Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vitlöksdressing

  • camillaf14 26 februari 2008

    Skrivet av glaca den 26 feb 2008

    Hm. Till vardags blir det nog bara en på gräddfil som bas... den är fluffig och bra, samt inte FÖR fet. Salt. peppar, vitlök och en gnutta chilisås (läs: typ en tsk)

    På sommaren till grillat brukar jag göra en riktig kaloribomb - det är ett restaurangrecept, kanske därför skålen slickas var gång : ) haha. Den är på äggulor, olja, lättcremefraiche (eller fet), vitlök, salt och peppar.

    Helt outstanding, men den kan man inte äta för ofta.... ähum!


    Kan du lägga ut ett recept på det sista? Låter jättegott och skulle underlätta med mängdbeskrivning (Y)

  • The_mama97mia 29 februari 2008

    jag lärde mig en vinägerdressing med vitlök som var himla god -
    krossad vitlök 1-2 klyftor
    1 msk fransk senap (Bournier eller Dijon)
    Rödvinsvinäger
    God olja
    svartpeppar
    salt
    en gnutta mjölk för att binda ihop det.

    Det blir en rätt krämig dressing som man vispar ihop först i salladsskålen, sen lägger man ner riven kruksallad o eller annan sallad. Mkt gott.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.