att de bjöd på pepparkakor med pepparrotsost och rökt lax på. Är ingen fiskätare så jag hoppade över det, men de andra gästerna tyckte det var kanon.
fegis27 oktober 2010
Tack söta ni! Så mycket spännande saker. Det är alltid skoj att få lite nya tips.
Jag ska söka på tilltugg här också, tänkte faktiskt inte på det kontigt nog {laugh}
Bernit: Det är ingen fara! Ostkexen är säkert mumsiga och det finns säkert någon annan här som vill prova det receptet!
Penne27 oktober 2010
Saffransskoror skulle jag ta. Jättegoda. (FInns bland mina recept, man kan bara hoppa över att ha i mandlar). Och så pepparkakor med nån färskost.
Eveliinaa27 oktober 2010
Jag blev bjuden på peppakakor som man hade philadelphiaost blandat med lite lingonsylt på, super enkelt och jätte gott! :)
islgu29 oktober 2010
Ett klassiskt tillbehör är stiltonost på pepparkakor - smarrigt och enkelt!
lapplandia29 oktober 2010
Gräddädelost på pepparkakor är en vinnare, man kan även blanda ut den med creme fraiche eller ännu lättare ta ädelost på tub.
chrisq29 oktober 2010
:DD pepparkaka med gorgonzola o fikon marmelad gött
ethellundholm29 oktober 2010
Hej,
jag köpte färdig pepparkaksdeg förra året. Kavlade ut och skar till långa pinnar att grädda och sedan doppa i en blandning av ädelost o Philadelphia-ost. Jättegott. Det blir liksom ¨pepparkaks-grissini ¨med dip. Sen gjorde jag pyttesmå saffranspannacotta (i nubbeglas) mm
Lycka till
elizaliza29 oktober 2010
Ost- och pepparkaksstubbe med glöggkokt päron till. 10 st stubbar
140g ädelost
1 päron
2 dl vit glögg
2 msk strösocker
4 pepparkakor
10 blad från selleri
Rumsvarm ädelost rullas i plastfolie till en rulle ca 3 cm tjock.
Skala, kärna ur och och skär päronet i klyftor. Kokas i vitvinsglögg och socker ca 10 min.
Låt svalna i lagen.
Krossa pepparkakor och rulla ostrullen i krosset.
Skär rullen i små "stubbar". Toppa med päronklyftor och blekselleriblad.
Päronen är goda att använda som juldessert med lite vispad grädde också...
Lycka till!
helenamittbena29 oktober 2010
Skrivet av NicolinaZ den 27 okt 2010
Att skära snittar av färdig smördeg, pensla med ägg och strö över kryddor, frön, ost osv enligt smak och grädda blir löjligt enkelt och gott! Både till glögg och andra drinkar...
Det här är gott! Funkar också lysande med stark ost, typ präst eller västerbotten.
Ska ha en bjudning till första advent och
håller redan på att planera vad jag ska bjuda på till glöggen.
Är det någon som har några goda tips på tilltugg?
Det kan tyvärr inte vara något med nötter då jag är allergisk.
Hej!
Jag har hört att pepparkakor med ädelost av olika ska vara gott till glögg, ska faktiskt testa det till 1:a advent tillsammans med glöggen tänkte jag... :)
/Nhg9 - Efva
Sök på tilltugg glögg och du får upp 30 träffar här på recept.
Några kavringbitar låter toppen, annars är det mkt med ost.
Nu finns det ju så många goda olika sorters glögg, spelar ju roll för vad för tilltugg man väljer.
Jag undrar vad man ska hitta på för speciellt till årets saffransglögg?
Att skära snittar av färdig smördeg, pensla med ägg och strö över kryddor, frön, ost osv enligt smak och grädda blir löjligt enkelt och gott! Både till glögg och andra drinkar...
Det här är gott till både glögg och kaffe och lite annorlunda.
Saffran- och kokostoppar
Sök på tilltugg glögg och du får upp 30 träffar här på recept.
Några kavringbitar låter toppen, annars är det mkt med ost.
Nu finns det ju så många goda olika sorters glögg, spelar ju roll för vad för tilltugg man väljer.
Jag undrar vad man ska hitta på för speciellt till årets saffransglögg?
Saffransglögg, låter gott. Mandel och saffran är gott ihop. Även nånting syrligt, päron och pepperkakor, med ädelost ska jag prova!
För ett matigt tillbehör om du även skall bjuda på kvällsmat är kanelkokta rödbetor med en glace av glögg.
Koka rödbetorna hela med rot och skal i kanelkryddat vatten och en skvätt balsamvinäger. Färdigkokta skalar du och skär upp dem i lagom stora bitar. Reducera rödvinsglögg med en knivsudd pepparkakskryddor. Så snart glöggen börjar bli sirapstjock kan du servera rödbetorna avsvalnade med denna till. Eventuellt kan du värma upp betorna i en panna, pensla på glögglacen och servera allting varmt till kryddiga köttbullar med lite russin i.
Ostkex, låter tråkigt men är en klar vinnare.
Du behöver
400 g prästost (brukar jag använda)
200 g valnötter
Riv osten på rivjärn och lägg i små högar på en bakplåtspappersklädd bakplåt. (fördela satsen till ca 20-25 kex)
Hacka nötterna, strö dem över osten och tryck till helt lätt (platta ut)
Sätt ugnen på 200 grader och grädda i ca 10 eller tills "kexen" fått färg, låt svalna och servera till glöggen{bashful}
Ostkex, låter tråkigt men är en klar vinnare.
Du behöver
400 g prästost (brukar jag använda)
200 g valnötter
Riv osten på rivjärn och lägg i små högar på en bakplåtspappersklädd bakplåt. (fördela satsen till ca 20-25 kex)
Hacka nötterna, strö dem över osten och tryck till helt lätt (platta ut)
Sätt ugnen på 200 grader och grädda i ca 10 eller tills "kexen" fått färg, låt svalna och servera till glöggen{bashful}
Förlåt, läste för sent att du var nötallergiker.{blowkiss}
Jag har blivit bjuden på ett jättegott tilltugg till glöggen hos några vänner vid ett flertal tillfällen. Om jag minns rätt så vispade man grädde och blandade i hackad basilika, salt och svartpeppar. Man tar en klick av vispet och lägger på en skiva parmaskinka som man rullar ihop. Enkelt och mumsigt! Vill också minnas att de bjöd på pepparkakor med pepparrotsost och rökt lax på. Är ingen fiskätare så jag hoppade över det, men de andra gästerna tyckte det var kanon.
Tack söta ni! Så mycket spännande saker. Det är alltid skoj att få lite nya tips.
Jag ska söka på tilltugg här också, tänkte faktiskt inte på det kontigt nog {laugh}
Bernit: Det är ingen fara! Ostkexen är säkert mumsiga och det finns säkert någon annan här som vill prova det receptet!
Saffransskoror skulle jag ta. Jättegoda. (FInns bland mina recept, man kan bara hoppa över att ha i mandlar). Och så pepparkakor med nån färskost.
Jag blev bjuden på peppakakor som man hade philadelphiaost blandat med lite lingonsylt på, super enkelt och jätte gott! :)
Ett klassiskt tillbehör är stiltonost på pepparkakor - smarrigt och enkelt!
Gräddädelost på pepparkakor är en vinnare, man kan även blanda ut den med creme fraiche eller ännu lättare ta ädelost på tub.
:DD pepparkaka med gorgonzola o fikon marmelad gött
Hej,
jag köpte färdig pepparkaksdeg förra året. Kavlade ut och skar till långa pinnar att grädda och sedan doppa i en blandning av ädelost o Philadelphia-ost. Jättegott. Det blir liksom ¨pepparkaks-grissini ¨med dip. Sen gjorde jag pyttesmå saffranspannacotta (i nubbeglas) mm
Lycka till
Ost- och pepparkaksstubbe med glöggkokt päron till. 10 st stubbar
140g ädelost
1 päron
2 dl vit glögg
2 msk strösocker
4 pepparkakor
10 blad från selleri
Rumsvarm ädelost rullas i plastfolie till en rulle ca 3 cm tjock.
Skala, kärna ur och och skär päronet i klyftor. Kokas i vitvinsglögg och socker ca 10 min.
Låt svalna i lagen.
Krossa pepparkakor och rulla ostrullen i krosset.
Skär rullen i små "stubbar". Toppa med päronklyftor och blekselleriblad.
Päronen är goda att använda som juldessert med lite vispad grädde också...
Lycka till!
Att skära snittar av färdig smördeg, pensla med ägg och strö över kryddor, frön, ost osv enligt smak och grädda blir löjligt enkelt och gott! Både till glögg och andra drinkar...
Det här är gott! Funkar också lysande med stark ost, typ präst eller västerbotten.