Vad kan man använda istället för sill eller strömming?
puntella30 maj 2017
Hej!
Jag vill göra strömming med kaviar, men eftersom det inte går så bra att få tag på strömming eller sill här i Holland undrar jag om någon vet en annan fisk som skulle vara gott med kaviar emellan.
svengelsk2 juni 2017
Här i England kan jag ibland köpa färska sardiner, sprats eller skarpsill finns också.
puntella3 juni 2017
Förstår mig inte på fisk, men skarpsill (vad det nu är) lär de inte ha här heller.
Sprats har jag aldrig hört talas om, och är inte sardiner väldig små?
Tror du att de här fiskarna blir goda med kaviar?
svengelsk4 juni 2017
Sprats är Engelska för skarpsill, en mycket liten sill som vi använder till ansjovis i Sverige. Färska sardiner har blivit populära här. De brukade säljas som pilchards. Jag har lagat fyllda sardiner. Det är nog bäst att Du går och tittar i fiskdisken efter något sillaktigt. Sill finns bara då och då här, Det gäller att köpa när man ser den.
puntella5 juni 2017
Ansjovis maste vara svara att använda, är ju sa sma...
Sardiner vet jag inte riktigt storleken pa, har du fyllt dem med kaviar?
Sa ja, var det gott?
Hej!
Jag vill göra strömming med kaviar, men eftersom det inte går så bra att få tag på strömming eller sill här i Holland undrar jag om någon vet en annan fisk som skulle vara gott med kaviar emellan.
Här i England kan jag ibland köpa färska sardiner, sprats eller skarpsill finns också.
Förstår mig inte på fisk, men skarpsill (vad det nu är) lär de inte ha här heller.
Sprats har jag aldrig hört talas om, och är inte sardiner väldig små?
Tror du att de här fiskarna blir goda med kaviar?
Sprats är Engelska för skarpsill, en mycket liten sill som vi använder till ansjovis i Sverige. Färska sardiner har blivit populära här. De brukade säljas som pilchards. Jag har lagat fyllda sardiner. Det är nog bäst att Du går och tittar i fiskdisken efter något sillaktigt. Sill finns bara då och då här, Det gäller att köpa när man ser den.
Ansjovis maste vara svara att använda, är ju sa sma...
Sardiner vet jag inte riktigt storleken pa, har du fyllt dem med kaviar?
Sa ja, var det gott?