Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Veckans Fisk ???

  • The_mama97mia 31 oktober 2008

    Idag köpte jag Veckans Fisk på Coop här hemma. Det var Vitling, denna vecka.
    Som det låter så är det ju en vit fisk, men attans vad den var liten? Jag har hört talas om vitling men har nog aldrig lagat det förut.
    Min fråga är - hur ska jag bäst förfara med vitlingen, det är inte filéeat utan skinn är kvar men inget ryggben eller vad det heter.
    Tacksam tips!

    Tänker att man i denna tråd kanske också kan passa på att ge ett superbra recept på särskild fisksort, vem vet,nästa vecka kanske det är laxfilén som nu fanns till superbra pris också på Coop.

  • farmoringer 31 oktober 2008

    Menar du att det är hel fisk du har?

  • bernit 31 oktober 2008

    Skrivet av mama97mia den 31 okt 2008

    Idag köpte jag Veckans Fisk på Coop här hemma. Det var Vitling, denna vecka.
    Som det låter så är det ju en vit fisk, men attans vad den var liten? Jag har hört talas om vitling men har nog aldrig lagat det förut.
    Min fråga är - hur ska jag bäst förfara med vitlingen, det är inte filéeat utan skinn är kvar men inget ryggben eller vad det heter.
    Tacksam tips!

    Tänker att man i denna tråd kanske också kan passa på att ge ett superbra recept på särskild fisksort, vem vet,nästa vecka kanske det är laxfilén som nu fanns till superbra pris också på Coop.



    Hej igen
    Vitling blir som allra bäst när man lägger den direkt i pannan ombord på båten när man fiskar den - serveras med kokt potatis och rårördza lingon är det en delikatess tycker jag.

    För att tala om fisk så är jag fiskälskare och jag har tidigare slagit ett slag för fjärsingen - idag har jag ätit fjärsing på "Stockholm Fisk" en fiskrestaurang som ligger i Hotell Royal Viking i Stockholm. Hittade den på matsedeln och den serverades halstrad med en halstrad pilgrimsmussla, en grillad bit sidfläsk med svåle och en kronärstsskockspuré.

    Kan säga att man blir lycklig med ett glas kyld Schardonnay till.

    Själv brukar jag grilla fjärsingfilé och göra en smör-fisksås smaksatt med dragon till (bearnaise-smak)

  • The_mama97mia 1 november 2008

    oh, mmmmm..... vilka bra o goa tips. TACK!

    Finns flera? Vad gör DU med din vitling?
    Och IGEN - nej, det är inte file + men ryggbenet är borta?

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.