Har i år fått överflöd av plommon. Vet inte hur jag skall ta till vara allt. Finns det använbara recept som inte innehåller för mycket socker?:) Tacksam för tips.
pigelin11 augusti 2008
Det är jätte gott att göra sylt av plommonen. Det blir perfekt att ha till pannkakorna.
Man kan också göra plommonchutni.
Till sylten ska man ha plommon, ingefära och socker.
Lycka till!
bosse197814 augusti 2008
Plommon marmelad är supergott!! mycket socker tyvärr.
Till det behövs bara syltsocker med pektin håller hur bra som helst om det står svalt.
Står på påsen hur man gör.
Har haft mina burkar över ett år i matkällare.
Disen14 augusti 2008
Plommon i madeira. :) Det kan man frysa i burkar. Gott med grädde eller glass.
Den här plommonpajen är väldigt god finns bland mina recept. Plommonpaj
famsallstrom23 augusti 2008
Plommon går utmärkt att frysa in utan socker hela eller halverade, utan socker ( det kanske du visste redan). Plommonkräm är gott...
SDMaya23 augusti 2008
Här är ännu ett recept som kanske kan va intressant :)
[recept] 43224[/recept]
compe3 september 2008
hej finns det någon som har recept på hur man gör plommon vin:p
irrevirre3 september 2008
Jag såg två recept "plommom i madeira" i receptsamlingen här.
DET skulle jag göra om jag var du:-)
irrevirre3 september 2008
Skrivet av IrreVirre den 3 sep 2008
Jag såg två recept "plommom i madeira" i receptsamlingen här.
DET skulle jag göra om jag var du:-)
Ursäkta ,plommon menar jag, ... inte plommom .... lite tidigt just nu ...
compe3 september 2008
tack för tipset men jag mena göra eget vin inte fuska och slå på färdig köpt maderira men man kan kanske göra som när man gör äpplevin
kickiekblad3 september 2008
Plommon paj e gott också marmelad förstås
boz19653 september 2008
Kompott med löst vispad grädde är oslagbart!
The_mama97mia3 september 2008
Compe, jag tror visst du kan göra vin på plommon. Kollain "tumregel för 20 L vin" i mina recept.
Du kanske till o med vill blanda med annan frukt eller varför inte med äpplen?
:Hej!
Lägg in dom i punch, och servera med lätt vispad grädde, rosta lite riven mandelmassa och blanda i grädden, jätte gott, och burkarna håller länge. Använd bara ett vanligt recept och häll i punch efter smak.
Nu blev jag sugen så nu får jag gå ut och plocka lite plommon, i grannens trädgård. och handla lite punch i morgon. :)
irrevirre3 september 2008
Skrivet av boz1965 den 3 sep 2008
Kompott med löst vispad grädde är oslagbart!
Mmmmmmm ... det var länge sedan jag åt. Min mormor gjorde det ibland. Åhhh så gott! Jag hade glömt det.
tina623 september 2008
Jag hade också överfullt av stora fina Victoriaplommon.
Ringde till mina 2 barnbarns dagis och frågade om de ville ha lite plommon och det ville de.
Lillgrabben tog en stor korg med sej till skolan och bjöd klassen sen tog vi med oss plommon även till fritids.
Detta blev verkligen uppskattat!
nerium4 september 2008
:) Hej! Tack alla ni som skickat plommonrecept. Nu har jag verkligen många bra recept.
Tyvärr hade jag så mycket plommon så en hel del hamnade i komposten. Men mycket hann jag använda innan getingarna förstörde. Tack än en gång!:D
Har i år fått överflöd av plommon. Vet inte hur jag skall ta till vara allt. Finns det använbara recept som inte innehåller för mycket socker?:) Tacksam för tips.
Det är jätte gott att göra sylt av plommonen. Det blir perfekt att ha till pannkakorna.
Man kan också göra plommonchutni.
Till sylten ska man ha plommon, ingefära och socker.
Lycka till!
Plommon marmelad är supergott!! mycket socker tyvärr.
Till det behövs bara syltsocker med pektin håller hur bra som helst om det står svalt.
Står på påsen hur man gör.
Har haft mina burkar över ett år i matkällare.
Plommon i madeira. :) Det kan man frysa i burkar. Gott med grädde eller glass.
:)Här är några förslag
Plommonpaj
Plommonsylt med kanel
(Y)(Y)(Y)
Den här plommonpajen är väldigt god finns bland mina recept.
Plommonpaj
Plommon går utmärkt att frysa in utan socker hela eller halverade, utan socker ( det kanske du visste redan). Plommonkräm är gott...
Här är ännu ett recept som kanske kan va intressant :)
[recept] 43224[/recept]
hej finns det någon som har recept på hur man gör plommon vin:p
Jag såg två recept "plommom i madeira" i receptsamlingen här.
DET skulle jag göra om jag var du:-)
Jag såg två recept "plommom i madeira" i receptsamlingen här.
DET skulle jag göra om jag var du:-)
Ursäkta ,plommon menar jag, ... inte plommom .... lite tidigt just nu ...
tack för tipset men jag mena göra eget vin inte fuska och slå på färdig köpt maderira men man kan kanske göra som när man gör äpplevin
Plommon paj e gott också marmelad förstås
Kompott med löst vispad grädde är oslagbart!
Compe, jag tror visst du kan göra vin på plommon. Kollain "tumregel för 20 L vin" i mina recept.
Du kanske till o med vill blanda med annan frukt eller varför inte med äpplen?
http://jojjesblog.blogspot.com/2006/09/gra-vin.html
Kolla länken.:D
:Hej!
Lägg in dom i punch, och servera med lätt vispad grädde, rosta lite riven mandelmassa och blanda i grädden, jätte gott, och burkarna håller länge. Använd bara ett vanligt recept och häll i punch efter smak.
Nu blev jag sugen så nu får jag gå ut och plocka lite plommon, i grannens trädgård. och handla lite punch i morgon. :)
Kompott med löst vispad grädde är oslagbart!
Mmmmmmm ... det var länge sedan jag åt. Min mormor gjorde det ibland. Åhhh så gott! Jag hade glömt det.
Jag hade också överfullt av stora fina Victoriaplommon.
Ringde till mina 2 barnbarns dagis och frågade om de ville ha lite plommon och det ville de.
Lillgrabben tog en stor korg med sej till skolan och bjöd klassen sen tog vi med oss plommon även till fritids.
Detta blev verkligen uppskattat!
:) Hej! Tack alla ni som skickat plommonrecept. Nu har jag verkligen många bra recept.
Tyvärr hade jag så mycket plommon så en hel del hamnade i komposten. Men mycket hann jag använda innan getingarna förstörde. Tack än en gång!:D