Denna stuvning gillar jag på mina varma mackor. Passar också till mycket annat, t ex crêpes, pasta...
Såg ett liknande recept tidigare i tråden. Här kommer mitt, eller rättare sagt mammas. Mammas skinkstuvning
Jag gillar rökt skinka, majonäs och curry på varma mackor. Och mycket ost förstås.
Man kan göra varma mackor på landgångar också och då är köttfärssås med en skåra bearnaissås i mitten smaskens.
Ulrika9125 januari 2010
Vi har några favoriter hemma: (smörar alltid bröden och har alltid ost på)
1. skinka senap
2. skinka senap ananas
3. Champinjoner maaaassor med vitlök, lite persilja (min favorit)
4. tomatpure skinka kryddor
Maja7525 januari 2010
Testa att använda ciabattabröd istället för vanligt vitt bröd.
Lägg på valfri fyllning (jag har skinkskivor - rivna i bitar, ananasskivor - rivna i bitar, och ost).
Värm/ grädda brödet i ugnen. Kalasgott och lite matigare.
Monika4625 januari 2010
Skrivet av Runan den 14 mar 2008
Dessa tre är mina favoriter.
Jag brukar köpa en stor Rasker för att ha till varma smörgåsar. Detta bröd är ju inget vitt bröd utan lite grövre som jag tycker om.
1.Bröd ,smör , rökt skinka, lite senap, tomatskivor och några skivor stark ost.
2 Bröd , smör, rökt skinka, lite senap,ananasskiva och några skivor stark ost.
3. Bröd,smör,rökt skinka,champinjonstuvning och lite riven ost.
Håller med...(L) Jag älskar också dessa smörgåsar som du beskrivit här ovan, fast jag brukar ha mild ost på mina och kebabkrydda eller oregano på osten.
Säger bara MUMMMMS!:p(Y)(Y)
agaleb26 januari 2010
Jättesmarrig men ganska mäktig.
Vit formfranska
Ketchup
Arboga bredbar leverpastej. Går naturligtvis att använda vilket märke man vill.
Blanda ihop och bred på mackan. Ju mer ketchup desto starkare smak.
OBS ingen ost eller annat på.
In i ugnen 225 grader i ca 10-15 min eller tills det bubblar i pastejröran och den börjar få lite färg.
(Y)
Jag kan tänka mig allt ni tipsar om här, utom Böcklingpastej eller Kastanjekräm om det nu kommer någon här som gillar det :)
Mias Welsh rarebit
eller den här gamla raringen
Stekt macka med kaviar o purjofyllning
Lär även ha kallats Ria-macka, Ria Wägner gjorde den i teve...
Denna stuvning gillar jag på mina varma mackor. Passar också till mycket annat, t ex crêpes, pasta...
Såg ett liknande recept tidigare i tråden. Här kommer mitt, eller rättare sagt mammas.
Mammas skinkstuvning
Croque Monsieur
Croque dijonnaise
Croque Madame
Engelsk ostsmörgås
Jag gillar rökt skinka, majonäs och curry på varma mackor. Och mycket ost förstås.
Man kan göra varma mackor på landgångar också och då är köttfärssås med en skåra bearnaissås i mitten smaskens.
Vi har några favoriter hemma: (smörar alltid bröden och har alltid ost på)
1. skinka senap
2. skinka senap ananas
3. Champinjoner maaaassor med vitlök, lite persilja (min favorit)
4. tomatpure skinka kryddor
Testa att använda ciabattabröd istället för vanligt vitt bröd.
Lägg på valfri fyllning (jag har skinkskivor - rivna i bitar, ananasskivor - rivna i bitar, och ost).
Värm/ grädda brödet i ugnen. Kalasgott och lite matigare.
Dessa tre är mina favoriter.
Jag brukar köpa en stor Rasker för att ha till varma smörgåsar. Detta bröd är ju inget vitt bröd utan lite grövre som jag tycker om.
1.Bröd ,smör , rökt skinka, lite senap, tomatskivor och några skivor stark ost.
2 Bröd , smör, rökt skinka, lite senap,ananasskiva och några skivor stark ost.
3. Bröd,smör,rökt skinka,champinjonstuvning och lite riven ost.
Håller med...(L) Jag älskar också dessa smörgåsar som du beskrivit här ovan, fast jag brukar ha mild ost på mina och kebabkrydda eller oregano på osten.
Säger bara MUMMMMS!:p(Y)(Y)
Jättesmarrig men ganska mäktig.
Vit formfranska
Ketchup
Arboga bredbar leverpastej. Går naturligtvis att använda vilket märke man vill.
Blanda ihop och bred på mackan. Ju mer ketchup desto starkare smak.
OBS ingen ost eller annat på.
In i ugnen 225 grader i ca 10-15 min eller tills det bubblar i pastejröran och den börjar få lite färg.
(Y)