Hej alla matglada!!
Vi ska vintercampa för första gången i vinter.
Vi kommer att vara ute på skoterturer o skidturer mest hela dagarna.
Är det nån som har några nya ideer på vad man kan ha med sig på fjället att äta?
Vi är lite less på grillad korv....
Tacksam om ni hjälper mig.:)
MatAnders13 augusti 2008
Varför inte ta med en engångsgrill och grilla något gott? det behöver ju inte vara korv annars kan man ju använda värmen och grilla fisk på om ni får någon.
nana13 augusti 2008
marinerad kyklingfile på pinne,
det går snabbt att Grilla.
och soppa i termos e gott å varmt.
MatAnders13 augusti 2008
Skulle kunna tänka mig att en god mustig chiliconcarne skulle vara gott i kylan och bara doppa bröd i.
Kicki813 augusti 2008
Uppstekt pannkaka,palt bara att fräsa upp.
Ska fundera lite mer.
systeryster13 augusti 2008
Har bara gått sommartid i fjällen, men minns att söta soppor typ nyponsoppa var det som smakade bäst.
Rökt korv höll sig också bra, mjukost på tub.är ju inte så matigt förståss.
Är man på hög höjd (har jag förstått senare ) behövs lite extra vatten i pulvermat och lite extra koktid, annars blir det lite väl knastrigt och torrt.
Nötter och russin, all torkad frukt.
Finns ju många fler halvfärdiga rätter på påse numer att värma.Jag skulle nog satsa på det så att det blev semester.
monac13 augusti 2008
spännande!
...tunnbrödrullar med pepparrot /hamburgekött ...en klassiker.:)
Varmblåbärssoppa i termosen.
MatAnders13 augusti 2008
Nu vet jag ju inte om ni har tillgång till fiske men en variant skulle vara att ta med typ frystorkad fisksoppa/gryta och skarva med egen fisk.
farmoringer13 augusti 2008
Ska ni bo i stuga eller husvagn? Vad kommer du att ha för tillagningsmöjligheter? Bara kokplatta? Berätta lite mer...
hansdotter13 augusti 2008
Piroger borde funka. Kan ju ätas både kalla och varma och fyllas med allas favoritfyllningar (Y)
Pitabröd med olika fyllningar är ett alternativ till pirogerna.
mariew6413 augusti 2008
Skrivet av farmoringer den 13 aug 2008
Ska ni bo i stuga eller husvagn? Vad kommer du att ha för tillagningsmöjligheter? Bara kokplatta? Berätta lite mer...
Mammamu13 augusti 2008
När vi åker "på tur" med skotern brukar vi ta med pitabröd fyllda med diverse grönsaker, köttfärs kryddad med tacokrydda, eller korv (ev. köttrester från gårdagens middag), grädde, soya och potatis för att på plats göra pytt ipanna, eller pinnbröd, eller hamburgare bröd, eller färdiggjord pannkakssmet så att man kan njuta av pannkakor på fjälltoppen!! Det är också gott att göra en kycklingröra eller liknande att fylla tunnbrödrullar med.... Det är nog bara fantasin som sätter gränser ...........(H)
Hej alla matglada!!
Vi ska vintercampa för första gången i vinter.
Vi kommer att vara ute på skoterturer o skidturer mest hela dagarna.
Är det nån som har några nya ideer på vad man kan ha med sig på fjället att äta?
Vi är lite less på grillad korv....
Tacksam om ni hjälper mig.:)
Varför inte ta med en engångsgrill och grilla något gott? det behöver ju inte vara korv annars kan man ju använda värmen och grilla fisk på om ni får någon.
marinerad kyklingfile på pinne,
det går snabbt att Grilla.
och soppa i termos e gott å varmt.
Skulle kunna tänka mig att en god mustig chiliconcarne skulle vara gott i kylan och bara doppa bröd i.
Uppstekt pannkaka,palt bara att fräsa upp.
Ska fundera lite mer.
Har bara gått sommartid i fjällen, men minns att söta soppor typ nyponsoppa var det som smakade bäst.
Rökt korv höll sig också bra, mjukost på tub.är ju inte så matigt förståss.
Är man på hög höjd (har jag förstått senare ) behövs lite extra vatten i pulvermat och lite extra koktid, annars blir det lite väl knastrigt och torrt.
Nötter och russin, all torkad frukt.
Finns ju många fler halvfärdiga rätter på påse numer att värma.Jag skulle nog satsa på det så att det blev semester.
spännande!
...tunnbrödrullar med pepparrot /hamburgekött ...en klassiker.:)
Varmblåbärssoppa i termosen.
Nu vet jag ju inte om ni har tillgång till fiske men en variant skulle vara att ta med typ frystorkad fisksoppa/gryta och skarva med egen fisk.
Ska ni bo i stuga eller husvagn? Vad kommer du att ha för tillagningsmöjligheter? Bara kokplatta? Berätta lite mer...
Piroger borde funka. Kan ju ätas både kalla och varma och fyllas med allas favoritfyllningar (Y)
Pitabröd med olika fyllningar är ett alternativ till pirogerna.
Ska ni bo i stuga eller husvagn? Vad kommer du att ha för tillagningsmöjligheter? Bara kokplatta? Berätta lite mer...
När vi åker "på tur" med skotern brukar vi ta med pitabröd fyllda med diverse grönsaker, köttfärs kryddad med tacokrydda, eller korv (ev. köttrester från gårdagens middag), grädde, soya och potatis för att på plats göra pytt ipanna, eller pinnbröd, eller hamburgare bröd, eller färdiggjord pannkakssmet så att man kan njuta av pannkakor på fjälltoppen!! Det är också gott att göra en kycklingröra eller liknande att fylla tunnbrödrullar med.... Det är nog bara fantasin som sätter gränser ...........(H)