Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tips på lärarrumsfika..?

  • Hemkunskapen 27 oktober 2010

    Hej alla! I syfte att samla pengar till en klassresa har jag tagit mig an uppgiften att baka och ställa ut fika i lärarnas personalrum... Och nu har jag drabbats av idétorka! Så, någon som vet vad som skulle passa? Kanske är det något speciellt som faller just personal på en skola i smaken..? ;) Alla tips mottages med stor glädje och tacksamhet!!! Sen skulle det vara super om det var något som gick lätt att frakta och att ställa upp, samtidigt som det gärna får vara "något extra". sånt där som alla tycker är faaaantastiskt gott, ni vet! (tänk kladdkaka-fanatismen). Här flödar kraven, men håller tummarna för några roliga och kloka råd. Tack!

  • Penne 27 oktober 2010

    Min egen erfarenhet är att det inte är något överflöd av lyxigt fika i lärarrummen, och att man tom äter torra mariekex om det finns på bordet- iaf jag! ;)

    Jag skulle nog göra kladdkaka precis som du säger. Eller kanske små brownies eller liknande. Sen är det ju alltid vissa som inte unnar sig sötsaker, bantar osv men då är mitt tips att göra ganska små saker så att alla kan kosta på sig att ta en bit, och att göra de med något extra- typ kladdkaka med smält choklad på eller nåt, så att man känner att man missar något om man inte smakar. :)

  • fegis 27 oktober 2010

    På mitt jobb går det mesta hem! Jag skulle också föreslå att du gör mindre bitar. Jag tror att ni tjänar mer på det . Vi dricker kaffe mer än en gång under dagen och oftast vill man kanske ha något litet till. Muffins i mindre formar kanske skulle vara något. Det finns massor av spännande muffinsrecept här på Matklubben.

  • Glitterfia 27 oktober 2010

    Kärleksmums funkar i alla lägen (Y)

  • The_mama97mia 27 oktober 2010

    Håller med, muffins, det är både lätt att baka, frakta och enkelt att ta o äta utan att bli särskilt kladdig. Kärleksmums och liknande är gott, går att få ut många bitar av men kan vara lite kladdigt som sagt. Morotskaka är gott med, men samma kladd där.

    Riktigt gott är det med s-k- Rimbobullar - lite wienerbrödsliknande bullar som man gör i form.
    Det beror alltså lite på vad man vill presentera - ngt litet o enkelt att äta - fingervänligt format... eller ngt riktigt smaskigt o kladdigt. O ingen tanke på kalorierna...

  • Mistys 27 oktober 2010

    Små kokostoppar. Doppa undersidan i smält choklad eller / och ringla smält choklad över dom. Minimalt kladd att äta och omöjliga att motstå!
    Gör dom små så kan man ta en till eftermiddagen också :)

  • Hemkunskapen 27 oktober 2010

    Åh, vilka toppentips! blir nog någon typ av långpannekaka som kärleksmums eller kladdkaka, fast kokostoppar lät ju riktigt enkelt och bra det med.. hmm..! Nu när somliga av er verkar ha lite erfarnhet: någon som har någon aning om vad man kan tänkas ta för pris? Låt säga för någon typ av kaka i mindre format? Vill ju inte skrämma iväg folk.. hehe. Så, om man vill ta fler en bit (eller tom fler!), hur mycket är man villig att betala? ;)

  • Lunchdax 27 oktober 2010

    När jag känner mig trött på dagen så skulle jag gärna köpa en riktigt god fralla med frön uppepå och med ost (mozarella mmm, fast lite dyrt kanske...), sallad, tomat, skinka och rejält smörad. Alltså inte en torr ostmacka, utan en mumsig saftig fralla! =) Självklart skulle jag också dras till sötsakerna, men jag tror inte att man bara vill ha det utan att man kan ta något "nyttigt" ena gången och en sötsak andra gången. Så vill jag gärna ha det iaf. Inte för att jag är lärare men....

    Olika exotiska frukter (eftersom de oftast inte finns att få "gratis" i personalrummets fruktkorg - om det ens finns en sådan) såsom Sharon (jag älskar älskar dem!), melon i skivor, druvor mm.

    När jag är sugen på något sött gillar jag.. choklad/kokosbollar! Enkelt att göra, frakta o ta fram!
    Även kolakakor eller smaksatta mördegskakor gillar jag att köpa eftersom de är ganska små och då kan de som vill ha stort ta flera men om man vill ha bara en smakbit ta det. =)

    lcyka till!

  • boz1965 27 oktober 2010

    Mjuka kakor brukar alltid gå hem när det gäller fika. Satsa t.ex. på en mjuk pepparkaka. Man lär ju bli snäll av pepparkakor, sägs det. Kanske blir det bättre betyg då ;)

  • irenemal 27 oktober 2010

    Jag säger bara HALLONGROTTOR! Lätt att baka, lätt att frakta och sååå gott!

    Irene

  • Hemkunskapen 27 oktober 2010

    Oj, nu får jag nästan mer beslutsångest än innan, haha! Det här kan ju bli riktigt bra :) kom på att det finns en massa björnbär i frysen, skulle man kunna göra något kul av dom måtro? själv har jag den uppfattningen att kakor med bär = tråkiga kakor, och att choklad är det som allt som oftast går hem. Kanske har jag fel?

  • 123Linnea 27 oktober 2010

    Fikar själv i lärarrummet och någon brukar baka en godare kaka (äppelkaka, kladdkaka eller så), en gång i veckan.
    Övriga dagar vill man också ha något gott - då brukar det vara toppen om det finns en burk med småkakor eller med skorpor (och ev lite marmelad). Det brukar vi uppskatta.

  • Lunchdax 27 oktober 2010

    Hmm björnbär... det gillar jag!
    Hallongrottor fast med björnbärssylt är gott förstås. Annars tycker jag att kombinationen björnbär/äpple alltid smakar helt underbart! Det kan vara exempelvis en syltkaka med en klick äppelmos med ett björnbär i mitten. Utan äppelmoset blir kakan lite torr nästan, och rinner ut för mycket. Björnbäret "smälter" ju och lägger sig på moset o tillsammans tycker jag det är verkligen underbart! Om man har ett bra recept på mördeg/småkake-deg.
    Mjuka kakor som är lite saftiga brukar funka fint med alla bär. Mmmm =)

    Skorpor som Linnea sa tycker jag är fantastisk bra idé! Det är i mina ögon ett helt perfekt fika och de hemlagade skorporna är ju så otroligt goda! Kardemumma, sockerskorpor eller med choklad.

  • soccermum 28 oktober 2010

    Skrivet av Hemkunskapen den 27 okt 2010

    Åh, vilka toppentips! blir nog någon typ av långpannekaka som kärleksmums eller kladdkaka, fast kokostoppar lät ju riktigt enkelt och bra det med.. hmm..! Nu när somliga av er verkar ha lite erfarnhet: någon som har någon aning om vad man kan tänkas ta för pris? Låt säga för någon typ av kaka i mindre format? Vill ju inte skrämma iväg folk.. hehe. Så, om man vill ta fler en bit (eller tom fler!), hur mycket är man villig att betala? ;)


    På vår skola säljs ibland stora chokladbollar för 5 kr, likaså muffins och långpannekakor.. (En långpanna = 24 bitar) Småkakor såsom t ex brysselkex, små hallongrottor och kolakakor säljs för 2 kr/st..

    Lycka till =)

  • Shoutoutloud 28 oktober 2010

    Gör en långpannekaka som nån föreslog.många bitar blir det! har några tips härLindas äppelrutor
    Daimkaka
    Gula rutor

    eller detta smarriga
    Skärtorsdagskaka

  • Cassiopeya 28 oktober 2010

    Gör små marängtoppar, blanda i chokladsås och det blir chokladmaränger, enkelt och gott till kaffet :P Sälj dem för 2 kr styck :)

  • The_mama97mia 28 oktober 2010

    Angående pris - jag skulle gladeligen betala en femma för en liten ruta eller en muffins. Femmor är ju praktiskt med tanke på växel o sånt... Skule tro det blir bra förtjänst på det ändå.

  • Hemkunskapen 28 oktober 2010

    Gud vad härligt med alla bra tips! Nu är priset dessutom satt, en femma blir det ;)

  • elleave 28 oktober 2010

    Fick just en idé, varför inte göra muffins i småbrödsformar och sticka i ett björnbär :) Bärmuffinsen som finns i nya "7 sorters kakor" har jag gjort på allt möjligt :)
    Skorpor lät ju bra annars och isf kan du göra marmelad till på björnbär och syltsocker till....

  • LEDIVO 28 oktober 2010

    Lätta att baka. Ganska festlig, men ändå enkel.
    Nöt- och kokoskakor doppade i choklad

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.