Vet några som påstår att om man delar vitlöksklyftan och tar ut "skälken"" så luktar man mindre?? Vet inte om det funkar?! Persilja har man ju alltid hört ska ta bort vitlökslukten, även citron tror jag?!
Vitlök i alla former (L) det är såååå gott!! Har faktiskt aldrig provat att ugnsbaka hela vitlökar.....
The_mama97mia7 december 2009
Skrivet av JennyV den 7 dec 2009
Vet några som påstår att om man delar vitlöksklyftan och tar ut "skälken"" så luktar man mindre?? Vet inte om det funkar?! Persilja har man ju alltid hört ska ta bort vitlökslukten, även citron tror jag?!
Vitlök i alla former (L) det är såååå gott!! Har faktiskt aldrig provat att ugnsbaka hela vitlökar.....
Jag har också sett o hört att man ska ta bort den gröna innersta delen, gör så ibland om jag använder rå vitlök.
Du ska absolut testa att baka hela vitlökar, men fegstarta med enstaka vitlöksklyftor. Jag gjorde nyss en plåt med köttbullar i ugn, lade med en vitlök delad i klyftor. Blir så gott. Och när vitlöken är bakad så smakar den mkt mildare, luktar inte alls lika mkt heller.
(Y)
JennyV7 december 2009
Antar att skalet ska vara på vitlöken i ugnen och att man sen skalar den och äter den som den är eller???
segerwitch7 december 2009
:p Provade dessa bröd idag, de smakade guddomligt.(Y) ( Om man tycker om vitlök!)
Brukar göra vitlökssoppa, koka massor med vitlöksklyftor i vatten och grädde, salt och peppra och mixa när klyftorna är mjuka, mmm så ljuvligt med en bit rostad bröd och ett glas rött.
bernit7 december 2009
Ugnsbakad färsk hel vitlök med smör - mmmmm...........:p
The_mama97mia7 december 2009
Skrivet av JennyV den 7 dec 2009
Antar att skalet ska vara på vitlöken i ugnen och att man sen skalar den och äter den som den är eller???
Ja du kan göra vilket som, det är enklast att köra den med skal o sen pilla ur det gottiga, men det går lika bra med selleri.... eller skalade hela klyftor då.
Darkanna7 december 2009
Jag vet en bra sås/röra man kan ha på macka, till chips/grönsaksdoppar-kvällen, salladsdressing, sås till mat osv.
Bara smula ner fetaost efter smak i grekisk yoghurt eller creme fraiche, och pressad vitlök efter smak sen salt och liten skvätt olivolja, och njut!:)
Riv vitlöksklyftor och lägg i en liten skål med en god olivolja och flingsalt. Bryt nybakt bröd i bitar, gärna grekiskt lantbröd, och doppa i härligheten... Hur gott som helst! :) Finns till och med speciella små skålar i keramik med ett litet "rivställe" på botten, där man river sönder vitlöksklyftorna. :)
Sen kan man ju alltid ta klyftor av färsk vitlök (det är nog den godaste tycker jag), men det fungerar med vanlig vitlök med, och linda in dem i serranoskinka eller parmaskinka och sen steka dem i ugnen... Också jättegott. :)
redd7 december 2009
Ett annat tips som kan låta lite knäppt: men fungerar efter min erfarenhet...
Eftersom ångorna är antiseptiska kan man med fördel dela en vitlök och ha en halva i näsan eller vid öroninflamation i örat.
Nackdel som bör nämnas är att vitlök och alkohol som bryts ner luktar väldigt lika så det finns risk att bli tagen för alkis om man äter mycket vitlök.
Köpte ett antal i Frankrike för några år sedan, Använder en själv och gett bost resten i present.
Man sköljer den i kallt vatten innan man river vitlöken, inget fastnar i rivskålen :p:p:p
Köpte ett antal i Frankrike för några år sedan, Använder en själv och gett bost resten i present.
Man sköljer den i kallt vatten innan man river vitlöken, inget fastnar i rivskålen :p:p:p
Tyckte att det fastnade en hel del, men använder nu en brödpensel för att borsta ur rivet och blanda med vinäger och olja, när jag gör salladsås.
boz19658 december 2009
Man kan också hänga en vitlök i ett snöre kring halsen, så håller det vampyrerna borta. :p Jag har inte sett en enda vampyr sedan jag började med det.
WiolaH8 december 2009
Skrivet av boz1965 den 8 dec 2009
Man kan också hänga en vitlök i ett snöre kring halsen, så håller det vampyrerna borta. :p Jag har inte sett en enda vampyr sedan jag började med det.
"you made my day" (Y) Så fick man ett gott skratt idag oxå (Y)
Ulrika9120 november 2010
Skrivet av boz1965 den 8 dec 2009
Man kan också hänga en vitlök i ett snöre kring halsen, så håller det vampyrerna borta. :p Jag har inte sett en enda vampyr sedan jag började med det.
Har du sett några människor över huvud taget sedan du började med det :D
Haha nej skämt osido, jag tänkte vi kunde starta upp tråden igen om skriva mer goda recept på vitlök {dance}
Vitlök är ju så gott.
Jag har vitlök i allt, en favorit är varma mackor i ugnen, Bred vitlökssmör på en skiva formbröd, lägg på skivade champinjoner, klicka på lite mer vitlökssmör, på med lite klippt persilja och ost. Såå gott.
Erajscha20 november 2010
En god dipp till potatisskruvar eller brödpinnar (typ grissini) gör man på en burk creme fraiche, en burk kaviar och två färskpressade klyftor vitlök...
estrid120 november 2010
Kommer att tänka på följande historia: -Hemligheten med min goda hälsa är att jag var dag äter en stor klyfta rå vitlök.
-Det ÄR ingen hemlighet!
Jag och min dåvarande man tuggade i oss varsit hekto marinerad vitlök en fredag kväll.På måndag morgon konstaterade chefen på hans jobb att han ätit vitlök....
Jag borstade tungan med tandborsten innan jag gick och lade mig.Tror att det tog bort endel lukt.
Vet några som påstår att om man delar vitlöksklyftan och tar ut "skälken"" så luktar man mindre?? Vet inte om det funkar?! Persilja har man ju alltid hört ska ta bort vitlökslukten, även citron tror jag?!
Vitlök i alla former (L) det är såååå gott!! Har faktiskt aldrig provat att ugnsbaka hela vitlökar.....
Vet några som påstår att om man delar vitlöksklyftan och tar ut "skälken"" så luktar man mindre?? Vet inte om det funkar?! Persilja har man ju alltid hört ska ta bort vitlökslukten, även citron tror jag?!
Vitlök i alla former (L) det är såååå gott!! Har faktiskt aldrig provat att ugnsbaka hela vitlökar.....
Jag har också sett o hört att man ska ta bort den gröna innersta delen, gör så ibland om jag använder rå vitlök.
Du ska absolut testa att baka hela vitlökar, men fegstarta med enstaka vitlöksklyftor. Jag gjorde nyss en plåt med köttbullar i ugn, lade med en vitlök delad i klyftor. Blir så gott. Och när vitlöken är bakad så smakar den mkt mildare, luktar inte alls lika mkt heller.
(Y)
Antar att skalet ska vara på vitlöken i ugnen och att man sen skalar den och äter den som den är eller???
:p Provade dessa bröd idag, de smakade guddomligt.(Y) ( Om man tycker om vitlök!)
Vitlöksbröd från Spanien.
Brukar göra vitlökssoppa, koka massor med vitlöksklyftor i vatten och grädde, salt och peppra och mixa när klyftorna är mjuka, mmm så ljuvligt med en bit rostad bröd och ett glas rött.
Ugnsbakad färsk hel vitlök med smör - mmmmm...........:p
Antar att skalet ska vara på vitlöken i ugnen och att man sen skalar den och äter den som den är eller???
Ja du kan göra vilket som, det är enklast att köra den med skal o sen pilla ur det gottiga, men det går lika bra med selleri.... eller skalade hela klyftor då.
Jag vet en bra sås/röra man kan ha på macka, till chips/grönsaksdoppar-kvällen, salladsdressing, sås till mat osv.
Bara smula ner fetaost efter smak i grekisk yoghurt eller creme fraiche, och pressad vitlök efter smak sen salt och liten skvätt olivolja, och njut!:)
Här kommer 3 recept jag brukar göra
Vitlökschips
Vitlöksmandel
Finsk näsbränna
Riv vitlöksklyftor och lägg i en liten skål med en god olivolja och flingsalt. Bryt nybakt bröd i bitar, gärna grekiskt lantbröd, och doppa i härligheten... Hur gott som helst! :) Finns till och med speciella små skålar i keramik med ett litet "rivställe" på botten, där man river sönder vitlöksklyftorna. :)
Sen kan man ju alltid ta klyftor av färsk vitlök (det är nog den godaste tycker jag), men det fungerar med vanlig vitlök med, och linda in dem i serranoskinka eller parmaskinka och sen steka dem i ugnen... Också jättegott. :)
Ett annat tips som kan låta lite knäppt: men fungerar efter min erfarenhet...
Eftersom ångorna är antiseptiska kan man med fördel dela en vitlök och ha en halva i näsan eller vid öroninflamation i örat.
Nackdel som bör nämnas är att vitlök och alkohol som bryts ner luktar väldigt lika så det finns risk att bli tagen för alkis om man äter mycket vitlök.
Här är en sån "skål" jag pratade om. :)
http://www.skansenbutiken.se/fullpost.asp?ArtID=1973&AvdID=51
och en till
http://www.artisanat.se/shop/?cat_id=25&head_id=20
Själv har jag problem att äta rå vitlök men någonstans den passar bra är ju i pizzasallad.
Här är en sån "skål" jag pratade om. :)
http://www.skansenbutiken.se/fullpost.asp?ArtID=1973&AvdID=51
och en till
http://www.artisanat.se/shop/?cat_id=25&head_id=20
Köpte ett antal i Frankrike för några år sedan, Använder en själv och gett bost resten i present.
Man sköljer den i kallt vatten innan man river vitlöken, inget fastnar i rivskålen :p:p:p
Här är en sån "skål" jag pratade om. :)
http://www.skansenbutiken.se/fullpost.asp?ArtID=1973&AvdID=51
och en till
http://www.artisanat.se/shop/?cat_id=25&head_id=20
Köpte ett antal i Frankrike för några år sedan, Använder en själv och gett bost resten i present.
Man sköljer den i kallt vatten innan man river vitlöken, inget fastnar i rivskålen :p:p:p
Tyckte att det fastnade en hel del, men använder nu en brödpensel för att borsta ur rivet och blanda med vinäger och olja, när jag gör salladsås.
Man kan också hänga en vitlök i ett snöre kring halsen, så håller det vampyrerna borta. :p Jag har inte sett en enda vampyr sedan jag började med det.
Man kan också hänga en vitlök i ett snöre kring halsen, så håller det vampyrerna borta. :p Jag har inte sett en enda vampyr sedan jag började med det.
"you made my day" (Y) Så fick man ett gott skratt idag oxå (Y)
Man kan också hänga en vitlök i ett snöre kring halsen, så håller det vampyrerna borta. :p Jag har inte sett en enda vampyr sedan jag började med det.
Har du sett några människor över huvud taget sedan du började med det :D
Haha nej skämt osido, jag tänkte vi kunde starta upp tråden igen om skriva mer goda recept på vitlök {dance}
Vitlök är ju så gott.
Jag har vitlök i allt, en favorit är varma mackor i ugnen, Bred vitlökssmör på en skiva formbröd, lägg på skivade champinjoner, klicka på lite mer vitlökssmör, på med lite klippt persilja och ost. Såå gott.
En god dipp till potatisskruvar eller brödpinnar (typ grissini) gör man på en burk creme fraiche, en burk kaviar och två färskpressade klyftor vitlök...
Kommer att tänka på följande historia: -Hemligheten med min goda hälsa är att jag var dag äter en stor klyfta rå vitlök.
-Det ÄR ingen hemlighet!
Jag och min dåvarande man tuggade i oss varsit hekto marinerad vitlök en fredag kväll.På måndag morgon konstaterade chefen på hans jobb att han ätit vitlök....
Jag borstade tungan med tandborsten innan jag gick och lade mig.Tror att det tog bort endel lukt.