Kan inte nån tipsa mig om världens godaste vegetariska lasagne?
Babzan10 september 2009
Till min dotter, som är vegetarian, gör jag exakt likadan lasagne som till oss andra, men jag byter ut köttfärsen mot quornfärs.
Annars är det samma ostsås (västanost, utan löpe till henne ....)och glöm inte att ha i massor av vitlök!- understryker: massor av vitlök!, + kryddor efter smak:)
Jag brukar även ha i champinjoner och kantareller::p
Salt kan man få för mycket av men aldrig av kryddor! Chiliexplosion t ex går att använda till allt utom pannkaka.....
Countrygirl10 september 2009
Hihi, den här rätten bjöd jag en kille på en gång. I går firade vi vår tredje bröllopsdag. Så den kan inte vara helt fel.
Ta squasch, champinjoner, lök och paprikor i olika färger. dela rosta grönsakerna
Gör en sås i riklig mängd av krossad tomat, finhackad lök, vitlök, basilika, oregano och buljong. Låt den koka länge. När du tror att den är klar, koka en halvtimme till. Blanda i rejält med god ost..
Smöra en ugnsäker form, Lägg i ett lager grönsaker, häll på sås, lasagneplattor, varva till dina grönsaker och sås tar slut. Det ska helst bli minst tre lager.
In i ugnen till lasagneplattorna är mjuka. Lägg gärna folie över så viker de inte upp sig och blir torra. Det står på paketet hur varmt och hur länge.
Klart, lägg då på mer ost, in i ugnen till den har fått en fin färg.
Drick ett gott vin till i trevligt sällskap.
Eery10 september 2009
Jag brukar bara koka en mustig tomatsås med rödvin i. Den ska koka LÄÄÄNGE sen varvar jag den istället för köttfärssås(L)
anluk10 september 2009
här har du två ex från mig som jag gillar (och andra oxå)
EerieWhispers24 september 2009
http://vegomums.com/recept.php?id=40
Sååå god! (L)
Erajscha24 september 2009
Chmapinjoncreme är supergott att ha i!
asasto26 september 2009
Jag byter ut köttfärssåsen mot välkryddad hemgjord ratatouille (vill man ha mera protein kan man slänga ner lite linser eller bönor i ratatoiullen).
AnneNi26 september 2009
Jag blev bjuden på vegetarisk lasagne för flera år sen och den var supergod. Tyvärr har jag tappat bort receptet, men den innehöll spenat och champinjoner, så om man söker på det kan man säkert få upp något gott recept.
monac26 september 2009
rödalinser,frästa morötter,lök och vitlök,krossade tomater,Ajvar och fetaost har jag i min:)
ostsåsen innehåller lagrad prästost eller västerbotten och en aning muskot(Y)
Kan inte nån tipsa mig om världens godaste vegetariska lasagne?
Till min dotter, som är vegetarian, gör jag exakt likadan lasagne som till oss andra, men jag byter ut köttfärsen mot quornfärs.
Annars är det samma ostsås (västanost, utan löpe till henne ....)och glöm inte att ha i massor av vitlök!- understryker: massor av vitlök!, + kryddor efter smak:)
Jag brukar även ha i champinjoner och kantareller::p
Salt kan man få för mycket av men aldrig av kryddor! Chiliexplosion t ex går att använda till allt utom pannkaka.....
Hihi, den här rätten bjöd jag en kille på en gång. I går firade vi vår tredje bröllopsdag. Så den kan inte vara helt fel.
Ta squasch, champinjoner, lök och paprikor i olika färger. dela rosta grönsakerna
Gör en sås i riklig mängd av krossad tomat, finhackad lök, vitlök, basilika, oregano och buljong. Låt den koka länge. När du tror att den är klar, koka en halvtimme till. Blanda i rejält med god ost..
Smöra en ugnsäker form, Lägg i ett lager grönsaker, häll på sås, lasagneplattor, varva till dina grönsaker och sås tar slut. Det ska helst bli minst tre lager.
In i ugnen till lasagneplattorna är mjuka. Lägg gärna folie över så viker de inte upp sig och blir torra. Det står på paketet hur varmt och hur länge.
Klart, lägg då på mer ost, in i ugnen till den har fått en fin färg.
Drick ett gott vin till i trevligt sällskap.
Jag brukar bara koka en mustig tomatsås med rödvin i. Den ska koka LÄÄÄNGE sen varvar jag den istället för köttfärssås(L)
här har du två ex från mig som jag gillar (och andra oxå)
http://vegomums.com/recept.php?id=40
Sååå god! (L)
Chmapinjoncreme är supergott att ha i!
Jag byter ut köttfärssåsen mot välkryddad hemgjord ratatouille (vill man ha mera protein kan man slänga ner lite linser eller bönor i ratatoiullen).
Jag blev bjuden på vegetarisk lasagne för flera år sen och den var supergod. Tyvärr har jag tappat bort receptet, men den innehöll spenat och champinjoner, så om man söker på det kan man säkert få upp något gott recept.
rödalinser,frästa morötter,lök och vitlök,krossade tomater,Ajvar och fetaost har jag i min:)
ostsåsen innehåller lagrad prästost eller västerbotten och en aning muskot(Y)